دانشگاه به صنعت کمک نکرد، روزنامه شیراز نوین
عضو هیئت رئیسه و رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی فارس گفت: وظیفه بزرگی بر عهده دانشگاه است که تولیدات علمی دانشگاه را به زبان صنعتگران نزدیک کند اما متأسفانه در این موضوع ضعف بسیاری وجود دارد و دانشگاه نتوانسته است زبان تولیداتش را به زبان نیاز صنعت نزدیک کند.
به گزارش شیرازنوین به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، یلدا راهدار در جلسه کمیسیون فناوری، اطلاعات و ارتباطات و اقتصاد رسانه این اتاق که به صورت وبینار برگزار شد، بیان کرد: یکی از دلایلی که صنایع ما در حال از دست دادن بازارهای جهانی و صادراتی خود هستند، ضعف صنایع ما در فناوری و بهره گیری از فناوریهای نوین است. وی با بیان اینکه زبان صنعتگران ما با زبان فعالان دانشگاه از هم فاصله دارند افزود: علاوه بر اینکه بسیاری از صنایع ما تکنولوژیهای فرسوده دارند اما ضعف فناوری نیز در بنگاههای صنعتی و تولیدی ما وجود دارد. راهدار اظهار داشت: مدیران ارشد تولید در کشورهای پیشرفته باور دارند که «کارخانههای هوشمند» که پایههای آنها بر اساس استفاده از تکنولوژیهای دیجیتال و هوش مصنوعی میباشند، قرار است باعث افزایش چشمگیر بهره وری و توانمندسازی کارکنان در جهت کار هوشمندانه شود. وی اضافه کرد: با توجه به نیازسنجی از نقاط قوت و ضعف صنایع استان موضوع ایجاد کارگروه ویژه ارتباط صنعت و دانشگاه مورد توجه ما در این کمیسیون است که تلاش میکنیم در این کارگروه ضمن بررسی زمینههای همکاریهای مشترک، صنعتگران استان را با دستاوردهای دانشگاه و استفاده کاربردی محصولات آشنا کنیم. رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی فارس عنوان داشت: وظیفه بزرگی بر عهده دانشگاه است که تولیدات علمی دانشگاه را به زبان صنعتگران نزدیک کند. متأسفانه ما در این موضوع ضعف داریم و دانشگاه نتوانسته است زبان تولیداتش را به زبان نیاز صنعت نزدیک کند به همین دلیل صنایع استان ما به شدت در حوزه فناوری ضعیف هستند.
راهدار با بیان اینکه اتاق بازرگانی فارس با راه اندازی کارگروه ویژه ارتباط صنعت و دانشگاه حوزه فاوا به توسعه تکنولوژی و پیشرفت صنایع میپردازد اظهارداشت: سالهاست که در کشور شعار ارتباط صنعت و دانشگاه سر داده میشود اما در واقعیت شاهد فاصله بین این دو بخش هستیم و ما در این کمیسیون به این نتیجه رسیده ایم که در حوزههای تکنولوژی، فناوری و اطلاعات راه نرفته برای صنعت بسیار وجود دارد. وی همچنین با اشاره به علوم داده تصریح کرد: تراکنشها در سیستمهای اطلاعاتی در صنایع و سطوح مختلف، انبوهی از داده را گرد آورده که تحلیل آنها به سادگی امکانپذیر نیست.
وی ادامه داد: با توجه به رشد نمایی حجم داده در سازمانها و صنایع مختلف و نیاز به عرضه خدمات با سطح کیفی بهتر نسبت به رقبا، استفاده از ابزارهای علوم داده، بهعنوان یک مزیت رقابتی برای سازمانها محسوب میشود؛ به شکلی که موجب کاهش هزینه، افزایش سود، تصمیمگیری خلاقانه و افزایش سهم بازار برای سازمانها میشود.
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی فارس بیان کرد: علم داده، امروزه به ابزاری قدرتمند برای تصمیم سازان و تصمیم گیران در سازمانها تبدیل شده است، تا بتوانند مشکلات و مسائل سازمانی خود را مبتنی بر دادههای موجود، ساماندهی و مدیریت نمایند.
راهدار اظهار داشت: همچنین استفاده از دادهها بهعنوان داراییهای مهم هر سازمان، اثر فراوانی بر رسیدن به اهداف و استراتژیهای سازمانی دارد. امروزه علم داده نقش بسیار پررنگی در جهت ایجاد استراتژیهای موفق در تصمیم گیری یا روابط تجاری ایفا میکنند. در اینجاست که صنعتگران از علم دادهها میتوانند جهت مدیریت بهتر منابع استفاده نمایند.
وی اضافه کرد: این حوزه نیز از ضعفهای بزرگ بنگاههای اقتصادی استان است. راهدار در بخش دیگری از سخنان خود به مبحث سامان دهی وضعیت استخراج رمز ارزها و آخرین بخشنامههای صادر شده از وزارت صمت پرداخت و افزود: علی رغم آنکه پیش از یک سال است که دولت جلو فعالیت استخراج کنندگان رمز را گرفته است، اما تاکنون ضوابط و دستورالعمالهای لازم را تدوین و نهایی نکرده است و کشور این فرصت طلایی را که در شرایط تحریم میتوانست کمک حال صنعتگران بوده و برای کشور نیز ارزش افزوده داشته باشد، عملاً از دست داده است. وی ادامه داد: آنچه تاکنون اتفاق افتاده است صرفاً قیمت دستگاههای استخراج در سامانه بهین یاب بوده و دولت تا این لحظه حتی حقوق دولتی مربتط با دستگاههای وارداتی را اعلام ننموده است و این باعث شده است که همچنان تعدادی از استخراج کنندگان به صورت غیر قانونی فعالیت کنند و تعداد زیادی از دستگاههای موجود در کشور نیز خاموش باشند. راهدار عنوان داشت: تعلل دولت در سامان دهی مراکز استخراج و همچنین تعرفه غیر معقول برق مصوب شده سبب شده است که ضمن از بین رفتن این فرصت طلایی، منابع بسیاری نیز هدر رود. وی تصریح کرد: در این زمینه کمیسیون فناوری، اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی فارس نظرات کارشناسی خود را بارها اعلام کرده است اما عزمی در کشور برای راه اندازی مراکز استخراج وجود ندارد.
در ادامه این جلسه مهرداد سهرابی مدیر کل فناوری اطلاعات استان فارس نیز از ارتقای سه سایت روستایی اپراتور اول در استان در راستای توسعه و تقویت ارتباطات سیار و رفع مشکلات پوشش آنتن دهی و برخورداری مشترکان از خدمات مطلوب و شبکه پرسرعت همراه خبر داد. وی ادامه داد: با تداوم ویروس کرونا و گسترس روزافزون فعالیتهای مجازی، نیازها و دغدغههای مردم برای دسترسی به اینترنت پرسرعت به ویژه در روستاها که بیشتر متأثر از این شرایط بودند افزایش یافت و ضرورت توسعه زیرساختهای ارتباطی استان با توجه به مطالبات جدی در این بخش اهمیت یافت.
همچنین در این جلسه زهره عظیمی فر استاد دانشگاه شیراز با ارائه طرح خود با عنوان تحول بنیادین در کیفیت خدمات ترافیک که به عنوان طرح برگزیده دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور در سال 99 انتخاب شده بود، با استفاده از سامانههای نهفته هوش مصنوعی پرداختند. وی گفت: این طرح به شکل چشمگیری میزان هزینه را کاسته و دقت را نیز افزایش خواهد داد و همچنین باعث خواهد شد که اپلیکیشنهای بسیاری وارد هوش مصنوعی در حوزه ترافیک شود.
عظیمی نژاد با اشاره به جزئیات این طرح افزود: طرح تحول بنیادین در کیفیت خدمات ترافیک با استفاده از سامانههای نهفته هوش مصنوعی، به صورت کامل قابل اجرا و کاربردی است و هم اکنون آخرین سامانه دانشگاه شیراز در حوزه خودرو هوشمند در شهریورماه امسال از پلیس تهران مجوز بهره برداری اخذ شد و اکنون در استان هرمزگان مورد بهره برداری قرار گرفته که در این سامانه سیستم نهفته هوش مصنوعی نیز به کار رفته و اجرایی شده است. در این جلسه سایر اعضای کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی فارس به بیان نظرات و دیدگاههای خود پرداختند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین