[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۲۸۶
  • دوره جدید

مانتی (ترکیه)، روزنامه شیراز نوین

 مواد لازم برای 6 نفر
آرد:3 پیمانه
تخم ‌مرغ ‌بزرگ:2 عدد
آب‌گرم: یک‌ دوم پیمانه
نمک: یک دوم قاشق چای‌خوری
برای مواد میانی:
گوشت چرخ کرده: 350 گرم
پیاز کوچک: 1 عدد
جعفری خرد شده: 4 قاشق غذاخوری
نمک: 1 قاشق چای‌خوری
برای سس ماست:
ماست یونانی:2 پیمانه
سیر:3 حبه
نمک: یک دوم قاشق چای‌خوری
برای سس گوجه:
رب گوجه:450 گرم
روغن زیتون: 4 قاشق غذاخوری
آب:1 پیمانه
پرک فلفل قرمز:2 قاشق چای‌خوری
سس کره‌ای:
کره:3 قاشق غذاخوری
روغن زیتون:3 قاشق غذاخوری
نمک: به مقدار کافی
سماق و نعنا برای سرو

مانتی نوعی غذای ترکیه‌ای بی نظیر هست. خمیرهای کوچک پر شده با گوشت همراه با سه نوع سس: سس کره‌ای، سس گوجه و سس ماست سیری. برای آموزشش به شما واقعاً ذوق دارم. اما از همین اول کار باید به شما بگویم که تهیه مانتی چه ساده باشد چه مانتی گل رز کار ساده‌ای نیست که هر روزی خواستید بدون آمادگی شروع به تهیه آن کنید.‌ این کار بدون شک احتیاج به کلی وقت و حوصله دارد.
در ترکیه سایز مانتی اهمیت زیادی دارد. اگر کسی مانتی‌‌های خیلی کوچک جلوی شما بگذارد یعنی نهایت احترام را به شما گذاشته. اگر یک بار خودتان درستش کنید می‌فهمید چه می‌گویم، زیرا هر کدام از ‌این لقمه‌‌های کوچک کلی زحمت برای تهیه‌اش کشیده شده است. پس مانتی کوچک‌تر یعنی زحمت بیشتر میزبان! اگر کسی ‌این غذای لذیذ رو جلو شما گذاشت باید حسابی قدرش را بدانید چون ساعت‌ها برایش زحمت کشیده شده است.
حالا اگر خودتان دوست داشتید تهیه‌اش کنید چی؟ ناامید نشوید. درسته که تهیه مانتی وقت گیر هست، ولی آن قدر خوشمزه است که کاملاً ارزشش را دارد. در ضمن می‌توانید دوست صمیمی ‌یا یکی دو نفر از اعضای خانواده را دعوت کنید که به کمکتان بیایند. ‌این طوری تهیه غذا نه تنها خسته کننده نیست بلکه یک تفریح لذت‌بخش هم هست. حالا برویم سراغ دستورالعمل. راستی طرز تهیه مانتی گل را هم آخر همین دستور برای شما عزیزان گذاشتم.‌ این مدل مانتی من را یاد شیرینی گل رز می‌اندازد. در واقع شکل دادنش هم کمی ‌شبیه به آن هست. اما به جز ظاهر تفاوت زیادی با مانتی ساده ندارد. فقط کمی ‌مجلسی‌تر هست. می‌توانید به سلیقه خودتان ‌این غذای ترکی را به هر روشی که دوست دارید تهیه کنید.

 طرز تهیه 
1- طرز تهیه خمیر:
- سطح تمیزی را برای تهیه خمیر آماده کنید. آرد و نمک را مخلوط کنید و به صورت تپه‌ای روی سطح کار بریزید. وسط آن را گود کنید و تخم مرغ‌ها را داخل آن بریزید.
- با چنگال شروع کنید به هم زدن. وقتی خمیر آن قدر سفت شد که دیگر هم زدن با چنگال ممکن نبود، با دست ورز بدهید و همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید. همین طور که ورز می‌دهید به تدریج آب را نیز اضافه کنید. 8-10 دقیقه ورز بدهید تا خمیر نرم و منسجمی ‌ایجاد شود. آن را با پارچه مرطوبی بپوشانید و حدود 30 دقیقه کنار بگذارید.
2- تهیه مواد میانی:
در مدتی که به خمیر استراحت می‌دهید، پیاز را رنده کنید. آن را با گوشت چرخ‌کرده، جعفری خرد شده و نمک مخلوط کنید و کنار بگذارید.
3- تهیه سس ماست:
سیر را رنده یا ریز خرد کنید. آن را همراه نمک به ماست اضافه کنید و هم بزنید. سس ماست را در یخچال نگه دارید، ولی برای سرو بهتر است بگذارید هم دما با محیط شود.
4- پرکردن خمیر مانتی:
- فر را با دمای 162 درجه سانتی‌گراد گرم کنید. خمیر را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید. یکی یکی با خمیرها کار کنید و در آن مدت روی بقیه را بپوشانید تا خشک نشوند.
- خمیر مانتی را با وردنه باز کنید تا ضخامت آن حدود 5/1 میلی‌متر شود. سپس با کاتر آن را به صورت مربع‌‌های 4 سانتی برش بزنید. یک تکه گوشت به اندازه نخود وسط هر تکه خمیر قرار دهید. چهار طرف خمیرها را به هم برسانید و فشار دهید تا دور گوشت بسته شود.
 -کف سینی فر کاغذ روغنی بکشید. مانتی‌ها را روی آن بچینید. با‌ این مواد حدود 120 عدد مانتی خواهید داشت. 15 دقیقه در فر قرار دهید  تا شروع به طلایی شدن کنند. سپس از فر خارج کنید. در‌این مرحله می‌توانید تا یک روز آن‌ها را در یخچال و یا تا دو هفته در فریزر قرار دهید. قبل از ادامه کار بگذارید به دمای محیط برسند.
5- تهیه سس گوجه:
روغن و رب گوجه خانگی را با هم در تابه‌ای بریزید و 7 دقیقه با هم تفت بدهید. وقتی گوجه و روغن خوب مخلوط شدند و رب کمی‌تیره رنگ شد، فلفل را اضافه کنید و 30 ثانیه دیگر تفت بدهید. در آخر آب را اضافه کنید و بعد از چند ثانیه سس را از روی حرارت بردارید.
6- تهیه سس کره‌ای:
کره را در شیرجوش بریزید و روی شعله متوسط ذوب کنید. 1-3 دقیقه مرتب هم بزنید تا زمانی که دانه‌‌های قهوه‌ای در کره مشاهده کنید، آن وقت روغن را به کره اضافه کنید و آن را کنار بگذارید.
7- پخت و سرو مانتی ترکیه‌ای:
یک قابلمه آب و کمی ‌نمک را بگذارید تا به جوش بیاید. وقتی جوش آمد، مانتی‌ها را به آن اضافه کنید. بگذارید 10-12 دقیقه آب پز و نرم شوند. سپس آن‌ها را آبکش کنید و به قابلمه برگردانید. کمی ‌از سس کره‌ای را برای سرو کنار بگذارید و بقیه را روی مانتی بریزید و زیر و رو کنید. مانتی را بین 6 ظرف سرو تقسیم کنید. روی هر کدام سس‌گوجه، سس‌ماست و در صورت تمایل کمی ‌دیگر سس‌کره‌ای بریزید. اگر دوست دارید روی غذا کمی‌ سماق و نعنا اضافه کنید. نوش جان!
برای ‌این که مانتی را به شکل گل در بیاورید، لازم است خمیر را به شکل دایره‌ای برش بزنید. سه دایره را مانند تصویر روی هم بچینید. گوشت را به صورت طولی وسط آن قرار دهید. دایره‌ها را روی گوشت تا بزنید و در آخر رول کنید تا به شکل گل در بیاید. بقیه مراحل را به همان ترتیب انجام دهید تا مانتی گل آماده شود.

 نکته: 
 سس‌گوجه و کره را قبل از سرو گرم کنید.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی