حقایقی برای آنکه بدانید برنج بهتر است یا نان، روزنامه شیراز نوین
برنج و نان از مواد غذایی اصلی مصرفی میباشند که هر کدام شامل مواد معدنی و مغذی هستند اما تفاوتهایی دارند که با توجه به آنها تشخیص میدهیم کدام بهتر است.
به گزارش نمناک، نان و غلات جزو مواد غذایی مصرفی اصلی و رایج مردم کشور قلمداد میشوند که بیشتر نقش تأمین انرژی بدن را به عهده دارند. بسیاری از افراد در رژیم غذایی خود برنج را حذف کرده و گمان میکنند نان بهتر از برنج است و بهتر میتواند ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز بدن را تأمین کند اما آیا این باور حقیقت دارد و نان بهتر از برنج است؟ با این بخش از بهداشت و سلامت نمناک همراه شوید تا دریابید که نان بهتر است یا برنج؟
هضم برنج راحتتر است یا نان؟
بر اساس مطالعات انجام شده روی افرادی که نان و برنج سفید مصرف میکنند به نظر میرسد نان سفید هضم بهتری نسبت به برنج دارد. عوامل متعددی در این نتایج نقش داشتند اما در اکثر موارد محققان براین باورند که نان سفید حاوی مواد مغذی ضروریتری مانند پروتئین، چربی و سطح کربوهیدرات کمتری در مقایسه با برنج سفید است.
بررسیها همچنین نشان داد افراد مورد آزمایش پس از خوردن نان سفید سطوح باکتریایی مفیدتری در روده بزرگ نسبت به برنج سفید داشتند. به طور خلاصه، خوردن نان سفید به حفظ میکروبیوتای عالی در روده بزرگ در مقایسه با آن دسته از افراد مورد آزمایش که برنج سفید مصرف کرده بودند، بیشتر کمک کرد.
چند تکه نان معادل یک فنجان برنج است؟
یک رژیم غذایی سالم و متعادل شامل نان و غلات است. برنج سفید نوعی غلات و نان غذایی است که از گندم و مواد دیگر تهیه میشود و هر دو را میتوان در رژیم غذایی در نظر گرفت، مگر این که به گلوتن حساسیت داشته باشید، در این صورت باید از نان سفید به طور کامل اجتناب کنید. یک فنجان برنج سفید پخته شده معادل دو تکه نان سفید است.
در درازمدت، مصرف نان یا برنج وضعیت سلامتی شما را تعیین نمیکند بلکه عوامل زیادی وجود دارند که این کار را انجام میدهند اما، ایده خوبی است که مصرف کربوهیدرات خود را در هر سنی تعدیل کنید. بنابراین از میزان کربوهیدراتی که روزانه میخورید، آگاه باشید و حتی وقتی در مهمانیها هستید از برنج یا نان غافل نشوید.
اگر میخواهید زندگی طولانیتری داشته باشید و سلامت عمومیخود را بهبود ببخشید، به جز این که باید بر روی مقدار نان و برنج کنترل داشته باشید، بهتر است ورزش روزانه را در برنامه خود بگنجانید و به طور منظم کالری بسوزانید زیرا مشکل بزرگ غذاهای اصلی مانند نان و برنج سفید این است که بدن به راحتی میتواند این مواد غذایی را به قند تبدیل کند، شکر به کبد منتقل و اگر نسوزد در نهایت به چربی تبدیل میشود، همچنین به همین دلیل است که مصرف زیاد نوشابه و چای شیرین تصمیم عاقلانهای نیست زیرا اساساً همه آنها فقط آب قند با طعمهای مختلف هستند.
چرا بدنسازان به جای نان برنج میخورند؟
آیا میدانستید که برنج یک منبع کربوهیدرات برای بدنسازی در نظر گرفته میشود؟ همه غلات سرشار از کربوهیدراتها و مواد مغذی هستند که بدنسازان برای ریکاوری سریعتر و انرژی بیشتر برای انجام برنامههای سخت خود به آن نیاز دارند. ریکاوری برای تمرین مؤثرتر بسیار مهم است و بدنسازانی که از رژیمهای کلاسیک پیروی میکنند حداقل سه بار در روز از صبح تا عصر برنج میخورند.
وقتی فردی تمرینات زیادی انجام میدهد، کاهش چربی تنها چیزی نیست که میخواهد. اگر تعادل مناسبی از انرژی و مواد مغذی داشته باشید به شما کمک میکند تا بتوانید چارچوب فیزیکی خود را از مرزهای قبلی خود عبور دهید. بدنسازی یعنی باید قدرت خود را افزایش و عملکرد خود را در طول مسیر بهبود دهید، پس به منبع خوبی از کربوهیدرات نیاز دارید که با نیازهای بدن شما سازگار باشد.
تفاوت میزان مواد غذایی موجود در برنج و نان
برای تصمیم گیری بهتر در رسیدن به پاسخ برنج بهتر است یا نان، موارد زیر شما را بهتر راهنمایی خواهند کرد.
درشت مغذیها
اگر میخواهید مصرف کالری یا کربوهیدراتتان را محدود کنید، نان انتخاب بهتری نسبت به برنج است. یک وعده 1/2 فنجان برنج قهوهای حاوی 108 کالری، 3 گرم پروتئین، 1 گرم چربی و 22 گرم کربوهیدرات است، در حالی که یک تکه نان سبوس دار دارای 69 کالری، 4 گرم پروتئین، 1 گرم چربی و 12 گرم کربوهیدرات است. برنج و نان سفید دارای مقادیر مشابهی کالری، چربی، کربوهیدرات و پروتئین هستند.
فیبر
وقتی صحبت از فیبر به میان میآید، برنج و نان سبوس دار را انتخاب کنید. یک وعده 1/2 فنجان برنج قهوهای و یک تکه نان سبوس دار حاوی 2 گرم فیبر است، در حالی که برنج سفید فقط 0.3 گرم و نان سفید 0.4 گرم فیبر دارد. فیبر به سلامت دستگاه گوارش کمک و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را محدود میکند و وزن را ثابت نگه میدارد. زنان به 25 گرم و مردان به 38 گرم فیبر روزانه نیاز دارند.
ویتامینها
نان و برنج هیچ کدام ویتامین چندانی ندارند. 1/2 فنجان برنج سفید 77 میکروگرم یا 19 درصد از ارزش روزانه و یک تکه نان سفید 43 میکروگرم یا 11 درصد از نیاز افراد را تأمین میکند و این به دلیل غنی سازی محصولات است، زیرا برنج قهوهای و نان سبوس دار تنها مقداری ویتامین را که برای تشکیل DNA و تقسیم سلولی مهم است، تأمین میکنند.
مواد معدنی
برنج قهوهای بیشترین مواد معدنی را فراهم میکند، زیرا حاوی 42 میلی گرم منیزیم یا 11 درصد و همچنین مقادیر کمی از سایر مواد معدنی ضروری است. منیزیم استخوانها را تقویت میکند، عملکرد ایمنی را بهبود میبخشد و ضربان قلب را به طور منظم نگه میدارد. برنج سفید و هر دو نوع نان مقادیر کمی از هر یک از مواد معدنی ضروری را فراهم میکنند و منبع خوبی برای هیچ یک از آنها نیستند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین