حفاظت از اکوسیستم فارس با دستاوردهای علمی، روزنامه شیراز نوین
سعیدرضا امیرآبادی- گروه خبر
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس گفت: نجات صنعت دامپروری ایران از راه تولید داخلی ذرت و سویا و یافتن خوراکهای جایگزین ممکن است. دکتر ابراهیم زارع، ظهر دیروز دوشنبه 20 بهمن ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه مشکلاتی که در زمینه مرغ و تخم مرغ در کشور وجود دارد را به دلیل وابستگی این صنعت به واردات ارزیابی کرد و افزود: در سالهای گذشته در استان فارس بیش از 50هزار هکتار کشت ذرت دانه ای داشتیم که به مرور زمان کاهش یافت و جای خود را به نوع علوفه ای آن داد. این تغییر به دلیل سقف قیمت گذاری به وجود آمد. وی با اشاره به پیشرفتهایی که در زمینه سازگاری این اقلام با جغرافیای استان حاصل شده، اظهار داشت: کاشت سویا قبلاً در استان فارس جواب نمیداد، ولی خوشبختانه پژوهشگران ما به اقلامی دست یافته اند که کاشت این محصول را ممکن ساخته و در ایستگاههای جهرم، زرقان و مرودشت هم با واکنشهای مناسبی روبهرو شدیم.
این مقام پژوهشی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: با روشهای علمی موفق به افزایش تولید انگور شدیم که مورد استقبال باغداران قرار گرفته است. رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس در ادامه اظهار داشت: از سال 94 تاکنون 57 رقم جدید زراعی توسط این مرکز معرفی شده و این در حالی است که در سال جاری شاهد رونمایی از 14 رقم جدید بوده ایم.
دکتر زارع با تشریح این محصولات افزود: گندمهای آبی با عناوین امین، سحر، فرین و حیران و گندمهای دیم با نامهای کبیر و پایا و دو رقم گندم ماکارونی با نامهای تابا و سنا و جوهای آبی با نامهای نوبهار و آذران در زمره این محصولات قرار میگیرند. وی فعالیت این مرکز را در زمینه معرفی نمونههای جدید و مؤثری از لوبیا سبز و چعندر قند تعمیم داد و افزود: مرکبات مقاوم در برابر آفتها یکی از دستاوردهای استراتژیک این مرکز است. این پژوهشگر مشکلات فرسایشی خاک را یکی از چالشهای اصلی در حوزههای محیط زیستی برشمرد و گفت: این سازمان در حوزه بازسازی پوششهای گیاهی نیز فعالیت مثمر ثمری داشته است.
بعضی از گیاهان در خاک به راحتی میرویند، اما همیشه رسم به این منوال نیست. به ویژه در بخش گیاهان دارویی به دلیل برداشتهای بی رویه ای که صورت گرفته، آنها در مسیر انقراض قرار دارند. به همین دلیل در این مرکز 4 گونه مهم گیاهان دارویی شامل آویشن شیرازی، آویشن دنایی، گان شرویا و مرزه بختیاری با روش کشت بافت تکثیر شده اند.دکتر زارع در پایان به برخی از موفقیتهای این مرکز اشاره کرد و گفت: در هفته پژوهش دکتر کاووسی از محققان این مرکز به مقام برتر کشوری در میان یکصد پژوهشگر دست یافت.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین