[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۳۲۳
  • دوره جدید

طرز تهیه هواری میگو، روزنامه شیراز نوین

 مواد لازم برای 6 نفر
میگو: 500 گرم
برنج: 3 پیمانه
پیاز متوسط: 1 عدد
سیر: 3 حبه
گشنیز خرد شده: 5 قاشق غذاخوری
شنبلیله خرد شده: 1 و یک دوم قاشق غذاخوری
رب گوجه: 1 قاشق غذاخوری
کره:50 گرم
روغن مایع: 1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
زعفران دم شده: 1 قاشق غذاخوری
آب:1 پیمانه

غذاهای جنوب ایران از آن دسته غذاهای لذیذ و خوش خوراکی هستند که مشهورترین آن‌ها مثل سمبوسه، فلافل، قلیه ماهی، دوپیازه و اوپیوزی را تا حدودی همه می‌شناسند که اصولاً طعم تند و پر ادویه‌ای دارند و در عین حال خیلی خوشمزه و مقوی هستند. 
یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای جنوبی هواری است که احتمالاً اسمش را شنیدید مثل هواری میگو و هواری ماهی. در واقع هواری نوعی پلو مخلوط است که از ترکیب میگو و ماهی با سبزیجات و برنج درست می‌شود و در وعده شام و ناهار سرو می‌کنند.
هواری میگو با توجه به مواد تشکیل دهنده‌اش خیلی مقوی و انرژی‌زاست و به راحتی می‌شود برای مراسم و میهمانی‌های مختلف آن را در خانه درست کرد تا همه از خوردن و البته فوایدش بهره ببرند.
به نظر من هرچند درست کردن میگو پلو یا هواری میگو خیلی راحت است ولی مهمترین نکته پخت یک هواری خوشمزه گرفتن بوی زهم میگو است و اگر این کار به خوبی انجام بشود که دردسری هم ندارد دیگر کسی نمی‌تواند از بوی زهم احتمالی شکایتی کند و قطعاً همه عاشقش می‌شوند و آن را در برنامه غذاییشان به راحتی قرار می‌دهند. 
با این توضیحات در ادامه روش تهیه هواری میگو جنوبی روبه شماآموزش می‌دهم و امیدوارم بتوانید از طعم خوب این غذای محلی در کنار اعضای خانواده و عزیزانتان لذت کافی ببرید، لطفاً در ادامه هم همراه باشید.

 طرز تهیه 
1- در مرحله اول باید میگو را پاک کنیم. پوست سخت میگو را جدا کنید.(برای راحتی و سهولت کار می‌توانید میگوی پاک شده تهیه کنید.)
2- برای جدا کردن رگ سیاه پشت میگو باید با یک چاقوی تیز پشت میگو را بشکافید و بعد رگ میگو را خارج کنید و آن را بشویید.
3- پیاز را ریز خرد کنید و آن را با کره و روغن مایع تفت دهید تا سبک و طلایی شود و در انتها سیر له شده را هم کمی با آن تفت دهید.(می‌دانیم کره در برابر حرارت سریع می‌سوزد و راه‌حل پیشنهادی برای جلوگیری از این اتفاق اضافه کردن روغن مایع است)
4- میگوی پاک شده را با سیر و پیاز تفت خورده همراه ادویه هواری ، زعفران دم شده و رب گوجه، سبزی خرد شده  کمی تفت دهید تا جایی که کمی تغییر رنگ دهد.(نیازی نیست میگو را سرخ کنید.)
5- در این مرحله آب را اضافه کنید و در ظرف را بگذارید تا آب بجوشد و غلیظ شود تا مایه اولیه هواری میگو آماده شود. مواد میگوپلو را پس از آماده شدن از روی حرارت بردارید تا کاملاً خنک شود.
6- برنج را در این مرحله آب‌کش کنید یعنی آب را در قابلمه به جوش آورید و نمک و برنج خیس شده را به آن اضافه کنید تا مغز پخت شود و بعد آب‌کش کنید.
7- در قابلمه مقداری روغن را داغ کنید و برای تهیه ته‌دیگ مقداری نان یا سیب‌زمینی کف قابلمه بیندازید و برنج و میگوی پخته شده را لابه‌لا در قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا در قابلمه بخار بیافتد.
8- یک پیمانه آب را همراه کمی کره و روغن داغ کنید و آن را روی پلو بریزید و آن را دم بگذارید.(برنج برای دم کشیدن  حدود 30 دقیقه زمان نیاز دارد ولی اگر می‌خواهید ته‌دیگ برشته و خوبی داشته باشید بهتر است پس از این مدت شعله پخش کن را زیر قابلمه قرار دهید تا حرارت ملایم‌تر شود  و پانزده تا بیست دقیقه دیگر زمان دهید تا  ته‌دیگ به خوبی سرخ شود.)
 
  نکات کلیدی
 برای تهیه هواری میگو به جای رب می‌توان از گوجه فرنگی استفاده کرد. در این صورت گوجه را ریز خرد کنید و آن را به پیاز تفت‌خورده بیافزایید و زمانی که آبش کشیده شد میگو را  اضافه کنید.
 اگر دوست دارید غذای تند داشته باشید از فلفل قرمز استفاده کنید.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی