[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۳۲۵
  • دوره جدید

تأثیر سماق در کاهش اسید اوریک خون ، روزنامه شیراز نوین

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد با انجام مطالعه‌ای تأثیر سماق در کاهش اسید اوریک خون را در موش‌های صحرایی بررسی کردند.
به گزارش ایسنا، نارسایی کلیوی یکی از معضلات جامعه امروزی است و درمان و یا پیشگیری آن از اهمیت زیادی برخوردار است. در طب سنتی به خواص سماق اشاره شده است. یکی از این ویژگی‌ها، خاصیت آن در کاهش اوره خون است. بر همین اساس پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مطالعه‌ای خاصیت هایپراوریسمی ‌سماق را در موش‌های آزمایشگاهی بررسی کردند. هایپراوریسمی ‌هنگامی ‌رخ می‌دهد که اسید اوریک خون، بیش از حد باشد. برای بالا رفتن اسید اوریک خون و ایجاد هایپراوریسمی ‌به موش‌های آزمایشگاهی، آدنین خورانده شد، در نتیجه هایپراوریسمی ‌باعث کاهش وزن و آسیب کلیوی در حیوانات شد. برای بررسی اثر سماق، به موش‌ها سماق به صورت خوراکی داده شد. بررسی‌های این مطالعه نشان داد که حیواناتی که سماق به صورت خوراکی دریافت کردند، اسید اوریک، اوره و کراتینین آن‌ها کاهش یافت و وزن آن‌ها افزایش یافت. همچنین آسیب کلیوی آن‌ها به صورت معنی‌داری کم شد. این نتایج حاکی از آن است که سماق  اثر محافظ کلیوی در برابر هایپراوریسمی ‌دارد.
این محققان پیشنهاد می‌کنند مطالعات بیشتری بر روی مکانیسم‌های احتمالی دخیل در اثر محافظتی سماق بر این مدل و استفاده در رژیم غذایی افراد مبتلا به نقرس و هایپراوریسمی ‌که مستعد آسیب کلیوی هستند، انجام شود.
نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «بررسی اثر عصاره آبی- الکلی سماق (Rhus coriaria L.) بر نفروپاتی ناشی از اسید اوریک در موش صحرایی نر» در پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور منتشر شده و ابوالفضل خواجوی راد، زهرا صمدی نوشهر، موسی الرضا حاج زاده، سارا حسینیان و سمیرا شهرکی؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد در انجام آن مشارکت داشتند.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی