[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۳۲۱
  • دوره جدید

خورشت کرفس خانگی، روزنامه شیراز نوین

 مواد لازم برای 3 نفر
کرفس پاک شده:۶۰۰ گرم 
گوشت خورشتی:۴۰۰ گرم 
پیاز:۲ عدد 
آبلیمو: به میزان لازم 
رب گوجه فرنگی:۱ قاشق غذا خوری 
نمک،فلفل، زردچوبه: به میزان لازم 
روغن: به میزان لازم 
برنج: ۳ پیمانه 
نعنا:۱۰۰ گرم 
جعفری:۱۰۰ گرم 
زعفران دم‌کرده: به میزان لازم

خورشت کرفس پایه اصلی‌اش از کرفس و گوشت و سبزیجات هست که هر کدام از این مواد به تنهایی سرشار از پروتئین، ویتامین و املاح معدنی هستند که برای همه افراد در هر سنی که باشند احتیاج هست. پس این غذای خوشمزه را درست کرده  از خوردنش لذت ببرید.

 طرز تهیه
  مرحله اول:   
ابتدا برای درست کردن این غذای خوشمزه می‌رویم سراغ آماده کردن مواد اولیه‌اش. اول از همه گوشت را تمیز کرده و چربی‌های اضافی‌اش را می‌گیریم و بعد به صورت خورشتی درشت خرد می‌کنیم. سپس آن‌ها را شسته و می‌ریزیم تو آبکش تا آب آن‌ها برود. سپس کرفس‌ها را برمی‌داریم و برگ‌هایش را جدا کرده و ساقه‌هایش را نه خیلی ریز نه خیلی درشت خرد می‌کنیم. البته سعی کنید از کرفس‌های تازه و جوان‌تر که رنگشان سبز کم رنگ هست استفاده کنید. بعد از اینکه کرفس‌ها را خرد کردیم برگ‌های جوان کرفس را هم ریز خرد کرده و همراه با کرفس‌ها می‌شوییم و می‌گذاریم تا کامل آب آن‌ها برود.
در ادامه نوبت نعنا و جعفری‌ها هست. آن‌ها را اول تمیز پاک می‌کنیم و بعد می‌شوییم و می‌گذاریم تا کامل آب آن‌ها برود و خشک شوند. سپس بعد از اینکه کامل آبشان رفت آن‌ها را ریز و ساطوری خرد می‌کنیم و می‌گذاریم کنار. حالا پیازها را برداشته و پوست می‌کنیم و بعد از شستن به صورت نگینی ریز خرد می‌کنیم و می‌گذاریم کنار. در ادامه یک ظرف برمی‌داریم و روغن مایعی که داشتیم را اضافه کرده و می‌گذاریم تا گرم و داغ شود. همین که روغن داغ شد پیازهایی که نگینی خرد کرده بودیم را می‌ریزیم داخل قابلمه و شروع می‌کنیم به تفت دادنشان.
  مرحله دوم:
حالا در این مرحله زمانی که پیازها کمی‌سبک شد زردچوبه رو به آن اضافه می‌کنیم و مجدد با هم تفت می‌دهیم. همین که پیازها طلایی ‌شد گوشت‌هایی که خورشتی خرد کرده بودیم را به آن‌ها اضافه کرده و مجدد با هم تفت می‌دهیم تا خوب گوشت‌ها هم طعم بگیرد و سرخ شوند. زمانی که گوشت‌ها خوب سرخ شد و تغییر رنگ داد رب گوجه فرنگی را هم اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا خوب سرخ شود؛ سپس نعنا و جعفری‌ها را که خرد کرده بودیم به مخلوط گوشت و پیاز داغ اضافه کرده و شروع می‌کنیم به تفت دادن با هم، فقط یادتان باشد زیاد هم تفت ندهید که سبزی‌ها سیاه شده و بسوزد. سپس همین که به اواخر تفت دادن سبزی‌ها رسیدیم برگ‌های کرفسی که خورد کرده بودیم را همراه با خود کرفس‌های خرد شده به بقیه مواد اضافه می‌کنیم و همه مواد را با هم یک تفت کوچک می‌دهیم. بعد از اینکه خوب همه مواد را با هم تفت دادیم، به اندازه ۲ لیتر آب به موادمان اضافه می‌کنیم و در قابلمه را می‌بندیم و می‌گذاریم تا همه مواد با هم خوب بپزد. حالا تا خورشت دارد می‌پزد ما می‌رویم سراغ برنج. چون می‌خواهیم برنج آبکشی درست کنیم. برنج را بعد از پاک کردن و شستن با نمک زیاد و آب از چند ساعت قبل خیس می‌کنیم تا موقع پخت یک برنج خوش‌پخت و قددار به دست بیاوریم. حالا برنج را بعد از اینکه چند ساعت خیس خورد می‌شوییم تا نمک زیاد آن برود.
   مرحله سوم:
حالا در این مرحله یک قابلمه را آب می‌کنیم و می‌گذاریم روی حرارت تا آب شروع کند به جوشیدن. همین که آب شروع کرد به جوشیدن برنج را داخل آن می‌ریزیم و می‌گذاریم تا خوب چند تا قل بخورد و بجوشد. همین که برنج نیم پخت شد آن را آبکش کرده و کمی ‌آب خنک روی آن می‌ریزیم تا به هم نچسبند. سپس قابلمه‌ای که برنج را می‌خواهیم در آن بپزیم، برمی‌داریم و کف آن کمی ‌روغن می‌ریزیم و اگر دوست دارید ته دیگ هم داشته باشید، کف قابلمه نان یا سیب زمینی انداخته و بعد برنج را می‌ریزیم و کمی‌ آب و روغن هم روی آن می‌ریزیم و درِ قابلمه را دم‌کنی گذاشته و برنج را می‌گذاریم برای دم کشیدن. سپس در ۲۰ دقیقه آخر پخت خورشت، نمک، فلفل، آبلیمو و زعفران دم‌کرده‌ای که داشتیم را به آن اضافه کرده و هم می‌زنیم و می‌گذاریم دوباره موادمان با هم بپزد تا خوب همه طعم‌ها به خورد هم برود و خورشت جا بیفتد. سپس زمانی که برنج دم کشید آن را در دیس و خورشت را هم در ظرف کشیده و سرو می‌کنیم. نوش جان.

 نکات کلیدی 
 در صورت دلخواه به جای گوشت می‌توانید از مرغ استفاده کنید.
  برای چاشنی خورشت به جای آبلیمو می‌توانید از آبغوره، نارنج یا لیمو امانی هم استفاده کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی