[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۱۸۷
  • دوره جدید

آش شله مشهدی، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم برای 4 نفر
گوشت گوسفندی: 500 گرم
بلغور گندم: 1 لیوان
برنج: یک دوم لیوان
باقلا: یک دوم لیوان
نخود: یک دوم لیوان
لوبیا قرمز: یک دوم لیوان
لوبیا سفید: یک دوم لیوان
لوبیا چیتی: یک دوم لیوان
عدس: یک دوم لیوان
پیاز: 5 عدد
روغن: 5 قاشق غذاخوری
دارچین، نمک و فلفل: به مقدار لازم

آش شله قلمکار مشهد یا شله مشهدی آشی فوق العاده خوشمزه و البته وقت گیر است که اغلب در نذری‌ها و مراسم‌های خاص محرم و صفر پخته می‌شود. این آش بر خلاف آش شله قلمکار مرسوم در شهرهای دیگر، بدون سبزی بوده و هرچه گوشت بیشتری داشته باشد خوشمزه تر است. از ویژگی‌های جالب شله مشهدی این است که روی آن خورش قیمه ریخته می‌شود.

 طرز تهیه
مرحله اول:
تمام حبوبات را از شب قبل خیس دهید.
مرحله دوم:
گوشت را داخل قابلمه بریزید، چند لیوان آب اضافه کنید و بگذارید به جوش بیاید. سپس کف روی آب را بگیرید و پیازهای پوست کنده را به گوشت اضافه کنید، در قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید و 3-4 ساعت اجازه دهید گوشت بپزد و آب گوشت تمام شود سپس پیازها و گوشت پخته را بکوبید تا یکدست شوند.
مرحله سوم:
حبوبات را داخل قابلمه ای بریزید و چند لیوان آب اضافه کنید و بگذارید حبوبات بپزند و نرم شوند سپس گوشت کوبیده، برنج و بلغور گندم را به حبوبات پخته اضافه کنید، دارچین، روغن، نمک و فلفل بزنید و با حرارت کم بگذارید چند ساعت تمام مواد با هم بپزند.
مرحله چهارم:
در این مدت باید آش را مانند حلیم مدام هم بزنید تا کش دار و غلیظ شود. پس از اینکه آش آماده شد در ظرف بریزید و با قیمه تزئین و سرو کنید. در قابلمه باید باز باشد. در این مدت اگر آب آش کم شد آب جوش اضافه کنید.
ادویه شله مشهدی چیست؟
در این دستور تنها از نمک، فلفل و دارچین استفاده شده تا مورد پسند همه ذائقه‌ها باشد. اما گاهی از مقدار کمی ‌جوز هندی و زنجبیل هم به عنوان ادویه شله مشهدی استفاده می‌شود.

نکات کلیدی
- برای تهیه شله مشهدی از قابلمه بزرگ و جادار استفاده کنید.
- لازم است این آش را مدام در مقاطع مختلف هم بزنید تا ته نگیرد.
- در هر مرحله اگر نیاز به اضافه کردن آب بیشتر بود، تنها از آب جوش استفاده کنید.
- برای تزئین این آش مشهدی خوشمزه می‌توانید از دارچین و کنجد هم استفاده کنید.
- در مشهد به این آش، شُله گفته می‌شود و معمولاً آن را در مراسم‌های عاشورا و تاسوعای حسینی نذری می‌دهند.
- تهیه این آش زمان زیادی می‌برد و به همین علت معمولاً آن را از بیرون تهیه می‌کنند.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی