[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۲۹۵
  • دوره جدید

رژیم غذایی مدیترانه‌ای ریسک زوال عقل را کاهش می‌دهد، روزنامه شیراز نوین

مطالعه جدید نشان می‌دهد رژیم غذایی مدیترانه‌ای مملو از میوه، سبزیجات، روغن زیتون و ماهی، از مغز در مقابل تشکیل پلاک و ایجاد چین خوردگی محافظت می‌کند. به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان در آلمان رابطه بین رژیم غذایی و پروتئین‌های آمیلوئید و تاو را که مشخصه اصلی بیماری آلزایمر هستند اما در مغز افراد مسن و بدون زوال عقل نیز یافت می‌شوند، بررسی کردند.«توماسو بالارینی»، سرپرست تیم تحقیق از مرکز بیماری‌های عصبی مغزی در بُن آلمان، در این باره می‌گوید: «این نتایج به مجموعه شواهدی اشاره دارد که عادات غذایی را با سلامت مغز و عملکرد شناختی در سنین بالا مرتبط می‌کند.» به گفته وی، «رژیم غذایی شبه مدیترانه‌ای ممکن است مانع از نابودی مغز شود و خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهد.» برای این مطالعه، محققان اطلاعات بیش از ۵۰۰ نفر را جمع آوری کردند که بیش از ۳۰۰ نفر از آن‌ها در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر بودند. شرکت‌کنندگان رژیم‌های غذایی خود را گزارش کرده و آزمون‌های مربوط به زبان، حافظه و عملکرد اجرایی را انجام دادند. آن‌ها همچنین تحت اسکن مغزی قرار گرفتند و بیش از ۲۰۰ نمونه مایع نخاعی برای جستجوی نشانگرهای زیستی آمیلوئید و تاو از آن‌ها گرفته شد. محققان دریافتند هرچقدر نمره افراد از مقیاس در نظرگرفته شده برای رژیم غذایی مدیترانه‌ای پایین‌تر بود، سن مغز یک سال بیشتر بود. محققان دریافتند افرادی که از رژیم غذایی مدیترانه‌ای پیروی نمی‌کردند دارای میزان بالاتری از نشانه‌های آمیلوئید و تاو بودند. همچنین این افراد، در آزمون‌های حافظه، امتیاز کمتری دریافت کردند. در مجموع مشخص شد پیروی از یک رژیم غذایی شبیه به رژیم مدیترانه‌ای با حفظ حجم مغز در مناطق آسیب‌پذیر به بیماری آلزایمر، میزان کمتر آمیلوئید و تاو و عملکرد بهتر در تست‌های حافظه مرتبط بود. محققان تأکید می‌کنند رژیم غذایی تنها فاکتور سبک زندگی در کاهش ریسک بیماری آلزایمر نیست. سایر مؤلفه‌ها نظیر ورزش هم بسیار مهم هستند.
 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی