[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۲۹۰
  • دوره جدید

با میوه افزایش‌دهنده هوش کودکان آشنا شوید، روزنامه شیراز نوین


با میوه افزایش‌دهنده هوش
کودکان آشنا شوید
موز برای اطفال و اشخاص سالخورده بسیار مفید است. همچنین برای درمان اسهال شدید مؤثر بوده و هوش و حافظه کودکان را افزایش می‌دهد.
به گزارش مشرق، مرتضی صفوی متخصص تغذیه در پاسخ به این پرسش که «موز چه خواص غذایی دارد؟»، اظهار داشت: موز میوه درختی است که در جاهای گرمسیر و مرطوب به ثمر می‌رسد. برگ‌های آن بسیار دراز و عریض است و بلندی برگ‌ها تا 2 متر می‌رسد؛ موز ابتدا در غلاف صنوبری شکل قرار دارد سپس می‌شکافد و خوشه پدیدار می‌شود و در هر خوشه بیش از 100 دانه موز وجود دارد.
وی افزود: میوه موز بسیار خوشمزه و خوش طعم است و درخت آن در حدود 3 متر ارتفاع دارد. معمولاً موز را به صورت نارس از درخت چیده و در میان کاه می‌گذارند تا زرد و شیرین شود، اما در تجارت، به وسیله مواد شیمیایی مانند اتیلن و استلن، رنگ موز را زرد می‌کنند.
صفوی با بیان اینکه این میوه در جنوب ایران نیز تولید می‌شود، گفت: از میوه و پوست آن استفاده شده  و خاصیت غذایی زیادی دارد و از نظر ترکیبات بسیار به گندم نزدیک است.
وی با اشاره به اینکه موز برای اطفال و اشخاص سالخورده و کسانی که تازه از بستر بیماری برخاسته‌اند بسیار مفید است، تصریح کرد: قند موجود در موز بسیار مرغوب‌تر از قندشیرینی، برای سلامتی اطفال مفید است.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه موز میوه‌ای گرم و دارای ویتامین‌های B1،B2 ،C است، بیان داشت: موز غذای کاملی برای کودکان و افراد مبتلا به سوءهاضمه است. صفوی اضافه کرد: موز مانند سایر میوه‌ها خون را قلیایی کرده و در نتیجه صافی، تعادل و پاکی خون ایجاد می‌کند؛ ضمن اینکه اوره اضافی در خون را دفع کرده و برای افراد مبتلا به بیماری قلبی، ورم کلیه و بیماری‌های تورمی مفید است. وی با اشاره به اینکه موز برای درمان بیماری‌های اسهال شدید و اسهال در اطفال مفید است، یادآور شد: 300 تا 500 گرم از آن را می‌توان به صورت پوره در آورد  با کمی آب برنج مخلوط کرده و به این بیماران داد. این متخصص تغذیه موز را میوه‌ای معتدل، مقوی و چاق‌کننده توصیف کرد و افزود: موز جهت تسکین سرفه و خشونت حلق مؤثر بوده و برای افرادی که درد کلیه دارند نیز مفید است.
صفوی با اشاره به اینکه موز به علت داشتن مقدار زیادی فسفر در افزایش هوش و حافظه کودکان تأثیر زیادی دارد، خاطرنشان کرد: نیروی بدنی مادر را افزایش داده و مانع از سقط جنین می‌شود.
وی با بیان اینکه موز دارای مواد معدنی پتاسیم، کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم و روی است، متذکر شد:‌ این میوه برای افرادی که نمی‌توانند مواد قندی را به خوبی هضم کنند یا مبتلا به ورم معده، دیابت و چاقی هستند، زیان‌آور است.
این متخصص تغذیه با تأکید بر اینکه زیاده‌روی در مصرف موز باعث ایجاد حساسیت در بدن می‌شود و موجب خارش‌های شدید خواهد شد، ابراز داشت: باید از مصرف موزهای نارس یا کهنه و سیاه خودداری کرد.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی