[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۳۲۵
  • دوره جدید

قندها کلید ورود ویروس ها به سلول هستند، روزنامه شیراز نوین

قند فقط یک ماده خوردنی نیست؛ بلکه یکی از طبیعی‌ترین مولکول‌ها است و همه سلول‌های‌ بدن با یک لایه ضخیم قند پوشیده شده‌اند که از آن‌ها در برابر حملات باکتری‌ها و ویروس‌ها محافظت می‌کند. در واقع، حدود 80 درصد ویروس‌ها و باکتری‌ها، به قندهای موجود در سطح سلول‌های‌ انسان متصل می‌شوند. قند آن‌قدر مهم است که محققان از آن به عنوان سومین ماده حیاتی پس از «دی. ان. ای» و پروتئین یاد می‌کنند.گروهی از محققان دانشگاه کپنهاگ (UCPH) در دانمارک در پاییز سال گذشته متوجه شدند که پروتئین خوشه‌ای ویروس کرونا به قند خاصی نیاز دارد تا به صورت کارآمد به سلول‌های‌ بدن ما متصل شود.این گروه از محققان مطالعه جدیدی انجام داده‌اند که بیشتر به گیرنده‌های‌ سلولی می‌پردازد که قندها و در نتیجه باکتری‌ها و ویروس‌ها به آن متصل می‌شوند.کریستین بول محقق ارشد این مطالعه گفت: ما نحوه اتصال این قندها به گیرنده‌های‌ به اصطلاح Siglec که ایمنی را تنظیم می‌کنند، مورد بررسی قرار دادیم. این گیرنده‌ها نقش مهمی ‌بر عهده دارند زیرا کاهش یا افزایش فعالیت‌ها را به سیستم ایمنی بدن اطلاع می‌دهند. این یک مکانیسم مهم در ارتباط با بیماری‌های‌ خودایمنی است. وی تأکید کرد: این دانش گام مهمی ‌به جلو در درک نقایص ژنتیکی است که باعث می‌شود فرد به این بیماری مبتلا شود. هنگامی‌که سیستم ایمنی بدن، سیگنال‌های‌ اشتباهی را دریافت می‌کند، می‌تواند به بروز بیماری‌های‌ خود ایمن منجر شود. در این هنگام، سیستم ایمنی بدن به خود حمله می‌کند. هنگامی‌که گیرندههای‌ Siglec به واسطه قند «اسید سیالیک» زنجیرههای‌ قندی درست را ملاقات می‌کنند به سیستم ایمنی بدن گفته می‌شود که فعال شده یا فعالیت خود را کاهش دهد.یوشیکی نریماتسو از محققان این تحقیق هم گفت: ما در بخشی از این مطالعه، یک کتابخانه سلولی ایجاد کردیم تا از آن برای بررسی قندهای گوناگونی که به گیرنده ها متصل می‌شوند و با آن‌ها تعامل دارند، استفاده کنیم. ما این کار را با ایجاد ده‌ها هزار سلول انجام داده‌ایم که هر کدام، زبان قندی منحصر به فرد خود را دارند و به ما امکان می‌دهند که آن‌ها را از یکدیگر تفکیک کنیم و به بررسی تأثیر آن‌ها بپردازیم.وی ادامه داد: این دانش می‌تواند به ما کمک کند تا گزینه‌های‌ درمانی بهتری را در آینده ارائه دهیم. وی افزود: سطح سلول‌های‌ کتابخانه، همان سطحی بود که در سلول‌های‌ محیط طبیعی وجود داشت. این بدان معناست که می‌توانیم قندها را در محیط طبیعی بررسی کنیم؛ بنابراین می‌توان سلول‌ها را در شکلی مورد بررسی قرار دهیم که ویروس‌ها و باکتری‌ها آن‌ها را پیدا می‌کنند. محققان همچنین در این مطالعه موفق به شناسایی قندهایی شدند که به گیرنده خاصی متصل می‌شوند و نقش اصلی را در ایجاد بیماری آلزایمر دارند.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی