[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۲۶۵
  • دوره جدید

۸۳۸ واحد فرآوری در فارس فعال است، روزنامه شیراز نوین

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: نیاز روزافزون جامعه به غذا و رشد جمعیت و کاهش منابع غذایی، یکی از مهم‌ترین مسائلی است که توجه دولت مردان، اندیشمندان و محققان را به خود معطوف داشته و بیانگر لزوم گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی است.
 به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، سید عبدالله جزایری افزود: در این زمینه صنایع تبدیلی با به کارگیری محصولات کشاورزی به عنوان مواد اولیه می‌تواند عاملی مهم برای توسعه روستاها و استفاده بهتر از این محصولات تلقی شود. وی با اشاره به اینکه بسیاری از محصولات کشاورزی دارای زمان تولید و مصرف متفاوتی هستند، بیان کرد: تولید یا برداشت آنها معمولاً در یک زمان مشخص و کوتاه، ولی مصرف در زمان طولانی تری صورت می‌گیرد که صنایع تبدیلی می‌تواند با حفظ و نگهداری محصولات، در آنها به گونه‌ای تغییر و تبدیل ایجاد نماید که امکان مصرفشان در طی سال میسر باشد.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: اصولاً در تعریف صنایع تبدیلی می‌توان به مجموعه فعالیت‌های صنعتی که با فرآوری محصولات کشاورزی از طریق تغییرات فیزیکی و شیمیایی، ذخیره سازی، بسته‌بندی و توزیع، به تبدیل و نگهداری آن‌ها کمک می‌کند، اشاره کرد.
وی تصریح کرد: صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی در جلوگیری از ضایعات محصولات کشاورزی، ایجاد ارزش افزوده در بخش کشاورزی، افزایش سطح درآمد جامعه کشاورزی، بالا بردن بهره‌وری بخش کشاورزی و افزایش سهم اشتغال صنعتی در مناطق روستایی و نیز به عنوان جزئی از فرایند توسعه روستایی ایفای نقش می‌کند و این صنایع در فرایند توسعه کشور نقش کلیدی داشته و توجه بیشتر به آن، تسریع در رشد و توسعه کشاورزی و اقتصادی کشور را در پی خواهد داشت. جزایری اظهار کرد: اهمیت توسعه بخش کشاورزی در استان فارس به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی به ویژه درحوزه ایجاد صنایع تبدیلی بوده و اگر میزان تولید و قیمت در بخش کشاورزی افزایش پیدا کند، این بخش به سودآورترین بخش اقتصادی در کشورمان تبدیل خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه هم‌ اکنون 838 واحد فرآوری با 5874 تن جذب ماده خام و ظرفیت 4581 تن با بیش از 11700 نفر فرصت شغلی، در استان مشغول فعالیت هستند، تأکید کرد: در سال 99 در حوزه صنایع غذایی جهت 65 واحد صنعتی پروانه بهره برداری صادر شده است و فعالیت‌های صورت گرفته در این زمینه از تنوع خوبی برخوردار بوده و شامل سردخانه و بسته بندی میوه و سبزی و صیفی، صنایع لبنی، رب گوجه، گیاهان دارویی، انواع عرقیات گیاهی، انواع نوشابه بر پایه عرقیات گیاهی و اسانس طبیعی (مورد مصرف در صنایع غذایی) بوده است. جزایری یادآور شد: از دیگر فعالیت‌های صورت گرفته در زمینه صنایع غذایی می‌توان بسته بندی خرما، پسته پاک کنی و بسته بندی، خوراک دام، انواع شوریجات و کنسروها، بسته بندی انواع آرد غلات، انواع بسته بندی‌های حبوبات و غلات، چاشنی، ادویه، چای، پنبه پاک کنی، عمل آوری و بسته بندی انواع گوشت قرمز، مرغ، ماهی و میگو، فرآوری تخمه‌های آفتابگردان، ژاپنی و هندوانه، برنج کوبی، بسته بندی تخم مرغ، انواع کودهای گیاهی، بسته بندی انواع آرد غلات گندم و جو، ذخیره سازی و نگهداری غلات در سیلو، تولید ارده، بسته بندی عسل و انواع شربت و مربا را نام برد.
وی افزود: در سال گذشته مجموعاً در زمینه ایجاد بسته بندی میوه و سردخانه 18 واحد با ظرفیت 27700 تن و جذب ماده خام 27700 تن به بهره برداری رسیده و در زمینه واحد‌های بسته بندی نیز 23 واحد با جذب ماده خام 35291 و ظرفیت 28610 تن به بهره برداری رسیده است. این مقام مسئول یادآور شد: در زمینه فرآوری و بسته بندی گیاهان دارویی 3 واحد با ظرفیت 910 تن و جذب ماده خام 2213 تن و سایر واحد‌ها به تعداد 21 واحد، جذب ماده خام 203644 تن و ظرفیت 165957 تن به بهره برداری رسیده است.
وی تأکید کرد: با راه اندازی این واحدهای تولیدی بیش از 640 نفر به صورت مستقیم مشغول به کار شده اند و میزان سرمایه گذاری در این واحد‌ها به بیش از 280 میلیارد تومان رسیده است. 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی