[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۱۷۹
  • دوره جدید

خورشت خلال، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم برای 4 نفر
لیمو عمانی2عدد 
پیاز2 عدد 
گلاب4 قاشق غذاخوری 
روغن مایع به اندازه کافی 
گوشت خورشتی400گرم 
خلال بادام250 گرم 
زرشک سیاه100گرم 
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری 
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم 
زعفران دم کرده1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:
مرحله اول:
خب برای اولین مرحله از پخت  این خورشت خوشمزه کارهایی که لازم هست انجام دهیم این است که مقداری زعفران را پودر کرده و داخل یک ظرف یا قوری ریخته و دم می کنیم و سپس  از چند ساعت تا یک شبانه روز 250 گرم خلال بادام هایی را که جدا کرده ایم داخل آب و گلاب و زعفران دم کرده ای که داریم می گذاریم تا به خوبی خیس بخورند.
روز بعد شروع می کنیم به پخت خورشت که برای پخت اول گوشت مورد نیاز را تهیه کرده و به صورت خورشتی قطعه قطعه می کنیم و خوب می شوییم و سپس آن ها را داخل ظرفی می ریزیم و داخل آن ظرف مقداری آب می ریزیم، به گونه ای که گوشت ها داخل آب غرق شوند و آن را روی اجاق گاز قرار می دهیم و شعله را روشن می کنیم و روی حداکثر شعله قرار می دهیم تا آب به جوش آید تا خوب آب و خون گوشت ها گرفته و جدا شده و قاطی آب شود، سپس آب که به جوش آمد بعد از چنددقیقه گاز را خاموش کرده و گوشت ها را جدا می کنیم و خوب می شوییم.
مرحله دوم:
برای این مرحله ظرفی آماده کرده و مقداری روغن داخل آن می ریزیم و حالا دو عدد پیاز آورده و پوست آنها را جدا می کنیم و خوب می شوییم و به صورت نگینی خورد می کنیم و داخل ظرف حاوی روغن می ریزیم و خوب هم می زنیم تا زمانی ک پیازها خوب سبک شوند و حالا مقداری زردچوبه به آن ها اضافه می کنیم، حالا که پیازداغ آماده شده گوشت ها را به پیازداغ و روغن اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا گوشت ها خوب سرخ شوند و حالا به مقداری که لازم هست نمک و فلفل سیاه نیز به گوشت اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم.
مرحله سوم:
حالا دو قاشق رب گوجه فرنگی که آماده کرده ایم را به گوشت در حال تفت اضافه می کنیم و خوب گوشت ها را داخل رب تفت می دهیم تا مزه خامی گوشت به خوبی گرفته شود و هم اینکه رنگ خوبی به خورشت می دهد.
مرحله چهارم:
حالا باید چند لیوان آب داخل قابلمه بریزیم تا گوشت ها داخل آب پخته شوند و در اینجا  لیمو عمانی هایی که داریم را یا اینکه هسته های آن ها را جدا کرده تا مزه  تلخی به خورشت ندهند و داخل قابلمه می اندازیم یا این که از قبل آن ها را با استفاده از چنگال سوراخ کرده و  حدود یک ساعت داخل یک ظرف آب می گذاریم بماند تا تلخی آنها گرفته بشود، سپس آنها را به قابلمه اضافه می کنیم تا همراه با غذا پخته شوند.
مرحله پنجم:
حالا قابلمه را روی شعله متوسط قرار می دهیم تا گوشت ها داخل آب و رب و همراه با لیمو عمانی خوب پخته شوند، بعد از حدود دو ساعت خلال هایی را که قبلاً داخل زعفران و گلاب قرار داده ایم را به قابلمه  غذا اضافه می کنیم و سپس زرشک هایی که قبلاً شسته ایم (که ترجیحاً زرشک سیاه هستند برای اینکه شمایل خوبی به خورشت بده)  و خوب نرم شده اند را از آب جدا کرده و داخل یک ظرف مقداری  روغن ریخته و آن را روی شعله گاز قرار می دهیم و زرشک ها را داخل آن می ریزیم و یک مقدار تفت می دهیم و سپس آن ها را نیز به خورشت اضافه می کنیم و مقداری هم زعفران دم کرده به آن اضافه می کنیم برای خوش عطر شدن و خوش طعم شدن خورشت و روی حرارت ملایم گاز قرار می دهیم تا حدود یک ساعت دیگر بپزد و خوب جا بیافتد.
سپس قابلمه را از روی شعله جدا کرده و داخل ظرفی که برای سرو است می ریزیم و با دم کردن برنج که اول باید برنج را خیساند و سپس داخل قابلمه ای آب روی شعله گاز گذاشت تا به جوش آید و سپس برنج های خیس خورده را داخل آب ریخته تا وقتی که نرم شوند برنج ها را آبکش کرده و می گذاریم دم بکشد، سپس بعد از آماده شدن می توان خورشت را به همراه برنج سرو کرد.  

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی