[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۱۷۸
  • دوره جدید

اگر دیابت نوع ۲ دارید از این غلات غافل نشوید، روزنامه شیراز نوین

متخصصان می‌گویند مصرف غلات کامل به دلیل دارا بودن فیبر برای بیماران دیابت نوع ۲ بسیار مفید است.
به گزارش بهداشت نیوز، دیابت نوع ۲ یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن جهان است. براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۹، دست‌کم ۴۶۳ میلیون نفر از جمعیت ۲۰ تا ۷۹ سال جهان به این نوع دیابت مبتلا بودند. برآورد می‌شود تا سال ۲۰۴۵ این میزان به ۷۰۰ میلیون نفر افزایش یابد.
با این حال، راهکار‌های ساده‌ای برای جلوگیری از ابتلا یا مدیریت بیماری دیابت نوع ۲ وجود دارد. یکی از این موارد، تغییر سبک زندگی و داشتن رژیم غذایی سالم است. تحقیقات متعدد نشان داده است مصرف مواد غذایی حاوی فیبر و به ویژه غلات کامل می‌تواند برای جلوگیری از ابتلا به دیابت و نیز تنظیم قند خون بسیار موثر باشد.
رایج‌ترین غلات کامل که افراد می‌توانند آن‌ها را به رژیم غذایی خود اضافه کنند شامل موارد ذیل است:
۱- برنج قهوه‌ای: تحقیقات دانشمندان نشان داده است مصرف ۵ وعده یا بیشتر برنج سفید در هفته خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد. در مقابل، مصرف تنها دو وعده برنج قهوه‌ای خطر ابتلا به این بیماری را کاهش می‌دهد. برنج قهوه‌ای دارای سطح گلوکز پایین تری نسبت به برنج سفید است. همچنین فیبر بالای آن، این برنج را برای مصرف دیابتی‌ها مناسب کرده است.
۲- بلغور: بلغور نیز یکی دیگر از منابع غنی از فیبر است که در دسته غلات کامل قرار می‌گیرد. تحقیقات متعدد نشان داده است مصرف بلغور می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را تا ۳۶ درصد کاهش دهد.
۳- جو دو سر: تحقیقات حاکی از آن است که جو دو سر دارای سطح بالای فیبر است که می‌تواند سطح قند خون را کنترل کند. براساس اعلام مرکز اطلاعات غذایی آمریکا، نصف فنجان جو دو سر پخته شده دارای ۱۴ گرم کربوهیدرات، و ۲.۵ گرم فیبر است.
۴- گندم سیاه: برخلاف نامش، این گیاه هیچ خویشاوندی با گندم ندارد و در تیره هفت بندیان قرار می‌گیرد. گندم سیاه سرشار از فیبر محلول است که می‌تواند باعث تنظیم گلوکز خون شود. یک چهارم فنجان از این گیاه دارای ۳ گرم فیبر و ۱.۴۴ میلی گرم آهن است.
۵- جو: یکی از بهترین منابع فیبر، جو است به طوری که یک فنجان پخته شده از آن دارای ۶ گرم فیبر است. از این رو، افراد مبتلا به دیابت باید به این گیاه توجه ویژه‌ای داشته باشند. تحقیقات نشان داده است مصرف نان جو کامل در سه وعده صبحانه، ناهار و شام می‌تواند به میزان قابل توجهی باعث بهبود متابولیسم (سوخت و ساز بدن)، کنترل اشتها، کاهش قند خون و افزایش سطح انسولین شود.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی