شهرداری الکترونیک علیه فساد میایستد، روزنامه شیراز نوین
سعیدرضا امیرآبادی- گروه خبر
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر شیراز گفت: طرح شهرداری الکترونیک از اقدامات مهمی است که با اجرایی سازی آن به دنبال کاهش ارتباط حضوری مردم با شهرداری و در نهایت مبارزه با فساد هستیم. نوذر امامی ظهر پنجشنبه چهارم دیماه در نشست خبری فصلی با خبرنگاران با بیان اینکه شهرداری در صدور مجازی پروانه، پایان کار و استعلامها موفق عمل کرده است، عنوان داشت: ۹۷ درصد مراجعات شهروندان به شهرداری برای کسب استعلام بوده است. افزون بر این در برخی مناطق ممیزی GIS را ۷۰ درصد پیش بردیم؛ به ویژه در منطقه ۲، شهرداری الکترونیک با اعتباری مناسب در حال توسعه است و فرهنگسازی برای این مهم بهخصوص در دوران کنونی که مردم به دلیل شیوع ویروس کرونا به انجام امور بهصورت الکترونیکی گرایش دارند، بهتر صورت میپذیرد. وی در ادامه این نشست مجازی به تشریح فعالیت شهرداری در اجرای سامانه اطلاع مدیریت پروژه پرداخت و عنوان کرد: یکی از شعارهای شورای پنجم کاهش فساد و دستیابی به درآمد پایدار بوده است و در این زمینه اقدامات بسیار خوبی صورت پذیرفت؛ بر این اساس موضوع ممیزی در شهرداری مناطق ۱، ۴ و ۶ صورت گرفته و در دیگر مناطق شهرداری نیز در دست پیگیری است.
حفظ هویت شیراز، رسالت کمیسیون معماری
این عضو شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه شهرسازی، شمایل شهر، خط آسمان و سیما و منظر کلانشهر شیراز را به تصویر میکشد، گفت: حفظ هویت، تاریخ و فرهنگ شهر در معماری و شهرسازی بر عهده این کمیسیون و مجموعههای مربوط به آن در شهرداری است. امامی درباره طرح یکپارچهسازی محور زندیه که از پروژههای کمیسیون تحت ریاست اوست، گفت: در تمامی شهرهای بزرگ و کوچک دنیا، میدانی برای ارتباط مردم با یکدیگر و فضایی شهری برای گسترش تعاملات وجود دارد؛ در شیراز نیز از قدیم میادین باهویتی همچون شهرداری، نمازی، ستاد یا قصردشت وجود داشته که زمینه ارتباط بیشتر مردم را با هم فراهم میکرده است. او افزود: با افزایش جمعیت و رشد شهرنشینی این فضاها دیگر وجود ندارد؛ به همین دلیل از آغاز شورای پنجم درصدد بودیم میدانی را که نماد فرهنگ و شخصیت و هویت تاریخی شیراز باشد، سامان بخشیم و میدان زندیه با وجود داشتههای تاریخی و فرهنگی همچون ارگ کریمخانی، بازار وکیل، نارنجستان قوام و بانک ملی قدیم شیراز، چنین ظرفیتی دارد.
وعده بهرهبرداری در روز شیراز
عضو شورای اسلامی شهر شیراز اعلام کرد: شهروندان در روز شیراز شاهد بهرهبرداری از فاز نخست تالار همایشهای روباز در محور زندیه خواهند بود؛ افزون بر این دیوارهای اطراف بانک ملی برداشته خواهد شد و مقدمات لازم برای تملک بوستان ابوذر نیز از سوی مسکن و شهرسازی صورت پذیرفته است؛ جز این، ساختمان مخابرات و زمینهای اطراف نیز در حال تملک است. امامی اجرای طرح یکپارچهسازی و احیای محور زندیه را حساسیتبرانگیز و چالشی دانست و بر اهمیت زندهکردن معماری منطقه با معماری اصیل شیرازی، اسلامی و تاریخی تأکید کرد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر شیراز درباره اجرای طرح بام سبز در این کلانشهر نیز عنوان کرد: این طرح چندین سال از سوی شورای چهارم اجرا شد، اما با مشکلاتی همراه بود. به گفته این عضو شورای اسلامی شهر شیراز با وجود آنکه عدهای برای اجرای بام سبز مجوز گرفته بودند، آن را اجرا نکردند؛ زیرا معضلاتی همچون انتقال آب و عدم تصفیه آبهای خاکستری برای آبیاری بام سبز به دلیل تشدید تحریمها به علت نبود تجهیزات لازم، مشکلاتی را پدید آورد که نیاز است دوباره ارزیابی شود.
ساماندهی طرحهای جمعیتی
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر شیراز در بخش دیگری از سخنان خود درباره الحاق روستاهای حاشیه شیراز به این کلانشهر نیز سخن گفت. او وسعت شیراز را ۱۰۵هزار هکتار اعلام کرد که ۲۰ هزار هکتار آن محدوده و بیش از ۸۵هزار هکتار آن حریم شهر بهشمار میرود. امامی اظهار داشت: از سال ۱۳۷۶ اتفاقات بدی درباره حریم شهر شیراز رخ داد تا بدانجا که رشد جمعیتی در این حریم ۴۰ تا ۵۰ درصد رشد کرد و به فراخور آن، ساختوسازها هم، بیش از ۳۰۰درصد فزونی یافت. عضو شورای اسلامی شهر شیراز برای مثال به گود گویم اشاره کرد و گفت: در گود گویم ۷۳ هکتار طرح هادی در نظر گرفته شده بود که هماکنون به ۳۳۳ هکتار افزایش یافته است؛ همچنین بسیاری از شهروندان در این منطقه از آب، برق، گاز و آسفالت بیبهرهاند و جمعآوری زبالههایشان به دشواری صورت میگیرد. رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر شیراز درباره پیوستن روستاهای سید صفری، کیانآباد، محمودآباد، سلطانآباد، شرغان و سایر روستاهایی که در حریم شهر شیراز قرار دارند، ابراز کرد: رشد جمعیت در این مناطق بسیار بالاست و به رقم ۳۰ تا ۴۰ درصد رسیده است؛ در حالی که باید در محدوده کمتر از ۱. ۱ تا ۲ درصد باشد و این بدان معناست که جمعیت در حاشیه شهر بیش از حد افزایش یافته است؛ بهگونهای که هماکنون ۳۰۰هزار نفر در حریم شهر شیراز زندگی میکنند.
آرایش شهر بر اساس اصالتهای تاریخی
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر شیراز در پاسخ به پرسشی درباره مقررات اجرای نمای ساختمان گفت: در آییننامه ۲۸۰۰ و مقررات ملی ساختمان اجباری درباره نمای ساختمان وجود ندارد و مالکان به سلیقه خود نما انتخاب میکنند؛ گرچه تدوین آییننامهای در این زمینه برای هریک از مناطق شیراز در دست اقدام است که هنوز عملیاتی نشده است. وی تأکید کرد: اجبار برای حفظ نمای ساختمان یا اجرای خاص آن، تنها در بافت تاریخی و فرهنگی صورت میگیرد و مالکان موظفاند نمای ساختمان را بر اساس هویت تاریخی منطقه احیا کنند.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز همچنین درباره باغات قصردشت، گفت: متأسفانه طرح تفصیلی باغهای قصردشت نواقص بسیاری دارد و معیار نگهداری، حفظ و توسعه باغات گروه یک تا پنج که بهصورت قانون نیز در دست اجراست، از سوی شورای عالی شهرسازی ابلاغ شده است.
وی با بیان اینکه طرح تفصیلی باغات قصردشت از طرح تفصیلی شهر شیراز جداست، افزود: مهمترین وظایف شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز نگهداری، حفظ و توسعه باغات است و بر اساس قانون شورای عالی شهرسازی باید کاربری باغات گروه پنج را برای تملک گروه یک تغییر دهیم.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر شیراز همچنین درباره گزینش و اجرای طرح پل طبیعت یا پل زندگی، عنوان کرد: به مسابقه گذاشتن و اعلام فراخوان عمومی در سطح بینالملل برای اجرای این پروژه از جمله اقدامات ارزشمند شورای شهر شیراز بوده است که براساس آن، از میان یک هزار و ۲۷ شرکتکننده بیش از ۳۰۰ طرح به ثبت رسیده و از این میان ۲۴ طرح برگزیده شد؛ در نهایت نیز داوران ۱۵ طرح را انتخاب کردند.
باغ ملی احیا میشود
عضو شورای اسلامی شهر شیراز در پاسخ به پرسشی درباره قانونی بودن یا نبودن اجرای باغموزه هنر، گفت: این موضوع در حوزه کاری کمیسیون گردشگری و زیارت است؛ با این حال گاه برخی اطلاعاتی که به مردم داده میشود، اشتباه است؛ در این زمینه نیز چنانچه توضیح کامل و جامعی ارائه شود، هیچ شهروندی مخالف نخواهد بود؛ زیرا به احیای باغ ملی میانجامد و دخل و تصرف در معماری باغ صورت نخواهد پذیرفت.
شیراز بر مدار زلزله
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی همچنین درباره گسلهای شیراز گفت: شیراز بین دو گسل واقع شده و ساخت و سازها باید بر اساس جنس خاک و میزان آسیبپذیری آنها، ضوابط شهرسازی و ساختمانسازی صورت گیرد.
او با اشاره به رانش زمین در خیابان جمهوری، منصورآباد و دروازه قرآن، ابراز کرد: کارشناسان در تلاش هستند بر اساس جنس خاک، ضوابط ساخت و ساز را تعریف کنند؛ همچنین شهروندان باید بدانند که شهرداری با بررسی مقررات شهرسازی و اعلام مرکز زمینشناسی جنوب، مجوز ساختمانسازی میدهد. امامی بیان کرد: مثلاً برای ساختمانسازی در بزرگراه حسینیالهاشمی، کارشناسان آزمایشهای ژئوفیزیک، ژئوتکنیک و ژئوالکتریک را انجام میدهند تا بر اساس تراکنش و سطح اشغال آن خانهسازی صورت گیرد.
تخفیفهای ۱۰۰درصدی برای احیای بافت فرسوده
وی همچنین از آمادگی دفاتر تسهیلگری شهرداری برای بازآفرینی بافت فرسوده خبر داد و گفت: شهروندان در این زمینه انحصاراً نیاز نیست به دفاتر تسهیلگری مراجعه کنند و میتوانند به شهرداریها هم مراجعه کنند؛ هماکنون نیز امکان تخفیفهای تشویقی ۵۰ تا ۱۰۰درصدی عوارض شهرداری را فراهم کردهایم تا شهروندان برای احیای بافت فرسوده، تشویق شوند.
امامی در پایان فعالیتهای کمیسیون معماری و شهرسازی را در شورای شهر و شهرداری بسیار حساس، پیچیده و مهم ارزیابی کرد و گفت: این حساسیتها بهویژه در زمینه موضوعاتی همچون تسهیلگری، طرح تفصیلی و باغات قصردشت بیشتر است و پذیرای هرگونه انتقاد و پیشنهاد و نیز پاسخگوی پرسشها هستیم.
براساس این گزارش، شایان ذکر است نشست مجازی رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی به صورت ویدئوکنفرانسی و پخش زنده صوتی و تصویری از سایت و اینستاگرام شورا برای عموم جامعه در دسترس بود.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین