[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۳۶۸
  • دوره جدید

خوراکی‌هایی که مواد پرکننده دندان را بیرون می‌کشند، روزنامه شیراز نوین

غذاها و نوشیدنی‌هایی که در رژیم غذایی گنجانده می‌شوند همگی بر سلامت دندان‌ها و لثه‌های فرد مؤثر هستند.
به گزارش بهداشت نیوز، در حالی که برخی از انواع غذاها و نوشیدنی‌ها سلامت دندان‌ها و لثه‌ها را بهبود می‌دهد بعضی انواع دیگر ممکن است منجر به پوسیدگی دندان، فرسایش و ایجاد بیماری دهان شود.
سایت هلث لاین در گزارشی به برخی انواع مواد غذایی و نوشیدنی اشاره کرده که ممکن است سلامت دندان‌ها را تحت تأثیر قرار دهد:
ـ نوشابه و نوشیدنی‌های شیرین: نوشیدنی‌های شیرین مانند نوشابه، قهوه شیرین و نوشیدنی‌های انرژی‌زا تأثیرات منفی بر سلامتی دارند. این نوع از نوشیدنی‌ها خاصیت اسیدی دارند و شرایط لازم را برای باکتری‌های ایجاد کننده حفره و پوسیدگی فراهم می‌کنند. باکتری‌های تقویت کننده پوسیدگی مانند استرپتوکوک موتانس از قند تغذیه کرده و اسیدهایی تولید می‌کنند که مینای دندان را از بین برده یا تجزیه می‌کند.
ـ قند، شکلات: همان طور که گفته شد، قند باکتری‌های مضر دهان را تغذیه می‌کند که منجر به تولید اسید شده و مینای دندان را از بین می‌برد. به همین دلیل است که مصرف مواد قندی مهمترین عامل خطر پوسیدگی محسوب می‌شود. هرچند ثابت نشده است که قندهای طبیعی موجود در غذاهایی مانند میوه‌ها و لبنیات به طور قابل توجهی در ایجاد حفره و پوسیدگی دندانی نقش داشته باشند.
ـ نان سفید و خوراکی‌های حاوی نشاسته تصفیه شده: کربوهیدرات‌های تصفیه شده مانند نان و برنج سفید و برخی غذاهای حاوی نشاسته مانند چیپس، سیب زمینی ممکن است سلامت دهان و دندان را تحت تأثیر قرار دهد. همانند مواد قندی، باکتری‌های موجود در دهان به سرعت قندهای موجود در منابع کربوهیدرات مانند نان سفید و چیپس را تحریک کرده تا اسید فرسایش دهنده مینای دندان تولید کنند.
ـ آب‌میوه: اگرچه ۱۰۰ درصد آب میوه حاوی مقدار زیادی مواد مغذی مهم است، نوشیدن زیاد آن ممکن است برای دندان‌ها مضر باشد. آب میوه‌ها خاصیت اسیدی دارند و می‌توانند مینای دندان را فرسایش دهند.
ـ خوراکی‌های چسبناک و سفت: بعضی از غذاها ممکن است احتمال خرد شدن دندان یا بیرون آوردن مواد پر کننده دندان را افزایش دهند. به عنوان مثال، جویدن خوراکی‌های سفت مانند آب نبات ممکن است باعث آسیب دیدن دندان شود. عادت به جویدن یخ ممکن است به ترک دندان منجر شود. علاوه بر این، آب نبات‌ها و شکلات‌هایی مانند کارامل و تافی که به دندان می‌چسبند ممکن است احتمال بیرون آمدن مواد پر کننده دندان را افزایش دهند.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی