[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۱۷۹
  • دوره جدید

شیرینی زبان خانگی، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم برای 20 عدد
مواد لازم برای خمیر هزارلا:
آرد سرد: 2 و یک سوم پیمانه
کره یخ زده: 200 گرم
نمک: یک دوم قاشق چای‌خوری
آب سرد: 10 قاشق غذاخوری
آب‌لیمو: 1 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای شربت:
گلاب: یک دوم قاشق چای‌خوری
عسل: 1 الی 2 قاشق غذاخوری سرپر
شکر: یک دوم قاشق غذاخوری
آب: 2 قاشق غذاخوری

شیرینی زبان، یکی از انواع شیرینی‌های سنتی ایرانی است که در تمام شهرها و بین همه مردم، محبوبیت بسیار زیادی دارد. این شیرینی به دلیل خشک بودن و داشتن ماندگاری بالا و همچنین لذیذ بودن غیرقابل وصفش، یکی از انتخاب‌های ثابت و پرطرفدار برای شیرینی عید نیز می‌باشد. شیرینی زبان را از خمیر هزارلا یا میل فوی (میل به معنی هزار) تهیه می‌کنند. در قنادی‌ها برای تهیه شیرینی زبان از خمیر هزارلای آماده استفاده می‌کنند. همچنین از این خمیر برای تهیه شیرینی‌های پاپیونی، دانمارکی و ناپلئونی هم استفاده می‌شود. البته در تهیه شیرینی ناپلئونی می‌توان خمیر یوفکا یا همان فیلو را نیز به کار برد.
شاید برای شما جالب باشد قالب مخصوص شیرینی زبان که در از آن برای تهیه این شیرینی استفاده می‌کنند را ببینید. این قالب‌ها مخصوص قنادی‌ها می‌باشد. اما شما می‌توانید کاتر یا قالب شیرینی زبان خانگی را از فروشگاه‌های لوازم قنادی نیز تهیه کنید.
اگر شما از عاشقان پخت کیک و شیرینی هستید و قصد تهیه شیرینی زبان خوشمزه و خانگی را دارید. باید بدانید که راز داشتن یک شیرینی زبان ترد با شکلی زیبا به طوری که خمیر خوب پف کرده و همچنین یکدست باقی بماند، این است که نکات خمیر هزارلا را مرحله به مرحله و با دقت اجرا کنید. البته شما می‌توانید برای راحتی بخشیدن به تهیه این شیرینی خوشمزه، خمیر هزارلا آماده را خریداری کرده و استفاده کنید. خمیر هزارلا که به میل فوی نیز معروف است، در بسته بندی به شکل منجمد ارائه می‌شود. که باید در فریزر نگهداری شود، اما چند ساعت قبل از پختن شیرینی باید آن را از فریزر خارج کنید. اما توجه داشته باشید هنوز تا حدی خنک باشد. ما در این مطلب قصد داریم دستور خمیر هزارلا آسان و سریع را برای آن دسته از دوستانی که علاقه مند هستند صفر تا صد شیرینی زبان را خودشان تهیه و آماده کنند، ارائه دهیم. پس این رسپی عالی و مرحله به مرحله را از دست ندهید و با ما همراه شوید.

طرز تهیه 
مرحله اول:
ابتدا برای آماده کردن خمیر هزارلا، آرد را در ظرف مناسبی ریخته. کره را که از شب قبل، یا حداقل 4 الی 5 ساعت در فریزر نگهداری کرده اید، خارج کنید. مهم است که در طول تهیه خمیر هزارلا تمامی مواد سرد باقی بمانند. پس برای اینکه انتقال گرمای دست را در حین کار کم کنید، حتماً دستکش مخصوص آشپزی بپوشید. حالا کره یخ زده را با رنده درشت درون ظرفی که آرد در آن قرار دارد، رنده کنید. حالا نمک را اضافه کرده، با یک چنگال کمی مواد را باهم مخلوط کنید. سپس 10 قاشق غذاخوری آب سرد و 1 قاشق غذاخوری آب‌لیموی تازه را به مواد اضافه کنید. حالا با نوک انگشتان مواد را به آرامی ورز دهید. توجه داشته باشید که نباید گرمای دستتان باعث آب شدن کره و گرم شدن باقی مواد بشود. این خمیر نیاز به ورز دادن زیادی ندارد، در حدی که مواد یکدست شوند، کافی است. حالا خمیر هزارلا را درون یک کیسه زیپ دار گذاشته، برای مدت 1 ساعت درون فریزر قرار دهید. این خمیر به مدت 1 هفته در فریزر و تا 3 روز در یخچال ماندگاری دارد. جالب است بدانید خمیر هزارلا ظاهری معمولی و عادی دارد و در حین پخت پف کرده و لایه لایه می‌شود.
مرحله دوم:
وقتی خمیر را از فریزر خارج کردید، حداقل به مدت 2 ساعت درون یخچال قرار داده، تا بتوان به راحتی آن را وردنه کرد. حالا وقت آماده کردن شربت مخصوص شیرینی زبان رسیده است. درون ظرف مناسبی آب، گلاب، عسل و شکر را با هم ترکیب کنید. هم بزنید تا شکر کاملاً حل شده و شربت رقیق و یکدست شود. شربت آماده می‌باشد. آن را در جایی قرار دهید تا سرد شود.
مرحله سوم:
روی سطح صافی کمی آرد بپاشید، حالا خمیر را روی آن قرار داده و با وردنه آن را به قطر 1 سانت پهن کرده و صاف کنید. باید سعی کنید در انجام این مراحل سرعت عمل داشته باشید، تا خمیر همچنان سرد باقی بماند. حالا با استفاده از قالب مخصوص شیرینی زبان یا اگر این قالب را ندارید، با استفاده از کاتر پیتزا، برش‌های هم اندازه و یکدستی را به خمیر بدهید. بعد از برش زدن، با همان کاتر یا به وسیله یک چاقو روی سطح شیرینی‌ها را یک برش سطحی ایجاد کنید. می‌توانید قبل از برش زدن خمیر را رومال کرده یا بعد از قالب خوردن خمیر، با استفاده از قلم مو روی سطح خمیر را آغشته به شربت مخصوص کنید. در صورت دلخواه می‌توانید بعد از مالیدن شربت، کمی شکر یا پودر قند نیز روی شیرینی‌ها بپاشید.
مرحله چهارم:
درون سینی فر، یک کاغذ روغنی قرار داده. حالا شیرینی‌ها را به درون سینی انتقال دهید. نکته مهمی که در چیدن شیرینی‌ها درون سینی وجود دارد این است که بهتر است شیرینی‌ها را بدون فاصله از هم بچینید. تا در هنگام پخت و پف کردن، شیرینی‌ها کج نشوند و یکدست بالا بیایند. حالا سینی را درون فر که از قبل با حرارت 170 درجه سانتی گراد گرم کرده اید قرار دهید. در شروع پخت حرارت فر را روی 220 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. حدوداً بعد از 10 الی 15 دقیقه شیرینی‌ها پف کرده و بالا می‌آیند. بعد از پف کردن شیرینی‌ها، درجه حرارت فر را به 180 درجه کاهش داده و حدود 15 الی 20 دقیقه اجازه دهید تا زمان پخت کامل شود. می‌توانید در صورت دلخواه برای چند دقیقه فر را روی حالت گریل قرار داده تا روی شیرینی‌ها طلایی شود. بعد از اینکه شیرینی‌ها را خارج کردید، تا داغ هستند باید شربت را روی آن‌ها رومال کنید. می‌توانید بعد از اینکه شیرینی‌ها را آغشته به شربت کردید، روی سطح آن‌ها را با پودر نارگیل، کنجد، خلال پسته یا بادام تزئین کرده و بگذارید تا شیرینی‌ها خنک شوند.
برای تهیه شیرینی پاپیونی تنها کافی است خمیر‌های برش خورده را یک تاب بدهید و بعد روی سینی بچینید.
شیرینی زبان خوشمزه و خانگی شما آماده است. بعد از خنک شدن شیرینی‌ها می‌توانید آن را با چای یا نوشیدنی دلخواهتان نوش جان کرده و لذت ببرید.

نکته‌های کلیدی
- در اینجا روش میانبر پخت شیرینی زبان گفته شد که در آن تهیه خمیر نسبتاً سریع و آسان بود. اما روش اصلی تهیه خمیر هزارلا سخت تر و طولانی تر است و باید از یک روز قبل از تهیه شیرینی تدارک ببینید. اما برای تهیه شیرینی زبان حرفه ای به سبک بازاری بهتر است از روش اصلی تهیه خمیر استفاده کنید.
- در حین تهیه خمیر باید دستکش بپوشید و سعی داشته باشید که در هنگام ورز دادن حرارت دست را خیلی انتقال ندهید و فقط با نوک انگشتان خمیر را کمی ورز دهید. پس از خارج کردن خمیر از یخچال و وردنه کردن و قالب زدن آن، سرعت عمل شما از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد.
- شما می‌توانید در صورت تمایل به شربت شیرینی زبان، زعفران و هل نیز اضافه کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی