[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۳۷۱
  • دوره جدید

شربت آلبالو خانگی، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده سازی: 15 دقیقه
 زمان پخت: 40 دقیقه


 مواد لازم برای 1 بطری
آلبالو: 1 کیلوگرم
شکر: یک‌ونیم کیلوگرم
آب: 1 پیمانه

شربت آلبالو یکی از شربت‌های  خوش‌رنگ و خوشمزه است که مخصوصاً در تابستان طرفداران زیادی دارد. 
اگر در روزهای گرم تابستانی، دلتان یک نوشیدنی خنک و دلچسب با طعم طبیعی می‌خواهد، این شربت یک گزینه خیلی عالی هست، چون خواص شربت آلبالو آن را به یک شربت تابستانی پرفایده و مقوی تبدیل کرده است.
شربت آلبالو عطش شما را رفع می‌کند و مصرفش در ماه رمضان هم بسیار پیشنهاد می‌شود. علاوه بر رفع عطش، انواع ویتامین‌های گروه B و ویتامین‌های A، E، C، کلسیم، پتاسیم، فسفر، سدیم، آهن و … را دارد و برای کاهش غلظت و چربی خون و از بین بردن التهاب معده، کلیه و روده مفید هست. 
این شربت هیجان انگیز که برای افرادی که طبع گرم دارند به شدت مناسب است،کهیر، جوش و اگزما را هم بهبود می‌دهد.
تهیه شربت آلبالو خانگی مثل شربت توت فرنگی، بسیار راحت و آسان هست. وقتی در خانه آن را تهیه کنید می‌توانید مقدار شیرینی آن را کنترل و یا اصلاً شربت آلبالو بدون شکر تهیه کنید. 
ما در این مطلب طرز تهیه شربت آلبالو خانگی را مرحله به مرحله آموزش می‌دهیم. شما می‌توانید با توجه به نکات گفته شده شربت را طوری که دوست دارید با رنگ و طعم مورد نظر خودتان تهیه کنید. حالا دیگر برویم سراغ تهیه یک شربت آلبالو خانگی و جذاب.

 طرز تهیه
 مرحله اول:
آلبالوها را تمیز بشویید و دُم آن‌ها را جدا کنید. سپس به کمک دست، دستگاه هسته‌گیر یا به وسیله یک نی هسته‌های آن‌ها را خارج نمایید. روش جدا کردن هسته آلبالو به کمک نی به این شکل است که نی را به آلبالو فشار می‌دهید تا جایی که هسته از طرف دیگر آلبالو خارج می‌شود.
 مرحله دوم:
در تهیه شربت آلبالو به ازای هر یک کیلو آلبالو یک‌ونیم تا 2 کیلو شکر باید استفاده شود. (برای توضیح بیشتر، به قسمت نکات همین مطلب مراجعه کنید.) آلبالوها را در قابلمه لعابی یا رویی بریزید و شکر را لابه‌لای آلبالوها اضافه کنید. حالا ظرف آلبالو را در یخچال بگذارید. آلبالو به همراه شکر باید به مدت حداقل 12 ساعت و حداکثر 48 ساعت در یخچال بماند.
  مرحله سوم:
پس از گذشت این مدت، یک پیمانه آب جوش اضافه کنید و به همراه شعله پخش‌کن، قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید. اجازه دهید به جوش بیاید و در این حین گاهی آلبالوها را به هم بزنید تا شکر کاملاً حل شود. مراقب باشید که در هنگام به هم زدن، آلبالوها را فشار ندهید، چون این کار باعث می‌شود رنگ شربت آلبالو تیره شود.
 مرحله چهارم:
وقتی شربت آلبالو به جوش آمد به وسیله یک قاشق کف صورتی رنگ روی آن را جدا کنید و دور بریزید. اجازه دهید 5 الی 10 دقیقه دیگر قابلمه روی حرارت باشد تا شربت کاملاً  قوام بیاید و غلیظ شود.
 مرحله آخر:
قابلمه را از روی حرارت بردارید. شربت آلبالو را تا وقتی که گرم است باید از صافی رد کنید. برای صاف کردن شربت می‌توانید از یک صافی فلزی یا پلاستیکی، یا پارچه حریر تمیز استفاده کنید. شربت هر چه سردتر شود، غلیظ‌تر خواهد شد. حالا شربت آلبالوی شما حاضر است. آن را به مقدار مناسب با آب مخلوط کرده و نوش جان کنید.

 نکات کلیدی
 اگر برای وزن کردن آلبالوها ترازوی مناسبی ندارید، این نسبت را در نظر بگیرید: به ازای هر یک کاسه پر آلبالو، یک‌ونیم یا دو کاسه شکر نیاز است.
 میزان شکری که به آلبالو اضافه می‌کنید به ترشی آلبالوها بستگی دارد. اگر دوست ندارید شربت خیلی شیرین باشد، می‌توانید هم وزن آلبالو شکر بریزید و یا 200 الی 300 گرم بیشتر از وزن آن‌ها شکر اضافه کنید.
 با آلبالویی که از شربت باقی مانده می‌توان مربای آلبالو و یا آلبالو پلو تهیه کرد.
 بهترین ظرف برای نگهداری شربت آلبالو، بطری شیشه‌ای است.
 اگر این شربت با حرارت تند بجوشد احتمال شکرک زدن دارد. در صورتی که شربت آلبالوی شما شکرک زد، می‌توانید به آن کمی آب جوش اضافه کرده و آن را مجدداً بجوشانید.
 همچنین اگر شیرینی شربت شما زیاد باشد، ممکن است شکرک بزند. 
در حالت کلی توصیه می‌شود یک قاشق غذاخوری آبلیمو در دقایق آخری که شربت روی حرارت قرار دارد، به آن اضافه کنید تا با این مشکل مواجه نشوید.
 می‌توانید به شربت آلبالو کمی وانیل اضافه کنید، اما ضرورتی ندارد. بهتر است قبل از اضافه کردن وانیل، آن را تست کنید و در صورت تمایل برای عطر دهی بیشتر به آن کمی وانیل بیفزایید.
 در تهیه شربت آلبالو بهتر است دُم آن را جدا کنید، چون در غیر این صورت شربت عطر و طعم آن را به خودش می‌گیرد.
 آلبالوهایی که اول فصل می‌آیند، شربتی با رنگ روشن و طعمی ترش می‌دهند، اما آلبالوهای رسیده شربت‌شان تیره‌تر و کمی شیرین‌تر خواهد بود. برای تهیه شربت آلبالو خوش‌رنگ می‌توانید طبق سلیقه خودتان بین آن‌ها انتخاب کنید.
 همه انواع شربت را بهتر است در ظروف لعابی تهیه کنید تا کیفیت بیشتری داشته باشند.
 اگر جدا کردن هسته آلبالو برایتان سخت است، می‌توانید شربت آلبالو با هسته تهیه کنید. تنها مشکلی که این روش دارد این است که در هنگام وزن کردن آلبالو، وزن هسته‌ها اضافه می‌شود. برای مثال ممکن است یک کیلو آلبالو، دویست گرم هسته داشته باشد، بنابراین باید مقدار شکر را از وزن آلبالو کمی کمتر در نظر بگیرید.
 زمان پخت شربت آلبالو در ابتدای کار نیم ساعت است، اما پس از نیم ساعت اگر هنوز رقیق بود، باید در حدی که قوام بیاید، روی حرارت باشد. زیاد جوشیدن شربت آلبالو آن را تیره می‌کند و مزه خوشایندی ندارد. پس برای داشتن شربت آلبالو خوش‌رنگ و خوشمزه زمان پخت اهمیت زیادی دارد.
 برای تهیه شربت آلبالو با کیسه پارچه‌ای ابتدا آلبالوهای شسته شده را با کیسه درون قابلمه قرار دهید، سپس اجازه دهید به مدت 45 دقیقه الی یک ساعت با یک لیتر آب بپزند و بعد شکر را اضافه کنید.
 اگر یکی دو روز بعد از تهیه شربت احساس کردید به خوبی قوام نیامده و هنوز رقیق است می‌توانید آن را دوباره بجوشانید. اگر شربت آلبالو خوب قوام نیامده باشد، ممکن است کپک زده و یا ترش شود.
 این شربت به مدت دو سال در یخچال و یا فریزر قابل نگه‌داری است.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی