[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۲۸۹
  • دوره جدید

خورشت قیمه بادمجان، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم برای 4 نفر
گوشت قرمز300 گرم 
بادمجان3 عدد 
لپه نصف پیمانه 
پیاز2 عدد 
گوجه فرنگی2 عدد 
رب گوجه2 قاشق غذاخوری 
آبغوره به میزان لازم 
پودر دارچین به میزان لازم 
نمک،فلفل،زردچوبه به میزان لازم 
روغن کمی

طرز تهیه:
مرحله اول:
خورشت قیمه بادمجان یکی از غذاهای سنتی و لذیذ است که از دیرباز در سفره های ایرانی جای داشته و به عنوان یک غذای مجلسی طبخ می شده و مورد استفاده قرار می گرفته است. هم اکنون نیز در سفره های ایرانی جای دارد و به دلیل تلفیق طعم بادمجان با گوشت و لپه طعم خوب و دلپذیری را به وجود آورده و مورد رضایت اکثر افراد است و طرفداران زیادی دارد.
برای تهیه قیمه بادمجان باید لپه ها را پاک کرده و از قبل خیس کنیم تا نفخ آن گرفته شود. سپس برای شروع کار باید قابلمه ای را برداشته و داخل آن مقداری روغن بریزیم، بعد از آن پیاز را پوست گرفته، شسته و نگینی خرد کنیم و به ماهیتابه اضافه می کنیم. بعد از آن پیاز را کمی تفت می هیم و سپس زردچوبه را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم، حالا گوشت گوسفندی خورشتی را که قبلاً شسته ایم به پیاز داغ اضافه می کنیم و با هم مخلوط کرده و تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد و عطر آن در فضا بپیچد. بعد از اینکه گوشت کمی تفت خورد به آن به اندازه یک کاسه آب جوش اضافه می کنیم و زیر شعله را زیاد می کنیم تا به جوش آید، بعد در قابلمه را می بندیم و با حرارت کم اجازه می دهیم تا گوشت کم کم پخته شود.
حالا در قابلمه ای دیگر لپه های خیس خورده را می‌ریزیم و به آن کمی آب اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا پخته شود، البته اگر از نوع پخت لپه ای که در اختیار دارید آگاهید می توانید آن را با گوشت ترکیب کرده و هر دو را با هم بپزید. حالا داخل ماهیتابه ای دیگر مقداری روغن ریخته و رب گوجه را به آن اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهد و سپس این رب را وقتی گوشت نیم پز شد به آن اضافه می کنیم . این کار را برای خوش رنگ تر شدن خورشت انجام می دهیم. شما می توانید رب را مستقیماً و بدون تفت دادن به قابلمه اضافه کنید. سپس لپه های پخته را به قابلمه اضافه می کنیم و بعد از یک ربع آبغوره و دارچین را نیز اضافه می کنیم و دوباره زیر شعله را کم می کنیم تا خورش جا بیفتد.
مرحله دوم:
در این مرحله در حین اینکه خورشت قیمه در حال جا افتادن است به سراغ بادمجان ها رفته و پوست آن ها را می گیریم، سپس کمی نمک به روی آن ها می پاشیم و داخل آبکش قرار می دهیم تا آب آن ها گرفته شود، در صورت امکان می توانید زیر نور خورشید نیز قرار دهید تا خشک شود. بعد از مدتی داخل ماهیتابه مقداری روغن ریخته و بادمجان ها را داخل روغن سرخ می کنیم و بعد از سرخ شدن کل بادمجان، آن را داخل بشقاب قرار می دهیم.
سپس برای تهیه سس آن داخل همین قابلمه کمی رب گوجه می‌ریزیم و تفت می دهیم، بعد مقداری آب مثلاً یک لیوان آب جوش به رب اضافه کرده و اجازه می دهیم تا قل بخورد. حال نمک و فلفل و زردچوبه را نیز به آن اضافه می کنیم  و گوجه ها را نیز به صورت حلقه ای برش داده و داخل سس می چینیم. بادمجان ها را نیز به سس اضافه کرده ولی ترکیب نمی کنیم تا له نشود؛ به جای آن می توانید سس را روی آن بریزید بعد در ماهیتابه را می بندیم تا سس با بادمجان و گوجه تر‌کیب شده و غلیظ شود(حدوداً یک ربع)
وقتی خورشت قیمه جا افتاد زیر شعله را خاموش کرده و قیمه را داخل ظرفی می ریزیم، سپس روی آن را مقداری از مایع سس ریخته و گوجه ها و بادمجان را برای تزئین روی آن قرار می دهیم. در دیس دیگر برنج را کشیده و روی آن را با زعفران تزئین می کنیم و این خورشت خوشمزه و خوش طعم را برای اعضای خانواده سرو می کنیم. می توان از مخلفاتی نظیر سبزی خوردن و ماست و حتی ترشی برای سرو این غذا نیز استفاده کرد تا طعم سنتی و دلپذیری را به محیط خانه خود بیاورید و در کنار خانواده از آن لذت ببرید.
نوش جان

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی