[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۲۵۷
  • دوره جدید

طرز تهیه مگشت پلو، روزنامه شیراز نوین

 مواد لازم برای 6 نفر
برنج: 4 پیمانه
سبزی ماهی (شامل گشنیز و جعفری): 500 گرم
تن ماهی: 2 عدد
گردو: 4 عدد
پیاز: 2 عدد
سیر: 6 حبه
کشمش پلویی: 1 پیمانه
پودر لیمو عمانی: 1 قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه و زردچوبه: 1 قاشق چای‌خوری
پودر زیره: 1 قاشق چای‌خوری
دارچین: 1 قاشق چای‌خوری
پودر تخم گشنیز: یک دوم قاشق چای‌خوری
نمک: به مقدار لازم
زعفران آب‌کرده: به مقدار دلخواه

مگشت پلو یک غذای اصیل جنوبی است که می‌توانید با استفاده از تن ماهی تهیه کنید و لذت خوردنش را ببرید. این غذا در اصل با استفاده از ماهی قباد درست می‌شود اما از آن‌جایی که این ماهی در دسترس همه نیست به جای آن می‌توان از تن ماهی استفاده کرد که هم خوشمزه است و هم خواص ماهی را دارد. اگر تا حالا غذاهای جنوبی مثل هواری میگو، قلیه ماهی یا نان چرب شوشتری و … نخوردید باید بگویم که نصف عمرتان بر باد رفته!!! این خوشمزه‌ها با ترکیب ادویه، زعفران، سبزیجات معطر و … عطر و طعم فوق‌العاده‌ای دارند. همین حالا هم دیر نیست یک یاعلی بگویید و خوردن غذاهای جنوبی را با مگشت پلو شروع کنید. مطمئنم عاشق مزه بی‌نظیرش می‌شوید و بعد مشتری دائمی‌غذاهای جنوبی خواهید شد. 

 طرز تهیه 
 مرحله اول: آماده کردن مایع مگشت
ابتدا در یک قابلمه مناسب مقداری آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید، در فاصله‌ای که آب برنج می‌جوشد مایع برنج را آماده کنید. برای این منظور در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و پیازهای خلالی شده را به آن اضافه کنید. وقتی پیازها طلایی و سبک شدند سیر له شده و ادویه‌ها را به پیاز بیفزایید و حدود 1 دقیقه تفت دهید، سپس سبزی ماهی شامل گشنیز و شنبلیله را نیز به محتویات تابه اضافه کنید. در این مرحله باید حرارت را کم کنید، درب تابه را بگذارید و حدود 15 دقیقه زمان بدهید تا سبزی‌ها با آب خودشان پخته شوند.
در پایان تن ماهی، گردو و مقداری نمک داخل ماهی تابه بریزید و دو تا سه دقیقه دیگر تفت دهید تا مزه‌ها کاملاً به خورد هم بروند. در این قسمت درب تابه را نبندید تا مگشت پلو بوی زخم نگیرد. شعله را خاموش کنید و سراغ آب‌کش کردن برنج بروید. 

 مرحله دوم: دم‌کردن مگشت پلو 
وقتی آب داخل قابلمه به جوش آمد برنج‌ها را به آن اضافه کنید، فراموش نکنید حدود 1 قاشق غذاخوری نمک هم داخل آب برنج بریزید وگرنه برنج شما شفته می‌شود. هنگامی‌که برنج به نرمی‌ مناسب رسید آن را آب‌کش کنید. 
در یک قابلمه مقداری روغن و زعفران بریزید و تکه‌های برش‌خورده نان را کف قابلمه بچینید (البته می‌توانید ته دیگ سیب زمینی نیز بگذارید). یک لایه برنج روی نان‌ها بریزید و سپس یک لایه از مایع مگشت پلو را اضافه کنید، این کار را تا جایی ادامه دهید که برنج و مایع تمام شود. در انتها مقداری زعفران آب‌کرده روی برنج بریزید، درب قابلمه را با دمکنی بپوشانید و حدود 20 تا 30 دقیقه زمان بدهید تا دم بکشد. 

 مرحله سوم: سرو کردن غذا 
کشمش را بشویید و در یک صافی بریزید تا آبش کاملاً کشیده شود، سپس آن‌ها را به همراه مقداری دارچین تفت دهید. اگر برای این کار از روغن حیوانی یا کره استفاده کنید طعم غذا خیلی عالی خواهد شد. مگشت دم کشیده را روی دیس بکشید و با کشمش تزیین و سرو کنید. 
 
  نکات کلیدی
 نسبت شنبلیله به گشنیز در سبزی‌ماهی 1 به 4 است، یعنی در 500 گرم سبزی‌ماهی 400 گرم گشنیز و 100 گرم شنبلیله وجود دارد.
 شنبلیله زیاد طعم غذا را تلخ می‌کند، پس نسبت سبزی را رعایت کنید.
 اگر دوست ندارید پیاز در مگشت پلو پیدا باشد به جای خلالی آن را رنده کنید. 
 می‌توانید به جای آب‌کش، برنج را کته کنید، کافی است وقتی آب برنج کشیده شد مایع را روی آن بریزید؛ یا برای داشتن ته دیگ برنج را در یک قابلمه دیگر دم بگذارید. 
 در برخی مناطق به این غذا یک پیمانه لوبیا چشم بلبلی پخته نیز اضافه می‌کنند. 
 اگر طعم غالب سیر را دوست ندارید می‌توانید مقدار آن را کاهش دهید. 
 گردو را خیلی خرد نکنید و بهتر است کمی ‌دندان‌گیر باشد.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی