[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۳۸۹
  • دوره جدید

مطالعات نشان می‌دهد؛ رژیم غذایی سرشار از مخمرها با کاهش التهاب همراه است، روزنامه شیراز نوین

به گفته محققان، یک رژیم غذایی غنی از غذاهای تخمیری باعث افزایش تنوع میکروب‌های روده و کاهش علائم مولکولی التهاب می‌شود.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از ساینس دیلی، در یک آزمایش بالینی، ۳۶ فرد بزرگ‌سال سالم به طور تصادفی در یک رژیم غذایی ۱۰ هفته‌ای که شامل غذاهای تخمیر شده یا پر فیبر بود، قرار گرفتند. این دو رژیم غذایی تأثیرات متفاوتی بر روی میکروبیوم‌های روده و سیستم ایمنی بدن داشتند.خوردن غذاهایی مانند ماست، کفیر، پنیر دلمه‌ای تخمیر شده، کیمچی و سایر سبزیجات تخمیر شده و چای کومبوچا منجر به افزایش تنوع کلی میکروب‌های روده شد.«جاستین سوننبرگ»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه استنفورد آمریکا، در این باره می‌گوید: «این یک یافته خیره کننده است که نشان می‌دهد چگونه یک تغییر ساده در رژیم غذایی می‌تواند میکروبیوم‌های روده را در میان گروهی از بزرگ‌سالان سالم، دوباره تولید کند.» علاوه بر این، چهار نوع سلول ایمنی در گروه غذاهای تخمیر شده فعالیت کمتری نشان دادند. سطح ۱۹ پروتئین التهابی اندازه‌گیری شده در نمونه‌های خون نیز کاهش یافت. یکی از این پروتئین‌ها، اینترلوکین ۶ است که با بیماری‌هایی مانند آرتریت روماتوئید، دیابت نوع ۲ و استرس مزمن مرتبط است. وی در ادامه افزود: «رژیم‌های غذایی با هدف قرار دادن میکروبیوم‌های روده می‌توانند وضعیت ایمنی بدن را تغییر دهند و شیوه‌ای امیدوارکننده برای کاهش التهاب در بزرگ‌سالان سالم هستند. این یافته در مورد همه شرکت کنندگان در مطالعه که به گروه غذایی حاوی مخمرهای بیشتر اختصاص داده شدند سازگار بود.» در مقابل، هیچ یک از این ۱۹ پروتئین التهابی در شرکت‌کنندگانی که به رژیم غذایی با فیبر بالا و غنی از حبوبات، دانه‌ها، غلات سبوس‌دار، مغزها، سبزیجات و میوه‌ها اختصاص یافته بودند، کاهش پیدا نکرد. شواهد گسترده‌ای نشان داده است که رژیم غذایی، میکروبیوم‌های روده را شکل می‌دهد که می‌تواند بر سیستم ایمنی بدن و سلامت کلی تأثیر بگذارد. تنوع کم میکروبیوم با چاقی و دیابت ارتباط دارد.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی