[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۳۲۳
  • دوره جدید

روش بذرگیری گوجه فرنگی و نگهداری بذر آن در منزل، روزنامه شیراز نوین

مراحل اولیه برای شروع کار بذرگیری
به طور کلی برای انجام کار اولیه به 1 ساعت زمان نیاز دارید و کل پروژه تقریباً 3 روز زمان می‌برد.
تجهیزات مورد نیاز:
کاسه‌ای برای مخلوط کردن
شیشه کنسرو
صافی
مواد مورد نیاز:
گوجه‌فرنگی‌های رسیده
پارچه پنبه‌ای یا حوله کاغذی
بشقاب کاغذی 
پاکت قابل بسته شدن
گوجه‌فرنگی رسیده
آموزش دستورالعمل بذرگیری گوجه‌فرنگی
1. بذرها را برداشت کنید
برای شروع فرآیند، میوه را از وسط نصف کنید به طوری که انتهای ساقه در یک طرف باشد. ‌این امر حفره‌های بذر را بهتر نشان می‌دهد تا ‌اینکه از قسمت انتهای ساقه برش دهید.
در بعضی از گوجه‌های کوچک‌تر، بذرها آن‌قدر در حفره متمرکز شده‌اند که می‌توانید آن‌ها را بیرون بیاورید و از بقیه گوجه‌فرنگی برای پخت و پز استفاده کنید اما بسیاری از گوجه‌فرنگی‌ها نیاز به برداشتن کل بافت گوجه همراه با دانه‌ها دارند. به هر حال می‌توانید از هر گوجه‌ای که در دسترستان است، استفاده کنید. سپس دانه‌ها را در یک کاسه یا شیشه تمیز بریزید.
2. مرحله تخمیر
اگر مایعات کافی در تفاله گوجه‌فرنگی برای شناور شدن دانه‌ها در آن وجود نداشته باشد، به یک فنجان آب نیاز دارید تا به جدا شدن دانه‌ها از تفاله کمک کنید. سپس کاسه یا شیشه دانه‌های گوجه‌فرنگی را در مکانی گرم قرار دهید. برای انجام تخمیر نیاز به 2 تا 4 روز زمان دارید. با ‌این کار، مخلوط بوی بدی متصاعد می‌کند.
اگر از شیشه‌های کنسرو استفاده می‌کنید، مطمئن باشید که ظرف مناسبی برای تخمیر بذر گوجه فرنگی است زیرا فضای اضافی در بالای شیشه برخی از بوهای نامطبوع را کنترل می‌کند و طرفین آن به شما امکان می‌دهد وقایعی که اتفاق می‌افتد را مشاهده کنید. به علاوه پوشاندن قسمت بالای شیشه با پارچه پنبه‌ای یا حوله کاغذی، مگس‌ها را از ظرف دور می‌کند و همچنین از انتشار بوی نامطبوع می‌کاهد.
به یاد داشته باشید که هر نوع را برچسب بزنید.
3. تخمیر را بررسی کنید
روزی چند مرتبه روند تخمیر را بررسی کنید. آنچه شما در نهایت خواهید دید، یک لایه کپک در بالای دانه‌ها و تفاله است.‌ این فرآیند زمانی شروع می‌شود که حباب‌ها از مخلوط شروع به بالا آمدن می‌کنند یا هنگامی‌که کل لایه تفاله گوجه فرنگی با کپک پوشانده می‌شود. اجازه ندهید دانه‌ها از ‌این مرحله تخمیر بگذرند زیرا در ‌این صورت ممکن است شروع به جوانه زدن کنند.
ممکن است دیدن لایه کپک از طریق قوطی شیشه‌ای سخت باشد، اما به طور کلی وقتی بذرها در ته شیشه و در مایع آبکی قرار بگیرند و همان‌طور که در نمناک عنوان شده است لایه ضخیمی ‌از تفاله و کپک روی آن‌ها قرار بگیرد تخمیر انجام شده است.
4. دانه‌ها را جدا کنید
در ‌این مرحله می‌توانید لایه کپک را برداشته و دور بیندازید. بلند کردن لایه کپک قبل از شست‌وشوی بذر باعث شست‌وشوی آسان بذر می‌شود، اما ضروری نیست زیرا می‌توانید مقداری آب به شیشه یا کاسه اضافه کنید و به شدت هم بزنید یا تکان دهید، سپس بذرهای خوب به ته آن می‌رسند و به شما‌ این امکان را می‌دهند که مقدار اضافی را خالی کنید.
5. بذرها را تمیز کنید
مخلوط دانه را در یک صافی بریزید و دانه‌ها را به خوبی زیر آب روان بشویید. سعی کنید بقیه تفاله و کپک‌ها را از بین ببرید، به طوری که فقط بذرهای تمیز باقی بمانند.
6. دانه‌ها را خشک کنید
دانه‌ها را روی بشقاب کاغذی یا ظرف شیشه‌ای پهن کنید تا خشک شوند. از حوله‌های کاغذی یا به طور کلی کاغذ استفاده نکنید زیرا در ‌این صورت دانه‌ها به کاغذ می‌چسبند و برداشتن آن‌ها دشوار است. سعی کنید بذر‌ها را در مکان گرم و خشک قرار دهید و اجازه دهید دانه‌ها کاملاً خشک شوند.
سپس هر روز بذر‌ها را روی بشقاب تکان دهید تا مطمئن شوید که به هم نمی‌چسبند و به طور یکنواخت خشک می‌شوند. همچنین سعی نکنید با استفاده از گرما سرعت کار را افزایش دهید زیرا ممکن است بذرها را از بین ببرید.
7. نگهداری از دانه‌ها
هنگامی‌که بذرها کاملاً خشک شدند، می‌توانید آن‌ها را در ظرفی که هوا وارد آن نمی‌شود و در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید. 
به یاد داشته باشید که بذرها حتماً باید تاریخ‌گذاری شوند.
اکنون که بسیاری از باغداران گوجه‌فرنگی‌های خود را صرف تولید بذر می‌کنند، تمرکز بر روی تولید انواع مختلف گوجه‌فرنگی heirloom (یعنی گونه‌ای والد که محصول هیبریداسیون نیست)  بسیار مهم است زیرا بسیاری از انواع ‌این گوجه‌فرنگی‌های مفید در معرض خطر از بین رفتن هستند. 
گوجه فرنگی‌های heirloom علاوه بر نادر بودن، خوش‌طعم نیز هستند و رنگ‌ها و شکل‌های غیرمعمولی نیز دارند.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی