نبود حامی مالی، گریبانگیر بدمینتون بانوان فارس، روزنامه شیراز نوین
رقابتهای لیگ برتر بدمینتون بانوان کشور در حالی چهارم دی ماه ۹۹ در زنجان برگزار شد که تیم بانوان فارس به دلیل نداشتن حامی مالی (اسپانسر) در این رقابتها شرکت نکرد؛ مشکلی که برای دیگر تیمهای این استان هم وجود دارد.
به گزارش ایرنا، سالهاست نداشتن حامی مالی برای تیمهای بانوان به یک معضل بزرگ در استان فارس تبدیل شده است و بسیاری از تیمهای ورزشی چه آقایان و به ویژه بانوان به همین دلیل نتوانسته اند در رشتههای مختلف شرکت کنند و بسیاری از تیم داران نیز عطای کار را به لقایش بخشیده اند.
شهرداری شیراز یکی از نهادهایی است که بارها مورد انتقاد ورزشکاران و دست اندرکاران تیمها قرار گرفته است و آنها این پرسش را مطرح میکنند که فرق شهرهایی که شهرداری آنها هم اینک دارند تیم داری میکنند با شهرداری کلان شهر شیراز چیست که حاضر نیستند حتی هزینه سفر یکی از این تیمها را تقبل کنند؛ در حالی که یکی از ورزشکاران ملی پوش رشته بدمینتون فارس به نام محمد چهار مالی در تیم شهرداری شهر بابک کرمان، بازی میکند.
سالهاست که ورزش بانوان به دلیل محدودیتهایی که از نظر پخش تلویزیونی، نبودن تماشاگر و تبلیغ وجود دارد، کارخانه داران و شرکتها حاضر نیستند حمایت کنند و آنها بر این باور هستند که چه سودی دارد که کمک کنیم؛ در حالی که تبلیغات ما را هیچ کس نمیبیند.
هفتم دی ماه سال ۹۸ بود که تیم بدمینتون بانوان فراز شیراز با یک عده بازیکن جوان در رقابتهای لیگ دسته یک که در شهرستان تبریز برگزار شد، به نایب قهرمانی رسید. با کسب این مقام، بانوان فارس موفق شدند پس از چندین سال جواز حضور در لیگ برتر را کسب کنند که موجی از شادی در دل بدمینتون بازان ایجاد کرد.
این موفقیت را برخی افراد در بوق و کرنا کردند که با دست خالی تیم را به بالاترین سطح مسابقات آوردیم.
به هر حال این تیم به لیگ برتر آمد اما در حالی که هزینه حضور این تیم در رقابتهای لیگ برتر دی ماه ۹۹ چندان زیاد نبود و میشد با کمک چند نفر هزینه سفر آنها را فراهم کرد، این امر میسر نشد تا یک تیم لیگ برتری فارس محروم از حضور در مسابقات زنجان شود.
رئیس هیئت بدمینتون فارس: به هرجا مراجعه کردم پاسخ منفی بود
رئیس هیئت بدمینتون فارس به ایرنا گفت: برای یافتن اسپانسر به همه جا مراجعه کردم اما پاسخ منفی بود و خسته شدم.
ابراهیم راضی ادامه داد: به چندین شرکت در شهرکهای صنعتی و همچنین چند کارخانه فرآورده لبنی مراجعه کردم اما آنها هم خودشان مشکل داشتند و نتوانستند تیم را حمایت کنند.
وی اضافه کرد: انتظار داشتیم که دست بازیکنان این تیم را که تازه به لیگ برتر آمده بودند میگرفتند تا تجربه بازی در این سطح از لیگ کشور را که یک افتخار است کسب کنند، ولی چنین نشد. این پرسش مطرح میشود که چرا شهرداری شهر بابک کرمان میتواند تیم داری کند اما شهرداری شیراز، نمیتواند؟
قهرمان بدمینتون غرب آسیا: دوست دارم برای تیم شهرم بازی کنم
مریم سلطانی که قهرمانی بدمینتون بانوان غرب آسیا را به همراه تیم ملی در کارنامه دارد، به ایرنا گفت: با وجود داشتن چندین پیشنهاد از استانهای دیگر، دوست داشتم در تیم شهرم بازی کنم اما نداشتن حامی مالی موجب شد این فرصت طلایی را از دست بدهم.
وی اضافه کرد: مسئولان هیئت خیلی تلاش کردند که بتوانند حامی مالی پیدا کنند اما موفق نشدند و افسوس میخورم که تیم به مسابقات لیگ برتر اعزام نشد.
سلطانی که ۱۶ سال سن دارد و دانش آموز کلاس نهم است ادامه داد: با وجود ویروس کرونا تمرینات خود را با رعایت پروتکل بهداشتی مدتی است در خانه بدمینتون شروع کردیم تا آماده مسابقات لیگ برتر شویم که این امر میسر نشد.
وی گفت: امیدوارم شرایط بازی کردن با تیم شهرم فراهم شود تا مجبور به کوچ نشوم. فکر کنم شهرداری شیراز میتوانست هزینه اعزام تیم را که خیلی هم زیاد نیست به عهده بگیرد.
عضو هیئت رئیسه هیئت بدمنیتون فارس هم به ایرنا گفت: تلاش برای یافتن حامی مالی در کلان شهر شیراز هم برای تیم بانوان و هم برای تیم آقایان بیهوده بود و به هر کجا سر زدیم دستمان را نگرفتند.
مهوش خرمی نژاد ادامه داد: هم اینک سه نفر از بازیکنان فارس که ملی پوش هستند، به نام محمد چهارمالی از شیراز در شهرداری شهر بابک کرمان، محمدرضا قیصری از مرودشت و محمد ستاره از جهرم در تیم صنایع اردکان یزد بازی میکنند؛ در حالی که اگر حامی مالی داشتند برای تیم فارس بازی میکردند تا رنج دوری از خانواده را آن هم در شرایط کرونایی متحمل نشوند.
وی با بیان اینکه این پرسش بارها از سوی دست اندرکاران ورزش فارس مطرح شده است که چرا شهرداری شیراز حاضر نیست از تیمهای شهرش حمایت کند، افزود: چگونه است که شهرداری شهر بابک کرمان میتواند تیم داری کند و بازیکنان ملی پوش ما را به خدمت بگیرد اما شهرداری کلان شهر شیراز یک قدم در این راه برنمیدارد؟
خرمی نژاد بیان داشت: با فریبا مددی نایب رئیس بانوان فدراسیون بدمینتون مذاکره کردیم که مشکل حامی مالی داریم و آنها هم قبول کردند که سهمیه فارس در لیگ برتر برای سال آینده حفظ شود و امیدوارم سال آینده دیگر این مشکل را نداشته باشیم تا حداقل آبروی استان حفظ شود.
مریم اسماعیلی تبار، دیگر بدمینتون باز شیرازی است که عنوان قهرمانی کشور را در کارنامه دارد و به ایرنا گفت: انتظار داشتیم از تیم بانوان فارس برای حضور در لیگ برتر حمایت شود اما اینگونه نشد.
وی اضافه کرد: با وجود کرونا اما تمرینات خود را با رعایت پروتکلهای بهداشتی دنبال میکنم و امیدوارم در فصل آینده لیگ برتر مشکل حامی مالی نداشته باشیم تا بتوانیم در این رقابتها که در بالاترین سطح کشور برگزار میشود، شرکت و تجربه بیشتری کسب کنیم.
مربی تیم بدمینتون بانوان فراز شیراز هفتم دی ماه ۹۸ در گفت و گو با ایرنا گفته بود: با یک عده بازیکنان جوان و کاملاً بومی به لیگ برتر کشور صعود کردیم تا این استان هم در بخش آقایان و هم در رده بانوان صاحب ۲ تیم در سطح اول بدمینتون کشور شود.
متین هاشمی هم اینک به ایرنا میگوید: این تیم را با حمایت یک خیر که خواسته بود نامش برده نشود به لیگ برتر آوردیم اما به دلیل نداشتن اسپانسر پس از چند سال که جواز لیگ برتر را کسب کردیم نتوانستیم راهی رقابتهای مهم زنجان شویم و خوشحالی بازیکنان این تیم تبدیل به ناراحتی و یأس شد.
وی اضافه کرد: حدود چهار سال پیش با نام باشگاه برق جدید شیراز در لیگ برتر حضور یافتیم و مقام سوم را کسب کردیم اما این باشگاه به تعهداتش که به صورت قرارداد رسمی نوشته شده بود، عمل نکرد. با این حال با تلاش بازیکنان تیم و اعضای هیئت دوباره جواز لیگ برتر را در سال ۹۸ کسب کردیم. اما همانگونه که اشاره شد تیم حامی مالی پیدا نکرد.
هاشمی ادامه داد: آرام سجادی، آرزو منوچهری، پانته آ خدابخش، مریم تبرزد، سارا کیوان، مریم سلطانی، مریم اسماعیلی تبار، الناز منوچهری و پگاه کیوان اعضای تیم فراز را تشکیل میدادند که با دست خالی تیم را به لیگ برتر آوردند اما هم اینک ناراحت از عدم حضور در لیگ برتر هستند.
عضو سابق تیم ملی بدمنیتون ایران هم به ایرنا گفت: مشکل مالی همیشه برای این رشته به ویژه در سطح بانوان از قدیم وجود داشته است و چیز جدیدی نیست و در گذشته هم با حمایت هیئت در رقابتها شرکت میکردیم.
سارا کیوان که مدرک کارشناسی زبان فرانسه دارد، ادامه داد: حدود ۱۵ سال است در این رشته فعالیت میکنم و از سال ۹۰ هم به عضویت تیمهای ملی در ردههای مختلف درآمدم و افتخارات زیادی هم کسب کردهام.
وی اضافه کرد: فارس در این رشته همیشه بازیکنان مطرحی داشته است که بسیاری از آنها به دلیل مشکلات مالی این رشته را کنار گذاشتند؛ زیرا دیگر انگیزه ای برای کار کردن وجود نداشت.
کیوان با بیان اینکه اگر روی بدمینتون سرمایه گذاری شود به دلیل وجود استعدادهای زیاد در فارس میشود نتایج خوبی کسب کرد، اظهار داشت: شهرداری شیراز در صورتی که حمایت کند قطعاً نتیجه خوبی هم در مسابقات داخلی و هم در مسابقات برون مرزی خواهیم گرفت.
معاون توسعه ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان فارس هم به ایرنا اعلام کرد: برای حل مشکل تیمهای بانوان به مدیرکل صنعت و معدن و تجارت استان فارس و دفتر سرمایه گذاری استانداری نامه زدیم و آنها هم به شهرکهای صنعتی اعلام کردند که از تیمهای بانوان حمایت کنند اما هنوز این امر محقق نشده است.
فریبا خالدی ادامه داد: برای شرکتهایی که بخواهند حامی مالی تیمها شوند، این سؤال مطرح است که اگر بخواهند از تیمهای بانوان حمایت کنند چه سودی برای آنها دارد؛ زیرا هنوز دستور العملهای مشخصی وجود ندارد که به عنوان مثال اگر حامی تیمها شوند از پرداخت مالیات معاف خواهند شد.
وی بیان کرد: از تیمهای آقایان هم حمایت نمیشود چه برسد به تیمهای بانوان که در محیط سربسته مسابقه میدهند و مسابقات آنها هم پوشش تلویزیونی داده نمیشود.
معاون توسعه ورزش بانوان با بیان اینکه تیمهای ورزشی بانوان استانهای دیگر هم همین مشکل را دارند، اظهار داشت: وزارت ورزش و جوانان میکوشد تا مجوز پخش مسابقات بانوان گرفته شود تا بتوانند اسپانسر جذب کنند و در این راه هم تا حدودی موفق بوده اند.
نایب رئیس بانوان فدراسیون بدمینتون هم به ایرنا گفت: از ابتدا که میخواستیم لیگ برتر را آغاز کنیم یک سری از استانها محدودیت اسپانسر داشتند که نمیتوانستند شرکت کنند، اما این فرصت را دادیم تا امتیاز آنها حفظ شود.
فریبا مددی ادامه داد: در بخش بانوان تلاش میکنیم که اسپانسر جذب شود اما این کار مشکل است. از این رو امسال با پنج تیم شروع کردیم و دیگر تیمهای لیگ برتری نگران نباشند، سهمیه آنها حفظ میشود. ضمن اینکه برخی از اسپانسرها بر این باور بودند که شاید به دلیل وجود شیوع کرونا مسابقات برگزار نشود برای همین استقبال نکردند.
نایب رئیس فدراسیون بدمینتون افزود: موضوع دیگری که حامیان مالی مطرح میکنند این است که مسابقات بانوان پخش تلویزیونی ندارد؛ از این رو استقبال نمیکنند. اما در این دوره از لیگ برتر، با نظارت کامل ما مسابقات بانوان از طریق شبکه آپارات پخش میشود و همین امر موجب میشود اسپانسرها بیشتر استقبال کنند.
مددی بیان داشت: با شبکه ورزش صدا و سیما هماهنگ کردیم تا مسابقات بانوان در تهران به مدت ۱۰ دقیقه پخش شود و از رسانهها انتظار حمایت بیشتری داریم تا مسابقات بانوان را پوشش بیشتری دهند.
از پانزدهم تا نوزدهم بهمن ماه ۹۸ رقابتهای بین المللی بدمینتون جام فجر که کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۰ توکیو بود، به میزبانی شیراز در سالن شهید دستغیب برگزار شد که بیش از ۲۰ کشور خارجی شرکت داشتند.
همچنین قرار بود بهمن ماه سال ۹۹ هم رقابتهای بین المللی جام فجر دوباره در شیراز برگزار شود اما به دلیل شیوع ویروس کرونا مورد موافقت فدراسیون جهانی بدمینتون قرار نگرفت و به زمان دیگری موکول شد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین