[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۲۹۰
  • دوره جدید

تأثیر رژیم غذایی سالم در کاهش عوارض بارداری، روزنامه شیراز نوین


یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که یک رژیم غذایی سالم چند ماه قبل از بارداری تا سه ماهه دوم ممکن است خطر ابتلا به چندین عارضه بارداری را کاهش دهد. به گزارش خبرنگار مهر به نقل از ساینس دیلی، مطالعات محققان مؤسسه ملی یونیک کندی نشان می‌دهد زنان بارداری که در این مطالعه موفق به کسب نمره بالا در هر سه معیار تغذیه سالم شده بودند، با خطر کمتر ابتلا به دیابت بارداری، اختلالات فشار خون مرتبط با بارداری و زایمان زودرس مواجه هستند. محققان داده‌های رژیم غذایی در طول بارداری را تجزیه و تحلیل کردند. تقریباً ۱۹۰۰ زن از هفته ۸ تا ۱۳ بارداری به پرسشنامه‌های رژیم‌های غذایی خود پاسخ دادند و از آن‌ها خواسته شد آنچه را که در سه ماه گذشته خورده‌اند اعلام کنند. در هفته‌های ۱۶ تا ۲۲ و هفته‌های ۲۴ تا ۲۹، زنان آنچه را که در ۲۴ ساعت گذشته خورده بودند اعلام کردند.پاسخ آن‌ها با توجه به سه شیوه تغذیه سالم به دست آمد: شاخص تغذیه سالم جایگزین (AHEI)، رژیم مدیترانه‌ای جایگزین (AMED) و شیوه‌های رژیم غذایی برای جلوگیری از فشارخون بالا (DASH). هر سه شیوه تغذیه‌ای ضمن محدود کردن گوشت قرمز و فرآوری شده، بر مصرف میوه‌ها، سبزیجات، غلات سبوس‌دار، آجیل و حبوبات تأکید دارند. به طور کلی، محققان دریافتند که پیروی از هر رژیم غذایی از قبل از زمان بارداری تا سه ماهه دوم با خطر کمتر دیابت حاملگی، فشار خون بالا، پره اکلامپسی و زایمان زودرس همراه است. به عنوان مثال، زنان با نمره بالا در AHEI در هفته ۱۶ تا ۲۲ در مقایسه با زنان با نمره پایین در AHEI با کاهش ۳۲ درصدی خطر ابتلا به دیابت بارداری روبه‌رو بودند. در زنان با نمره بالا در DASH در هفته‌های ۸ تا ۱۲ و هفته‌های ۱۶ تا ۲۲ ریسک ابتلا به اختلالات فشار مرتبط با بارداری ۱۹ درصد کمتر است. نمره بالا AMED در هفته ۲۴ تا ۲۹ یا نمره بالا DASH در هفته ۲۴ تا ۲۹ با ۵۰درصد کاهش خطر تولد زودرس همراه بود.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی