[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۴۲۶
  • دوره جدید

بورک پیاز ترکی تابه‌ای، روزنامه شیراز نوین

 مواد لازم برای 7 نفر
روغن مایع: مقدار کافی 
خمیر یوفکا:2 عدد 
پیاز:3 عدد 
رب گوجه فرنگی:1 قاشق غذاخوری 
نمک و فلفل: مقدار کافی 
پنیر سفید: مقدار کافی 
تخم‌مرغ:1 عدد 
شیر:1 استکان 
آب:2 قاشق غذاخوری 
کره: مقدار کافی

یکی از غذاهای خوشمزه و معروف ترکی که با مواد مختلفی پر می‌شود و بسیار خوشمزه است و داخل آن را با موادی مانند پنیر و یا گوشت چرخ کرده و یا سبزیجات و... پر می‌کنند بورک‌ها هستند و براساس زمان استفاده از بورک مواد میانی بورک‌ها مختلف است، مثلاً اگر بخواهند آن را برای ناهار و یا شام استفاده کنند از مواد گوشتی داخل بورک استفاده می‌شود و اگر برای صبحانه بخواهند استفاده کنند از پنیر استفاده می‌شود. یکی از مدل‌های جدید بورک که بسیار خوشمزه است و طرز تهیه راحتی دارد بورک پیاز است که داخل خمیر یوفکا را پیاز سرخ شده و پنیر می‌ریزند و طرز تهیه آن خیلی راحت است. در این مطلب طرز تهیه این غذای خوشمزه را که شامل روغن مایع، پیاز، نمک و فلفل، تخم مرغ، آب، خمیر یوفکا، رب گوجه فرنگی، شیر و پنیر سفید است را برایتان می‌نویسم تا آن را در منزل درست کرده و میل کنید.

 طرز تهیه
  مرحله اول:  
ابتدا و برای شروع کار سُس بورک را درست می‌کنیم و برای این منظور داخل یک ظرف یک عدد تخم‌مرغ را می‌شکنیم و در صورت سالم بودن به آن 2 قاشق غذاخوری آب و 1 استکان روغن مایع و 1 استکان شیر را اضافه می‌کنیم و مواد را کاملاً با هم قاطی می‌کنیم و هم می‌زنیم تا کاملاً یکدست شوند. این سُس را هم برای روی بورک هم برای وسط بورک لازم داریم.
  مرحله دوم:
سپس در این مرحله سراغ آماده کردن مواد میانی بورک می‌رویم و برای این منظور 3 عدد پیاز را شسته و آن‌ها را پوست می‌کنیم و پیازها را با چاقو به صورت خلالی ریز می‌کنیم. سپس داخل یک تابه روغن مایع می‌ریزیم و تابه را روی گاز می‌گذاریم و وقتی روغن داغ شد پیازهای خلالی شده را در روغن داغ تفت می‌دهیم تا طلایی و سبک شود و سپس در صورت تمایل 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را داخل تابه پیازها می‌ریزیم و آن‌ها را خوب تفت می‌دهیم تا مخلوط شوند و بوی خامی ‌رب گرفته و رنگش باز شود. سپس نمک و فلفل را به مقدار کافی برای مزه‌دار شدن به پیازها اضافه می‌کنیم و همه مواد را خوب تفت می‌دهیم و مخلوط می‌کنیم. اکنون مواد میانی بورک ما آماده است.
  مرحله سوم:
سپس داخل یک تابه مقداری روغن مایع و یا کره می‌ریزیم و تابه را روی گاز می‌گذاریم و یکی از خمیرهای یوفکا را به‌طور منظم کف تابه و یا قالب فر می‌گذاریم و روی آن را مقداری کره ذوب شده و یا روغن مایع می‌ریزیم و یک عدد خمیر یوفکای بعدی را به‌طور منظم در وسط تابه و روی خمیر قبلی می‌گذاریم. سپس پیازهای خرد شده و سرخ شده مرحله قبل را روی خمیر یوفکا می‌ریزیم و آن را پخش می‌کنیم.
  مرحله چهارم:
سپس مقداری پنیر سفید را با دست ریز و خرد می‌کنیم و آن را به صورت پراکنده روی پیازها می‌ریزیم و دو لایه خمیر یوفکا را روی مواد میانی قرار می‌دهیم و کاملاً همه جای مواد را با خمیر می‌پوشانیم و روی آن را مقداری کره ذوب شده می‌مالیم تا خشک نشود. سپس قالب را داخل فر از قبل گرم شده با حرارت 180 درجه سانتی گراد برای مدت 15 دقیقه می‌گذاریم تا بورک ما بپزد و برای مدت تقریباً 2 دقیقه گریل را نیز می‌زنیم تا روی آن خوشرنگ شود. اکنون بورک پیاز ترکی ما آماده است. ضمناً می‌توان در صورت تمایل بورک را به‌جای فر در داخل تابه نیز آماده کرد و پخت و این مسئله اختیاری است و برای کسانی که فر ندارند و یا فر آن‌ها خراب است این روش انتخاب مناسبی است.
  مرحله پنجم:
در ادامه بورک را در ظرف مناسبی می‌ریزیم و آن را برش می‌زنیم و برای شام و یا برای میان وعده آن‌ها را استفاده می‌کنیم. نوش جان امیدوارم از دستور تهیه این بورک پیاز خوشمزه خوشتان آمده باشد و آن را در منزل درست کنید.

 نکات کلیدی 
  در صورت تمایل می‌توان به‌جای روغن مایع از روغن کنجد و یا کره ذوب شده و یا روغن زیتون استفاده کرد.
 برای تهیه این غذا به‌جای پنیر سفید از پنیر خامه‌ای و یا پنیر ماسکارپونه و یا حتی پنیر پیتزا می‌توان استفاده کرد و مشکلی ندارد.
 در صورت تمایل می‌توان موادی مانند گوشت چرخ کرده و یا مرغ ریش شده و یا سوسیس خرد شده و فلفل دلمه به بورک‌ها اضافه کرد.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی