[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۳۹۱
  • دوره جدید

غذاهای محلی بندرعباس هم خوشمزه، هم مقوی، روزنامه شیراز نوین

از غذاهای خوشمزه که هم در هرمزگان و هم بندرعباس محبوبیت دارد می‌توان به موفلک اشاره کرد. برای تهیه این غذا از گندم و جو پرک استفاده می‌کنند، به این روش که اول در یک قابلمه گندم را برشته می‌کنند تا تغییر رنگ بدهد و قهوه‌ای شود و بعد با ماهی جنوب که بدون پوست و استخوان از قبل با پیاز سرخ کرده‌اند به گندم می‌افزایند و اجازه می‌دهند غذا دم بکشد و با افزودن ادویه هندی و تخم گشنیز این غذا بسیار لذیذتر می‌شود.
هزاری هرمزگان
یکی دیگر از معروف‌ترین غذاهای‌ بندرعباس هزاری نام دارد که به جرئت می‌توان گفت هر کسی وارد این منطقه می‌شود حتماً باید از طعم بی‌نظیر آن بچشد. همان‌طور که پیش از این اشاره شد اکثر غذا‌های بندری به همراه ماهی تهیه می‌شوند. در هزاری هرمزگان نیز علاوه بر ماهی، فلفل دلمه‌ای، پیازهای سرخ شده طلایی و لیمو مشاهده خواهید کرد که در دلچسب و ماندگار شدن طعم و مزه این غذا تأثیر بسزایی دارند.
مهیاوه
در واقع مهیاوه به نوعی سُس مخصوص گفته می‌شود که در اصل از ماهی تهیه شده است و طعم بسیار لذیذی دارد. در تهیه مهیاوه یک نوع ماهی ریز به نام موتو، متو یا حشینه (مومغ ، ساردین) به کار برده شده است. در بعضی از شهرها اقدام به خشک کردن این ماهی روی شن و ماسه‌ها می‌کنند اما مرسوم‌ترین روش خشک و پودر کردن ماهی تمیز شده می‌باشد که بعد از آن به مدت معینی با نمک فراوانی داخل خمره نگه داشته می‌شود.
گبولی گوشت
از غذاهای خوش عطر و بوی هرمزگان که در آن ادویه‌جات فراوانی به کار برده می‌شود می‌توان به گبولی گوشت اشاره کرد. در این غذای منحصر به فرد پس از پختن برنج و گوشت ادویه‌های مختلفی همچون میخک، ادویه پلویی، فلفل سیاه، لیمو عمانی و هل به آن اضافه می‌کنند. ناگفته نماند که این غذا را بعضی از افراد با مرغ درست می‌کنند و برخی دیگر نیز در ترکیبات غذا کشمش نیز به کار می‌برند.
دو پیازه میگو
دوپیازه میگو از جمله غذاهای سنتی محبوب هرمزگان و قشم محسوب می‌شود. در تهیه این غذای خوشمزه‌تر ادویه‌جات مخصوص ترشی، پیاز و فلفل قرمز به کار برده می‌شود. این ادویه‌های خوش عطر صرفاً برای طعم دادن به میگو استفاده می‌شود چرا که با اطمینان می‌گوییم در هیچ جای دنیا چنین میگویی با این طعم نخواهید چشید. این نوع میگو از مواد مغذی بسیار فراوانی برخوردار است یک نوع غذای بسیار سالم و مقوی به شمار می‌رود.
کوفته مومغ
کوفته مومغ از نظر شکل بیشتر شبیه کتلت یا کوکو می‌باشد و روش پخت آن به این شکل است که بعد از پختن، تیغ‌های ماهی مومغ یا همان ساردین را گرفته و با سبزی‌های محلی، ادویه‌های مخصوص، سیب زمینی آب‌پز و تخم‌مرغ ترکیب کرده و در روغن سرخ می‌کنند. این غذای خوشمزه طرفداران بی‌شماری دارد و شاید کمتر کسی است که علاقه‌ای به این غذا نداشته باشد.
کولی ماهی هرمزگان
کولی ماهی یک غذای محلی و سنتی است که با ماهی، سُس انار، پیاز، نمک و فلفل، زرد چوبه، سبزیجات معطر (گشنیز و شنبلیله) سیر و تمبر پخته می‌شود. این غذا با برنج سرو می‌گردد. اگر به استان هرمزگان سفر کردید در رستوران‌های محلی این غذای خوشمزه را حتماً تناول کنید، چرا که از طعم خوشمزه آن هیچ وقت سیر نخواهید شد.
کلمبا
قشم یکی از جزیره‌های بزرگ خلیج فارس است و بیشتر غذاهای قشم را ماهی‌ها و آبزیان تشکیل می‌دهند. کلمبا هم از غذاهای چرب و نرم و خوشمزه‌ای می‌باشد که ماده اصلی آن ماهی است، البته گندم پرک نیز در تهیه این غذا نقش مهمی ‌دارد. بعد از پختن گندم، ماهی را می‌پزند و تیغ‌هایش را جدا کرده و به گندم می‌افزایند. سبزی‌های معطر هم به خوشمزه شدن غذا کمک شایانی می‌کند، اما دلیل خوشمزه‌تر شدن کلمبا شاید این باشد که غذا حتماً باید در روغن حیوانی (جونون) پخته شود.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی