[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۳۲۵
  • دوره جدید

کلوچه کنجدی زعفرانی، روزنامه شیراز نوین

 مواد لازم برای 5 نفر
تخم‌مرغ:1 عدد 
پودرقند: یک‌دوم پیمانه 
آرد سفید: یک‌ونیم پیمانه
پودر هل: یک‌دوم قاشق چای‌خوری 
وانیل: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری 
نمک: یک‌هشتم قاشق چای‌خوری 
کنجد: به مقدار لازم 
بیکینگ پودر: یک‌دوم قاشق غذاخوری 
روغن مایع: یک‌سوم پیمانه
ماست:2 قاشق غذاخوری 
زعفران: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری 
آب جوش:3 قاشق غذاخوری

کلوچه کنجدی زعفرانی، از مواد اولیه معمولی که برای درست کردن هر نوع شیرینی ساده‌ای می‌تواند لازم باشد، تهیه می‌شود، با این تفاوت که کنجد و زعفران در این کلوچه استفاده شده که هر دوی این مواد برای آرامش و نشاط روح و روان بسیار تأثیرگذار است و این کلوچه دلچسب و مقوی را از سایر شیرینی‌ها متفاوت کرده است. 

 طرز تهیه
  مرحله اول:
اول زعفران را برای این که پوره کنیم، در داخل هاونی ریخته و بعد از پوره کردن، در داخل ظرف مخصوص درب داری می‌ریزیم و آب جوش را اضافه می‌کنیم و روی حرارت ملایم به مدت 5 الی 7 دقیقه می‌گذاریم تا دم بکشد. در این فاصله تخم‌مرغ را در داخل ظرف مناسب دیگری شکسته و خوب هم می‌زنیم تا کاملاً از حالت سفتی خارج شود. پودر قند را به همراه پودر هل و زعفران دم‌کرده، به مایه تخم‌مرغ اضافه می‌کنیم، بعد به مدت 6 الی 7 دقیقه خوب با همزن برقی هم زده تا به مایعی به رنگ کرم و حالت کشداری تبدیل شود.
  مرحله دوم:
 روغن مایع را اضافه نموده و مجدداً مواد را 1 الی 2 دقیقه هم می‌زنیم تا خوب روغن مایع با سایر مواد ترکیب شود. حال این مایع ترکیبی آماده را کنار می‌گذاریم.
  مرحله سوم:
در این مرحله در داخل ظرف دیگری ماست را به همراه بیکینگ پودر می‌ریزیم. 2 دقیقه که خوب هم زدیم و مواد با هم مخلوط شدند، 5 الی 7 دقیقه صبر می‌کنیم تا حالت پف در آن‌ها ایجاد شود. بعد آن را به مایه ترکیبی مرحله دوم اضافه می‌کنیم و مجدداً مواد را 3 دقیقه هم می‌زنیم تا همه مواد با هم ترکیب شوند.
  مرحله چهارم:
آرد سفید را باید با نمک و وانیل دو الی سه بار الک ریز کنیم، تا هم از خالص بودن مواد مطمئن شویم و هم در این صورت با این کار مواد با هم مخلوط می‌شوند. مواد مخلوطی آرد سفید را طی دو الی سه مرحله به مایه درست شده اضافه می‌کنیم و حسابی با لیسک مواد را زیر و رو کرده و هم می‌زنیم تا خمیرمایه کلوچه کنجدی زعفرانی آماده شود.
  مرحله پنجم:
 خمیرمایه کلوچه کنجدی زعفرانی را اول کمی ‌با دستان تمیز ورز می‌دهیم تا خمیر لطیف و نرمی ‌درست شود. بعد آن را به داخل نایلون تمیزی انتقال می‌دهیم (می‌توانید به جای استفاده از نایلون خمیر را در درون ظرف در بسته بگذارید) و سپس به مدت 30 الی 40 دقیقه در یخچال می‌گذاریم تا کمی ‌خمیر منسجم شده و استراحت کند.
  مرحله ششم:
در این فاصله فر را روشن کرده و دمای آن را روی 165 درجه سانتی گراد تنظیم می‌کنیم تا گرم شود. خمیر کلوچه کنجدی زعفرانی را بعد از زمان تعیین شده از یخچال بیرون می‌آوریم، سپس سینی مناسب فر را برداشته و در داخل آن کاغذ روغنی پهن می‌کنیم. با دستان تمیز مقداری از خمیر را برداشته و در اندازه کمی ‌بزرگ‌تر از توپ تنیس گرد می‌کنیم و در داخل ظرف حاوی کنجد می‌غلتانیم.
  مرحله هفتم:
بعد خمیر را کمی ‌با سه انگشت به هم چسبیده فشار می‌دهیم تا پهن شود و خمیرهای کلوچه کنجدی زعفرانی را که بدین صورت شکل دادید روی کاغذ روغنی با فاصله‌های متناسب می‌چینیم. در آخر سینی را در فر گرم شده به مدت 20 دقیقه می‌گذاریم تا کلوچه‌ها پخته و طلایی شوند. بعد از زمان ذکر شده سینی را با احتیاط از فر بیرون آورده و کمی‌ صبر می‌کنیم تا کلوچه‌های کنجدی زعفرانی خنک شوند، سپس در داخل ظرف سرو می‌چینیم.
کلوچه کنجدی زعفرانی یک میان وعده عالی و مغذی هست که خیلی مناسب بچه‌های کوچک هست، امیدوارم در منزل درست کنید و در کنار خانواده محترم میل کرده و لذت ببرید. نوش جان

 نکات کلیدی
 یکی از مشکلاتی که در اکثر پختن شیرینی‌ها در فر مشاهده شده سوختن ته شیرینی یا چسبیدن محکم شیرینی یا کلوچه‌ها به سینی فر می‌باشد که توصیه می‌شود سینی‌های آلومینیومی ‌یا گالوانیزه که در فروشگاه‌های لوازم قنادی یافت می‌شود تهیه کنید.
 برای درست کردن کلوچه کنجدی زعفرانی می‌توانید از تابه استفاده کنید که اگر بتوانید از تابه‌های دو طرفه استفاده کنید خیلی بهتر است. اگر از تابه‌های معمولی استفاده کردید سعی کنید حتماً تفلون نچسب باشه و هم اینکه از دم‌کنی استفاده کنید.
 برای تهیه این کلوچه از روغن‌های گیاهی مانند روغن کنجد و زیتون استفاده کنید زیرا به دلیل نداشتن چربی‌های اشباع برای بدن خیلی مفید بوده و هم این که بو و مزه مطبوع غذا و شیرینی‌های ما را دو چندان خوشمزه می‌کند.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی