[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۳۲۳
  • دوره جدید

ونوشک پلو، روزنامه شیراز نوین

 مواد لازم برای 4 نفر
ونوشک: 1 پیمانه
برنج: 3 پیمانه
گوشت چرخ کرده: 250 گرم
پیاز متوسط: 1 عدد
زعفران دم‌کرده: 2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
روغن: به میزان لازم
نمک و زردچوبه: به میزان لازم

ونوشک‌پلو یک غذای بسیار خوشمزه و پرخاصیت بوده. گیاه ونوشک که به آن بنه یا پسته کوهی هم گفته می‌شود، بیشتر در استان کرمانشاه رشد می‌کند و میوه‌های آن سفت و به رنگ قرمز هست و پس از رسیدن قهوه‌ای رنگ می‌شود. از میوه ونوشک می‌توانید برای چاشنی غذا استفاده کنید، همچنین خورشت ونوشک و ترشی نیز از آن درست می‌کنند. پوسته بیرونی ونوشک یا پسته کوهی در جوانی سبز رنگ است و گفته می‌شود خواص ونوشک شبیه خواص پسته آجیل است.
از جمله خواص ونوشک می‌توانیم به درمان کم خونی اشاره کنیم. کسانی که کم خونی دارند می‌توانند از ‌این میوه در پختن برخی غذاها استفاده کنند. یکی از خواص دیگر ونوشک درمان سردرده. به علاوه افرادی که دچار نرمی ‌استخوان هستند می‌توانند از میوه ونوشک بخورند. از آنجایی که ونوشک سرشار از ویتامین‌های A، B و D است، باعث تقویت اعصاب و جلوگیری از پوکی استخوان می‌شود.
اگر نمی‌توانید میوه ونوشک را بخورید آن را بجوشانید و از جوشانده آن میل کنید. ‌این جوشانده برای بیماری‌های گوارشی بسیار مفید هست و در هضم غذا به شما کمک زیادی می‌کند.
یکی از غذاهای دیگری که می‌توانید با‌ این میوه کوهی درست کنید ونوشک‌پلو بوده که تمام خواص ‌این میوه کوچک را در خودش دارد. همچنین با اضافه کردن گوشت به ‌این غذا خاصیتش بیشتر می‌شود.‌ ایران‌کوک یک دستور راحت از ‌این غذا را به شما یاد می‌دهد.

 طرز تهیه 
 مرحله اول: آماده کردن مایع ونوشک‌پلو
در ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید و داخل یک تابه بریزید. مقداری روغن به آن اضافه کنید و تفت دهید. وقتی پیاز کمی‌سبک شد، گوشت چرخ‌کرده را به آن اضافه کنید تا سرخ شود. زردچوبه، نمک و رب را داخل گوشت بریزید. وقتی گوشت سرخ شد ونوشک و زعفران دم کرده را نیز به آن افزوده و شعله را پایین بیاورید. درب تابه را بگذارید تا گوشت و ونوشک پخته و نرم شوند.
 مرحله دوم:آب‌کش کردن برنج
داخل یک قابلمه آب و نمک بریزید و اجازه دهید تا جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد برنج خیس شده را داخل آن ریخته و وقتی پخته شد آن را آب‌کش کنید.
 مرحله سوم: دم دادن برنج
کف یک قابلمه روغن بریزید و اگر تمایل داشتید مقداری نان لواش خانگی یا سیب‌زمینی برای ته دیگ بگذارید. سپس مقداری از برنج را داخل قابلمه ریخته و از مایع آماده شده روی آن بریزید و همین کار را ادامه دهید تا برنج و مایع تمام شود. حرارت را روشن کرده و 5 دقیقه حرارت را زیاد کنید تا بخار کند سپس حرارت را کم کرده تا برنج دم بکشد. تقریباً 20 دقیقه زمان برای دم کشیدن پلو کافی است.
 
 نکات کلیدی
 در تهیه ‌این غذا می‌توانید برنج را آب‌کش نکرده و آن را به صورت کته درست کنید.
 به جای گوشت چرخ‌کرده از گوشت کنجه نیز می‌توانید استفاده کنید. فقط از قبل باید گوشت را با پیاز بپزید. از گوشت قلقلی هم می‌توانید استفاده کنید.
 برای خوش‌طعم شدن ونوشک‌پلو، پس از دم کشیدن آن مقداری روغن حیوانی روی آن بریزید.
 اگر تمایل داشته باشید می‌توانید رب گوجه را حذف کرده و به جای آن مقدار بیشتری زعفران دم‌کرده به ونوشک پلو اضافه کنید.
 شما عزیزان می‌توانید میوه ونوشک را در فصل بهار خریداری کرده و پس از پاک کردن و شستن داخل فریزر نگهداری کنید. همچنین می‌توانید میوه آن را خشک کرده و در سایر فصول سال استفاده کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی