[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۳۲۵
  • دوره جدید

خوراک سنگدان مرغ با برنج، روزنامه شیراز نوین

 مواد لازم برای 3 نفر
روغن: به مقدار لازم
آرد سفید: یک فنجان 
آرد همه منظوره: یک قاشق غذاخوری 
آب مرغ: یک لیوان 
برنج:2 پیمانه 
روغن جامد:2 قاشق چای‌خوری 
فلفل سیاه: یک قاشق چای‌خوری 
نمک: یک قاشق چای‌خوری
آب گرم: یک فنجان
دوغ: یک لیوان
سنگدان مرغ: یک بسته

بدون شک اگر فراورده‌های مرغ با روش صحیح و اصولی طبخ شود می‌توان با آن‌ها غذاهایی بسیار خوشمزه تهیه کرد؛ یکی از این فراورده‌های مرغ، سنگدان مرغ است که بافتی سفت همچون فیله دارد و خیلی‌ها به همین دلیل از خوردن آن امتناع می‌کنند اما باید گفت که نباید از خواص فراوان آن چشم‌پوشی کرد، یکی از خواص سنگدان مرغ تأثیر آن بر کاهش ریزش مو است؛ معمولاً برای کاهش ریزش مو خوردن سوپ سنگدان توصیه می‌شود. 
آنچه امروز قصد آموزش آن را دارم  سوپ سنگدان مرغ نیست بلکه یک روش جدید طبخ سنگدان است که بافت آن را بسیار نرم می‌کند و خوردن آن همراه برنج تجربه‌ای فوق‌العاده خواهد بود که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

 طرز تهیه
 مرحله اول:
شما احتیاج به یک بسته سنگدان مرغ دارید، بسته را باز کنید و سنگدان‌ها را داخل یک آبکش ریخته و آن‌ها را زیر آب سرد بشویید. معمولاً سنگدان‌های بسته‌بندی شده پاک شده هستند ولی شما یک‌بار دیگر آن‌ها را تمیز کنید، قسمت‌هایی که بافت پیوندی اضافه دارند را جدا کنید.
پس از پاک کردن و شستن سنگدان‌ها، همه آن‌ها را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی آن آب اضافه کنید تا آب تقریباً نصف قابلمه را پر کند.
قابلمه را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید و اجازه دهید تا سنگدان‌ها به مدت یک ساعت با حرارت متوسط بپزند.
 مرحله دوم:
پس از یک ساعت حرارت زیر قابلمه را خاموش کنید، می‌بینید که بر اثر پختن، آب درون قابلمه کاهش پیدا کرده است؛ سنگدان‌های پخته شده را از قابلمه خارج کنید و داخل یک ظرف مناسب بریزید(آب سنگدان پخته شده را کنار بگذارید، به آن احتیاج نداریم).
حالا یک لیوان دوغ را روی سنگدان‌های پخته شده بریزید و بگذارید تا سنگدان‌های پخته شده به مدت 15 دقیقه در دوغ بمانند.
 مرحله سوم:
در این فاصله شما مواد آردی را آماده کنید، از یک کیسه زیپ‌دار استفاده کنید، داخل آن یک فنجان آرد سفید بریزید، سپس یک قاشق چای‌خوری نمک و یک قاشق چای‌خوری پودر فلفل سیاه به آن بیافزایید، زیپ کیسه را ببندید و کیسه را تکان دهید تا همه مواد با هم مخلوط شود.
زیپ کیسه را باز کنید، حالا سنگدان‌های درون دوغ را دانه دانه از ظرف دوغ خارج کنید و داخل کیسه آرد بیاندازید. پس از آن که همه سنگدان‌ها را به کیسه آرد منتقل کردید زیپ کیسه را ببندید و تکان دهید تا همه سنگدان‌ها به ترکیب آردی ما آغشته شوند. سپس در کیسه را باز کنید و سنگدان‌های آغشته به آرد را داخل یک ظرف بریزید و اجازه دهید 15 دقیقه به همین حالت بمانند.
 مرحله چهارم:
اکنون باید سنگدان‌های آغشته به آرد را داخل روغن سرخ کنید، برای این منظور داخل یک تابه به مقدار لازم روغن بریزید و تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود سپس سنگدان‌ها را داخل روغن بیاندازید؛ لازم نیست مدت زمان سرخ کردن طولانی باشد، همین که طلایی رنگ شوند کافی است چرا که سنگدان‌ها قبلاً درون آب پخته شده بودند.
داخل یک ظرف چند دستمال کاغذی قرار دهید و سنگدان‌های سرخ شده را روی آن بریزید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
 مرحله پنجم:
از همان تابه قبل استفاده کنید، اگر روغن درون تابه زیاد بود مقدار روغن را کاهش دهید تا فقط کمی روغن داخل تابه باقی بماند، حالا یک قاشق غذاخوری آرد همه منظوره به روغن اضافه کنید و تابه را روی حرارت قرار دهید و مدام تفت دهید تا کمی خامی آرد گرفته شود.
سپس یک لیوان آب مرغ به آن بیافزایید و شروع به همزدن کنید به طور مرتب، تا آرد گوله گوله نشود و مایعی یکدست حاصل شود.
پس از آن که مایعی رقیق و یکدست حاصل شد، یک فنجان آب گرم به آن اضافه نمایید، حرارت را ملایم کنید تا این مایع کم کم به جوش بیاید و به قوام برسد.
پس از این که این مایع به قوام رسید سنگدان‌های سرخ شده را به آن بیافزایید، همه مواد را هم بزنید، درب تابه را ببندید و اجازه دهید تا همه این مواد 20 دقیقه بپزد.
 مرحله ششم:
دو پیمانه برنج را پاک کرده و از قبل بخیسانید، موقع استفاده آب روی برنج را خالی کنید و آن را داخل یک قابلمه بریزید، روی برنج آب اضافه کنید تا  آب به اندازه 2 بند انگشت روی برنج را بپوشاند، دو قاشق چای‌خوری روغن جامد و مقدار کمی نمک به آن اضافه کنید، قابلمه را روی حرارت زیاد گاز قرار دهید و اجازه دهید تا آب به جوش بیاید، وقتی آب درون قابلمه کاهش یافت و روی سطح برنج حفره حفره شد، حرارت گاز را کم کنید و از شعله پخش‌کن استفاده کنید و روی قابلمه دم‌کنی قرار دهید تا برنج دم بیافتد و آماده شود.
خوراک سنگدان مرغ را با برنج همراه کرده و سرو کنید، نوش جان.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی