[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۳۸۷
  • دوره جدید

کراکت سیب زمینی خانگی، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده سازی: 45 دقیقه
 زمان پخت: 65 دقیقه

 مواد لازم برای 20 کراکت
پوره سیب زمینی: 680 گرم
تخم مرغ: 3 عدد
پنیر پارمزان رنده شده: یک دوم پیمانه
جعفری خرد شده: 1 قاشق چای‌خوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
آرد: یک چهارم پیمانه
پودر نان (سوخاری): سه چهارم پیمانه
روغن سرخ‌کردنی: 6 قاشق غذاخوری

کروکت یا کراکت سیب زمینی همیشه دلپذیر به نظر می‌رسد چه یک دورچین ترد و خوشمزه باشد چه شامی ‌سبک در کنار سس گوجه یا مارینارا و سالاد سبزیجات. مثل کراکت‌های دیگر، کراکت سیب زمینی‌ هم در اصل از غلتاندن ترکیبی از سیب زمینی در آرد، تخم مرغ و پودر نان (پودر سوخاری) و سپس سرخ کردن آن تهیه می‌شود. ولی در اینجا برای سالم‌تر و کم‌چرب بودن غذا روش دیگری برای پخت کراکت سیب زمینی ارائه می‌شود. در این روش از چند دقیقه سرخ کردن در روغن کم و بعد پخت در فر استفاده می‌شود. بدین ترتیب کروکت تردی مورد انتظارش را همچنان دارد با این تفاوت که در روغن غوطه‌ور نشده است.
قبلاً کراکت‌های دیگری مثل کراکت مرغ، کراکت گوشت و کراکت سبزیجات را معرفی و دستور تهیه آن‌ها را هم ارائه کردیم. این بار نوبت کراکت سیب زمینی است که شاید ساده‌ترین نوع باشد ولی قطعاً به همان خوشمزگی هست و می‌توان از آن به عنوان میان وعده یا دورچین غذاهای مختلف هم استفاده کرد.

 طرز تهیه
 مرحله اول:
برای تهیه کروکت لازم است تخم مرغ‌ها در دمای اتاق باشند. پس آن‌ها را از یک ساعت قبل از یخچال خارج کنید. در این مدت پوره سیب ‌زمینی را آماده کنید. برای این کار سیب زمینی‌ها را آب پز یا بخار پز کنید. یک پیشنهاد برای علاقه‌مندان به سیر این است که سیب زمینی‌ها را همراه با دو سه حبه سیر بخار پز کنند. وقتی سیب ‌زمینی‌ها کمی‌خنک شدند آن‌ها را پوست بکنید و با رنده ریز رنده کنید یا در غذاساز بریزید.
 مرحله دوم:
وقتی پوره آماده و خنک شد، آن را با یک تخم مرغ زده شده و پنیر پارمزان رنده شده مخلوط کنید. سپس جعفری خرد شده، نمک و فلفل را هم به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شوند. بیش از حد مواد را هم نزنید چون در این صورت مایه چسبناک می‌شود. همچنین توجه داشته باشید چون از پنیر استفاده شده نیاز به نمک زیادی نیست. حال با یک اسکوپ‌ساز بزرگ مواد را به صورت اسکوپ در بیاورید و روی سینی بچینید. حدود ۱۰ اسکوپ خواهید داشت که البته این کار را می‌توانید با دست هم انجام دهید.
 مرحله سوم:
حال هر اسکوپ را از وسط نصف کنید و با دست آن‌ها را به صورت استوانه‌ای شکل بدهید. حالا کراکت‌های سیب زمینی را به مدت ۲۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.
در این مدت سه بشقاب گود آماده کنید و به ترتیب داخل آن‌ها آرد، دو عدد تخم مرغ هم زده و در آخری پودر سوخاری بریزید. همچنین یک سینی فر آماده کنید و روی آن کاغذ روغنی بکشید. بعد از گذشت ۲۰ دقیقه، کراکت‌ها را از یخچال خارج کنید. حال آن‌ها را یکی یکی در آرد بغلتانید. آرد اضافه را بتکانید طوری که فقط یک لایه نازک آرد روی آن‌ها باقی بماند. سپس هر کدام از کروکت‌ها را در تخم ‌مرغ و بعد در پودر سوخاری بغلتانید و دوباره به سینی برگردانید.
کف یک تابه دو قاشق روغن سرخ کردنی بریزید و بگذارید روی شعله داغ شود. حدود یک سوم کروکت‌ها را خیلی آرام داخل تابه قرار دهید. بهتر است از تابه دسته‌دار استفاده کنید. دو سه دقیقه آن‌ها را سرخ کنید و در این مدت مرتب دسته تابه را بگیرید و آن را جلو عقب کنید تا کروکت‌ها حرکت کنند و نسوزند. بعد از چند دقیقه که طلایی رنگ شدند آن‌ها را از تابه خارج کنید و روی سینی فر با کاغذ روغنی بچینید. این کار را برای بقیه کروکت‌ها در دو مرحله تکرار کنید. فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. سینی را به مدت ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید تا کروکت سیب زمینی ترد و خوشمزه آماده شود.
 نکته کلیدی
 می‌توانید وسط هر کروکت سیب ‌زمینی یک تکه پنیر موزورلا یا پنیر چدار قرار دهید. به این ترتیب وقتی کروکت را گاز می‌زنید یک تکه پنیر گرم و نرم زیر دندان می‌رود و کروکت کمی ‌کش‌دار می‌شود.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی