[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۳۲۳
  • دوره جدید

نحوه کاشت و پرورش گیاه لوبیا سبز، روزنامه شیراز نوین

مراحل کاشت لوبیا سبز در گلدان:
یک گلدان مناسب انتخاب کرده و درون آن خاک مناسب و کود بریزید. برای زهکشی مناسب خاک مقداری ماسه به خاک بیفزایید.
بهتر است در اوایل بهار لوبیا را بکارید زیرا شرایط محیط از نظر دما در این فصل ثابت است.
حفره‌هایی به عمق 3 تا 4 سانتی‌متر و با فاصله 2 سانتی‌متر از هم در خاک گلدان ایجاد کنید و بذر لوبیا سبز را در حفره‌ها بکارید و روی آن را خاک بریزید.
پس از کاشت بلافاصله آبیاری را انجام دهید و گلدان را در مکان آفتاب‌گیر قرار دهید تا جوانه بزند.
بعد از تقریباً 3 هفته لوبیا سبز جوانه خواهد زد.
اگر گلدان کوچک است گیاه را به گلدان بزرگ‌تر انتقال دهید.
بعد از رشد بوته‌های لوبیا سبز، گیاهان ناسالم را از گلدان بکنید.
بعد از مدتی یک قیم را در کنار بوته‌های لوبیا سبز قرار دهید زیرا آن‌ها بعد از شروع به رشد، به پایه نیاز دارند.
پس از 50 تا 60 روز که لوبیا سبز را در گلدان کاشتید می‌توانید محصول خود را برداشت کنید.
دقت کنید:
غلاف‌های تازه لوبیا سبز را زمانی برداشت کنید که آن‌ها به رشد نهایی خود از نظر طولی برسند و این زمان حدوداً 10 تا 14 روز بعد از گل‌دهی گیاه است.
در اوایل صبح یا عصر بدون ضربه و آسیب می‌توانید لوبیا سبز را برداشت نمایید . همچنین می‌توانید برداشت لوبیا را در چندین مرحله به فاصله 3 تا 5 روز انجام دهید.
چگونگی برداشت لوبیا سبز
بعد از رشد کردن و میوه دادن گیاه لوبیا، می‌‎توانید هر زمانی که خواستید محصولات خود را برداشت کنید. معمولاً باغبانان زمانی این محصولات را برداشت می‌کنند که لوبیا به خوبی سفت و ضخیم شده باشد و به طور کلی، لوبیا بعد از گذشت 50 تا 60 روز از زمان کاشت بذر، آماده برداشت می‌‎شود. همچنین لازم به ذکر است که برداشت محصول خود را به تأخیر نیندازید زیرا ممکن است خیلی زود خوشه‌های لوبیا شکسته و از بین بروند.
آفات لوبیا سبز
لوبیا سبز مورد علاقه بسیاری از حشرات است، از جمله:
سوسک‌ها:
این حشرات به گل‌ها و برگ‌های خوشه لوبیا حمله می‌‎کنند و آن‌ها را می‌خورند.
حلزون‌ها:
این جانوران قسمت‌های پایینی خوشه لوبیا را می‌‎خورند که سوسک‌ها و شته‌ها نیز ممکن است از این قسمت‌ها تغذیه کنند.
حیوانات چهار پا:
مانند گوزن‌ها نیز به این گیاهان علاقه دارند و از آن‌ها تغذیه می‌‎کنند.
در صورت نمناک بودن خاک این گیاهان، مشکلات ویروسی و باکتریایی برای آن‌ها به وجود خواهد آمد و بنابراین با خشک نگه داشتن خاک این گیاهان و تأمین سیستم گردش هوای مناسب، به رشد بهتر آن‌ها کمک کنید.
ارزش غذایی لوبیا سبز
در هر 100 گرم از لوبیا سبز:
کالری: 31
کربوهیدرات: 7.1 گرم
پروتئین: 1.8 گرم
چربی: 0.1 گرم
فیبر: 3.4 گرم
ویتامین سی (C): 16.3 میلی‌گرم
ویتامین کا (K): 14.4 میکروگرم
ویتامین آ (A): 690 یکای بین‌المللی
منگنز: 0.2 میلی‌گرم
فولات: 37 میکروگرم
تیامین: 0.1 میلی‌گرم
ریبوفلاوین: 0.1 میلی‌گرم
آهن: 1 میلی‌گرم
منیزیم: 25 میلی‌گرم
پتاسیم: 209 میلی‌گرم
مزایای سلامتی لوبیا سبز:
1. مزایای ویتامین K
2. مزایای ویتامین C از خواص لوبیا سبز
3. لوبیا سبز دارای کالری کم است
4.لوبیا سبز غنی از فیبر
5.لوبیا سبز از منابع فولات
6. حفظ سلول و مایع بدن از خواص لوبیا سبز
7. کنترل بیماری‌های قلبی عروقی و فشار خون با لوبیا سبز
8. تأثیرات ویتامین A از فواید لوبیا سبز
9. تأثیر منگنز از خواص لوبیا سبز
10. مصرف لوبیا سبز برای پیشگیری از سرطان

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی