[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۲۱۴
  • دوره جدید

حلوای تیره، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم برای 6 نفر
آرد سفید: 2 لیوان
شکر: 1 لیوان
آب: 1 و یک دوم لیوان
گلاب: یک سوم لیوان
کره: 50 گرم
روغن مایع: 1 لیوان 
زعفران آب کرده: 5 قاشق غذاخوری
پودر هل: یک چهارم قاشق چای‌خوری

ساده ترین نوع حلوا، حلوای تیره است. این حلوای ساده و دم دستی فوق العاده خوشمزه و دلچسب است و عطر گلاب و هل و زعفران در آن غوغا می‌کند. این حلوا را به عنوان نذری هم می‌توانید در مراسم‌های مذهبی درست کنید. گرچه شله زرد نذری، کاچی و فرنی هم در چنین مراسم‌هایی رواج دارد اما حلوا بدون شک گل سرسبد آنهاست.
فرقی نمی‌کند حلوای تیره را برای خانواده درست کنید یا دورهمی‌های کوچک، شک نکنید که مورد استقبال همه قرار می‌گیرد و روش تهیه آن برای هر میزانی به همین صورت است؛ مثلاً طرز تهیه حلوا برای 10 نفر هم دقیقاً به همین شکل است؛ فقط کافی است مقدار مواد را دو برابر کنید.

طرز تهیه
مرحله اول:
برای تهیه شیره باید شکر، آب، گلاب، زعفران و هل را مخلوط کنید و درون قابلمه ای روی حرارت ملایم قرار دهید تا 5 دقیقه بجوشد. روغن را نیز داخل قابلمه ای بریزید تا گرم شود. آرد را 2 بار الک کنید سپس داخل ظرفی بریزید و با حرارت کم شروع به تفت دادن کنید.
مرحله دوم:
آرد را آنقدر تفت دهید تا رنگ آرد کرم شود. بسیار مراقب باشید آرد شما ته نگیرد (با قاشق مرتب آرد را هم بزنید). پس از آنکه رنگ آرد کرمی شد روغن داغ را به آرد اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید تا آرد سرخ شود و رنگ آرد طلایی شود.
مرحله سوم:
حرارت را کم کنید و شیره داغ (مخلوط آب و شکر که از قبل آماده کرده اید) را اضافه کنید. پس از اضافه کردن همه مواد را خوب مخلوط کنید. سپس کره را اضافه کنید و هم بزنید تا حلوای شما خودش را بگیرد و به روغن بیفتد.
مرحله چهارم:
حلوای آماده شده را داغ درون ظرف بریزید و سطحش را صاف کنید. حلوای آرد گندم را می‌توانید با خلال بادام، پسته، پودر نارگیل و… تزئین کنید.

نکته‌های کلیدی
- بهترین آرد برای حلوا آرد نان و به خصوص آرد سنگک می‌باشد. می‌توانید این حلوای خوشمزه را با نان شیرینی میکادو (نان بستنی) نیز سرو کنید. برای این کار به همان صورت داغ روی یک لایه نان حلوا بریزید و کامل پخش کنید؛ سپس رویش نان دیگری قرار دهید و پس از خنک شدن به صورت شیرینی برش بزنید.
- اگر در زمان درست کردن حلوای تیره درون مخلوط آرد و روغن گلوله‌های ریزی مشاهده کردید با رد کردن آرد از یک صافی بزرگ این مشکل برطرف خواهد شد. می‌توانید قبل از اضافه کردن آرد به روغن یک بار آرد را الک کنید تا این مشکل به وجود نیاید.
- برای دادن رنگ بیشتر به حلوا می‌توانید 1 قاشق غذاخوری پودر کاکائو در زمان اضافه کردن آرد به روغن بریزید. طعم کاکائو درون حلوا مشخص نیست.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی