[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۱۸۱
  • دوره جدید

آش شولی یزدی، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم برای 4 نفر
سبزی اسفناج700 گرم 
شوید200 گرم 
تره200 گرم 
جعفری200 گرم 
شنبلیله200 گرم 
عدس1 لیوان 
چغندر2 عدد 
آرد1ونیم پیمانه 
پیاز3 عدد 
نمک،فلفل،زردچوبه به میزان لازم 
نعنا خشک2 قاشق غذاخوری 
سرکه به میزان لازم 
روغن به مقدار لازم

طرز تهیه:
مرحله اول:
آش شولی یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه مربوط به شهر یزد می‌باشد که نسبت به آش های معمولی کمی رقیق تر است ولی بسیار خوشمزه و پرخاصیت می باشد. این آش به طرق مختلفی تهیه می‌شود. مثلاً در فصل زمستان و به دلیل سردی هوا و سرماخوردگی از شلغم نیز داخل آن استفاده می شود. همچنین در فصول گرم برای در امان ماندن از گرمای هوا و لذت بردن از طعم آش از سرکه داخل آن استفاده می شود که طعمی ترش و بی نظیر به آن می دهد. در این آموزش برای تهیه شولی از سرکه استفاده شده که به آن شولی سرکه می گویند.
برای تهیه این آش خوشمزه ابتدا چغندر را پوست می گیریم سپس آن را به صورت خلالی برش می دهیم و داخل قابلمه بزرگ و با مقداری آب می پزیم. از طرفی تمام سبزی ها نظیر اسفناج، شوید،جعفری، تره و شنبلیله را شسته و ساطوری می کنیم و همه را با هم ترکیب می کنیم تا یک جا به قابلمه اضافه کنیم. حالا به چغندرها سر می‌زنیم و وقتی متوجه شدیم که چغندرها نیم پز شده عدس را که از قبل شسته و پاک کرده ایم به چغندر در حال پخت اضافه می کنیم. سپس سبزی هایی که از قبل خرد کرده و همه را با هم ترکیب کرده ایم به غیر از نعنا به قابلمه حاوی چغندر و عدس اضافه کرده و در صورت کم بودن آب آن، به اندازه یک کاسه آب جوش به آن اضافه کرده و اجازه می دهیم تا همه مواد با هم کم کم پخته شوند. حالا به سراغ مرحله بعد می رویم.
مرحله دوم:
در این مرحله در حالی که شولی در حال پخته شدن است ماهیتابه بزرگی را برداشته و داخل آن پیازها را خرد می کنیم و زیر شعله را نیز روشن می کنیم سپس روغن را به پیازها اضافه کرده و به همراه روغن تفت می دهیم (مقدار پیاز بستگی به میزان علاقه و ذائقه شما دارد، ما در اینجا از 3 عدد پیاز استفاده کرده ایم) بعد از اینکه پیازها کمی ملایم شدند به آن ها زردچوبه و نمک و فلفل اضافه می کنیم و یک سر تفت می دهیم سپس نعنا خشک را با دست فشار می دهیم تا کمی له شود بعد به پیاز داغ اضافه می کنیم و تفت می دهیم. اما مراقب باشید تا زیاد تفت ندهید زیرا نعنا خشک بر اثر تفت دادن زیاد می سوزد و تلخ مزه می شود.
وقتی نعنا داغ آماده شد زیر شعله را خاموش می کنیم سپس در ظرفی دیگر مقداری آرد ریخته و به آن کمی آب ولرم اضافه می‌کنیم و با دست آرد را داخل آب باز می کنیم تا گلوله گلوله نشود به طوری‌که مانند کشک رقیق شود و بعد کنار می گذاریم. حالا به سراغ قابلمه رفته و بررسی می کنیم که عدس و سبزی پخته شده یا نه. اگر پخته شده بودند نصف نعنا داغی که تهیه کرده ایم را به قابلمه شولی اضافه می کنیم، بعد آردی که با آب مخلوط کرده ایم را نیز کم کم به قابلمه اضافه می کنیم و هم می زنیم تا هم گلوله نشود و هم شولی ته نگیرد.
حالا اگر آب شولی کم بود به آن مقداری آب جوش اضافه می کنیم تا کمی رقیق شود، سپس نمک و فلفل آن را تنظیم می کنیم و بعد از آن سرکه را به آش اضافه کرده و باز هم به هم می زنیم و بعد بقیه نعنا داغ را نیز اضافه می کنیم و همه مواد را با هم ترکیب می کنیم و اجازه می دهیم تا چند قل بخورد و جا بیفتد. البته نباید خیلی غلیظ شود و باید کمی ملایم شود مانند سوپ. بعد از آن که شولی را چشیدید و مطمئن شدید که مواد پخته شده می توانید زیر شعله را خاموش کرده و شولی را داخل یک کاسه بزرگ و سنتی ریخته و به عنوان یک عصرانه خوشمزه در کنار دوستانتان میل کنید و از طعم آن لذت ببرید. این آش خیلی سریع آماده می شود(حدود30دقیقه) بنابراین برای یک عصرانه و حتی شام در مواقعی که دوست دارید یک غذای ترش مزه میل کنید بسیار مناسب است.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی