[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۲۵۷
  • دوره جدید

نخود پلو غذای سنتی ترکیه، روزنامه شیراز نوین

 مواد لازم برای 3 نفر
کره 2 قاشق غذاخوری
روغن دو قاشق غذاخوری
برنج 2 پیمانه
آب مرغ یا آب جوش 3 پیمانه
نمک به مقدار کافی
نخود پخته 1 پیمانه
مرغ پخته به دلخواه

نخود پلو غذای کجاست؟ این غذا که در ترکی استانبولی به آن نوهوتلو پیلاو می‌گویند یکی از غذاهای سنتی ترکیه است. نخودپلو به سادگی تهیه می‌شود مخصوصاً اگر از کنسرو نخود برای تهیه آن استفاده کنید. البته می‌توانید نخود را از شب قبل خیس کنید و چند بار آبش را عوض کنید و بعد در زودپز بپزید تا بهتر و سریع‌تر پخته شود. اما کنسرو نخود کار شما را راحت می‌کند و مطمئن می‌شوید نخودها حسابی نرم و پخته هستند.
هرچند نخود پلو را به تنهایی هم می‌توان سرو کرد، معمولاً این پلو را همراه با مرغ ریش ریش شده میل می‌کنند. نحوه اضافه کردن مرغ روش‌های مختلفی دارد که ضمن دستور پخت نخودپلو همه آن‌ها را برای شما خواهیم گفت.
شاید فکرش هم برای شما عجیب باشد که کنار خیابان پلو بفروشند، اما نخود پلو از غذاهایی است که ممکن است در خیابان‌های استانبول هم با آن برخورد کنید. چه چیزی بهتر از یک پلوی گرم و خوشمزه است وقتی که حسابی از قدم زدن و خرید در خیابان خسته شده‌اید؟! خب حالا اگر مایلید طرز تهیه نخود پلوی تاریخی ترکیه را بدانید با ما همراه شوید.

 طرز تهیه 
مرحله اول:
پیش از هر چیز، برنج را خوب بشویید و در کاسه‌ای بریزید. به آن آب گرم (حتماً گرم باشد) اضافه کنید. بگذارید برنج به مدت بیست دقیقه در آب گرم خیس بخورد.

مرحله دوم:
قابلمه مورد نظرتان را روی شعله متوسط قرار دهید. کره و روغن را داخل آن بریزید و صبر کنید تا کره ذوب شود.
مرحله سوم:
وقتی کره آب شد، برنج خیس خورده را اضافه کنید (آب اضافی را بیرون بریزید اما نیازی نیست دقت زیادی به خرج دهید. اشکالی ندارد اگر کمی از آب هم همراه برنج وارد قابلمه شود). هم بزنید تا برنج کاملاً به روغن و کره آغشته شود.

مرحله چهارم:
حال وقت اضافه کردن آب است. تا جای ممکن از آب مرغ یا ترکیب آن با آب جوش استفاده کنید. آب مرغ طعم بی نظیری به نخود پلو می‌دهد.

مرحله پنجم:
اگر نخود را خودتان پخته‌اید بلافاصله بعد از برنج آن را اضافه کنید. اما اگر از کنسرو نخود استفاده می‌کنید. آب آن را بگیرید. صبر کنید آب داخل قابلمه برنج جوش بیاید. سپس نخود را اضافه کنید. حال درب قابلمه را ببندید و شعله را کم کنید. در این مرحله می‌توانید دم کنی هم استفاده کنید.

مرحله ششم:
پخت کامل برنج حدود 40-50 دقیقه طول می‌کشد که البته بستگی به نوع برنج هم دارد. اگر می‌خواهید مرغ ریش ریش شده را با پلو مخلوط کنید، صبر کنید آب کاملاً تبخیر شود. سپس مرغ را روی برنج بدهید و در قابلمه را بگذارید. وقتی برنج کاملاً نرم شد می‌توانید نخودپلو خوشمزه را سرو کنید. روش دیگر این است که مرغ را همزمان با پلو طبخ کنید و بعد از پخت روی نخود پلو بریزید. در آخر هم معمولاً کمی فلفل سیاه روی غذا می‌پاشند.
البته می‌توانید مرغ را جداگانه بپزید و بعد از آماده شدن پلو همراه آن سرو کنید. نخود پلو با مرغ را می‌توانید با دوغ یا ماست و یا با سالاد و سیب‌زمینی سرخ کرده نوش جان کنید.

 نکات کلیدی 
 حتماً برنج را در آب گرم بخیسانید تا نشاسته اضافه آن گرفته شود.
 سعی کنید از آب مرغ برای تهیه این پلو ترکیه‌ای استفاده کنید. همچنین می‌توانید یک عدد عصاره مرغ فشرده را در سه لیوان آب جوش حل کنید. اما در این صورت دیگر نیازی نیست نمک استفاده کنید.
 اگر می‌خواهید نخود را خودتان تهیه کنید، آن را از شب قبل بخیسانید، در زودپز بپزید، سپس آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.
 روشی که گفته شد روش سنتی تهیه نخود پلو بود، اما شما می‌توانید به دلخواه تغییراتی بدهید. مثلاً می‌توانید آن را به صورت آبکش شده هم تهیه کنید و ته دیگ سیب‌زمینی بگذارید.
 دوستان گیاه‌خوار می‌توانند نخود پلو را با آب سبزیجات تهیه کنند و به صورت ساده بدون مرغ میل کنند.
 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی