[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۳۸۹
  • دوره جدید

آلبالو پلو با کوفته قلقلی، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده سازی: 1 ساعت
 زمان پخت: 1 ساعت
 کل زمان: 2 ساعت

 مواد لازم برای 2 نفر
آلبالو بدون هسته: ۳ پیمانه، تازه یا یخ‌زده
شکر: یک دوم پیمانه، (طبق ذائقه میزان کم‌تر یا بیش‌تری شکر استفاده کنید)
زعفران دم‌کرده: ۳ قاشق غذاخوری
برنج: ۲ پیمانه، به مدت ۱ ساعت خیسانده شود
آب: ۸ پیمانه
کره یا روغن: ۲ قاشق غذاخوری
گوشت چرخ شده: ۳۰۰ گرم
پیاز متوسط: ۱ عدد، رنده شده
نمک ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه: یک دوم قاشق چای‌خوری، آسیاب شده
زردچوبه: یک دوم قاشق‌چای‌خوری، آسیاب شده
دارچین: یک چهارم قاشق چای‌خوری، آسیاب شده
هل: یک چهارم قاشق‌چای‌خوری، آسیاب شده
روغن زیتون: ۴ قاشق غذاخوری
خلال پسته: ۱ قاشق غذاخوری، اختیاری
خلال بادام: ۱ قاشق غذاخوری، اختیاری
گل رز: ۱ قاشق غذاخوری، اختیاری

آلبالو پلو همه طعم‌های خوب را یکجا دارد: رنگ‌های زیبا، طعم ترش‌وشیرین، نمک، کربوهیدرات، پروتئین همه در یک ظرف شگفت‌آور جمع‌آوری شده‌اند. این یک وعده غذایی خوشمزه، خوش طعم و یک تجربه غذایی عالیست که تمام حس‌های چشایی مختلف را فعال می‌سازد. آلبالو میوه خوشمزه با پوسته‌های قرمز تیره و طعم ترش است که در فرهنگ و آشپزی ایرانی بسیار موردتوجه قرار گرفته است.
وقتی در فصل تابستان هستید، آلبالوهای تازه به روش‌های مختلف سرو می‌شوند. آلبالو تازه، آلبالو یخ‌زده یا حتی آلبالو پخته شده به روش‌های مختلف. مربا و شربت آلبالو، سس آلبالو برای روی انواع دسر مانند فالوده، شربت خنک آلبالو در تابستان و غذاهایی نظیر آلبالو پلو، البته لیست علاقه‌مندی ما ایرانی‌ها به آلبالو همچنان ادامه دارد.
آلبالو پلو، در ابتدا آلبالوهای بدون هسته با کمی‌شکر روی حرارت متوسط قرار گرفته سپس شربت را کنار گذاشته و آلبالوها را با کره و زعفران دم‌کرده مخلوط کنید.
در مرحله دوم آلبالوها را به روش سنتی ایرانی و درون برنج طبخ کنید. آلبالو پلو را می‌توان با گوشت خورشتی، فیله مرغ سرخ شده یا به شکل کوفته‌قلقلی سرو کرد. این کوفته‌های ریز را بپزید و سپس کمی ‌با شربت آلبالو حرارت دهید و به‌صورت تزئینی روی بشقاب سرو قرار داده یا درون قابلمه همراه با آلبالو پلو طبخ کنید.

 طرز تهیه
آلبالوها را در قابلمه‌ای بریزید، شکر را اضافه کرده و روی حرارت متوسط به مدت ۱۵ دقیقه بپزید. آب آلبالو همراه با شکر یک شربت گیلاس خوشمزه درست می‌کند که می‌توانید به‌عنوان سس کوفته‌قلقلی از آن استفاده کنید. آلبالوها را از صافی رد کرده و سس را کنار بگذارید.
آلبالوها را داخل قابلمه برگردانید، کره و زعفران دم‌کرده را به آن افزوده و برای مدت چند دقیقه با حرارت ملایم بپزید.
۱- در یک قابلمه بزرگ، ۸ فنجان آب و نمک را بجوشانید.
برنج شسته شده را اضافه کرده و حدود ۵-۸ دقیقه روی حرارت زیاد بجوشانید، تا اینکه برنج کمی‌نرم شود. برنج را در آبکش، آبکشی کرده و کنار بگذارید.
2-  دو قاشق غذاخوری روغن را در قابلمه نچسب با حرارت ملایم بریزید.
در یک کاسه کوچک، ۱ فنجان از برنج کمی‌پخته شده را با ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده و ۲ قاشق غذاخوری ماست مخلوط کنید و به طور مساوی در قابلمه پخش کنید (برای ته‌دیگ).
3- یک سوم برنج به همراه یک سوم آلبالو را در قابلمه ریخته و به همین ترتیب لایه‌های بعدی را اضافه کنید.
4- درب آن را با یک حوله تمیز بپیچید و بالای قابلمه قرار دهید. حدود ۴۵ دقیقه اجازه دهید برنج با حرارت کم تا متوسط بخارپز شود.
5- همه مواد را به‌استثنای روغن در یک کاسه متوسط قرار دهید و مخلوط کنید (کمی‌ وقت بگذارید تا همه چیز خوب مخلوط شده، به‌طوری‌که مخلوط گوشت مانند یک خمیر صاف به نظر برسد).
6- مقدار کمی ‌از خمیر گوشت را بین دستتان گرد کنید (کوفته‌ها را کمی‌ بزرگ‌تر از فندق درست کنید).
7- پس از شکل‌گیری تمام کوفته‌ها، یک ماهیتابه بزرگ را با روغن گرم کرده و کوفته‌ها را تفت دهید تا کاملاً پخته و ترد شوند (به طور معمول حدود ۱۰ دقیقه).
8- شربت آلبالو را به ماهیتابه اضافه کرده و کمی‌ تابه را تکان داده تا شربت بهتر مخلوط شود و کوفته‌های گوشتی را بپوشاند. در حالت ایدئال، این مرحله را درست قبل از سرو آلبالو پلو انجام دهید.

 تزیین آلبالو پلو با کوفته قلقلی
 آلبالو پلو را در بشقاب سرو بکشید. کوفته‌ها را روی ظرف سرو بچینید و با پسته، بادام (اختیاری) و گل رز تزئین کنید.
 آلبالو پلو (غذا با گوشت چرخ کرده) را به همراه یک کاسه ماست و یک بشقاب از سبزی‌خوردن تازه سرو کنید.
 خوشمزگی آلبالو پلو را در کنار ریحان خانگی چند برابر کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی