[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۳۶۸
  • دوره جدید

طرز تهیه ماهی شکم پر، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 15 دقیقه
 زمان پخت: 15 دقیقه

 مواد لازم برای 4 نفر
ماهی قزل آلا: 2 عدد 
پیاز خلال شده: یک چهارم پیمانه
فلفل دلمه‌ای خلال شده: یک چهارم پیمانه
لیمو تازه: 4 برش
نمک دریا و فلفل: به میزان لازم
روغن سرخ کردنی: کمی

ماهی شکم پر به روش‌های مختلفی تهیه می‌شود. اما عمده‌ترین آن‌ها روشی است که مردم شمال و مردم جنوب کشورمان از آن استفاده می‌کنند. تهیه ماهی شکم پر با تمر هندی مخصوص مردم جنوب و ماهی شکم پر با رب انار مختص اهالی شمال کشور است. ماهی شکم پر شمالی بیشتر با ماهی قزل آلا یا ماهی سفید تهیه می‌شود اما ماهی شکم پر جنوبی با ماهی‌های جنوب مانند ماهی صبور، حلوا و… طبخ می‌شود.
سبزی ماهی شکم پر شامل چیست؟
معمولاً سبزی‌های طعم دهنده این غذا، گشنیز و شنبلیله است که باید مقدار گشنیز غالب باشد. چون حجم زیاد شنبلیله ماهی را تلخ خواهد کرد. اما در تهیه ماهی شکم پر از انواع سبزی‌های محلی و معطر مانند جعفری، پونه، شوید و … استفاده می‌شود.
روش‌های تهیه ماهی شکم پر: در این مطلب ما یک روش ساده برای کسانی که دسترسی به سبزی‌های مخصوص محلی ندارند، آورده‌ایم. در این روش ماهی به سرعت آماده شده و مخصوص موقعیت‌هاییست که زیاد فرصت آشپزی کردن ندارید. در روش اول ما از گریل استفاده کرده‌ایم اما می‌توانید ماهی شکم پر کبابی و بر روی زغال تهیه کنید.
روش دوم راهی برای تهیه کردن ماهی شکم پر در ماهیتابه است که در اصل سبک جنوبی آن بوده و شیوه شمالی تهیه کردن این غذا را در قسمت نکات ذکر کرده‌ایم. با آموزش ماهی شکم پر مرحله به مرحله در خدمت شما هستیم.

 طرز تهیه
روش اول: طرز تهیه ماهی شکم پر
 مرحله اول:
مواد اولیه ماهی شکم پر را آماده کنید. فلفل دلمه‌ای را برش دهید و پیازها را خرد کنید. لیمو را به صورت ورقه‌ای و نازک ببرید. گریل را روشن و روی حرارت متوسط تنظیم کنید تا گرم شود.
 مرحله دوم:
ماهی را کاملاً بشویید و داخل شکم آن را به خوبی خالی کنید. اجازه دهید تا ماهی خشک شود. سپس داخل شکم ماهی را با نمک دریای دانه درشت و فلفل طعم‌دار کنید.
 مرحله سوم:
فلفل دلمه‌ای و پیاز برش خورده را درون شکم ماهی قرار دهید. برش‌های نازک فلفل دلمه‌ای و پیاز باعث می‌شود که زودتر و بهتر پخته شوند.
 مرحله چهارم:
دو تکه لیمو را   به داخل شکم ماهی اضافه کنید.
 مرحله پنجم:
به احتیاط و به کمک یک بُرس تمیز یا فرچه، سطح گریل را به کمی ‌روغن آغشته کنید. ماهی شکم پر را روی گریل بگذارید تا بپزد.
 مرحله ششم:
یک سمت از ماهی را به مدت 6 دقیقه گریل کنید. سپس به طرف دیگر بچرخانید و 6 دقیقه دیگر صبر کنید تا ماهی بپزد.
 مرحله هفتم:
می‌توانید برای فهمیدن این که ماهی پخته شده یا نه؛ با احتیاط آن را لمس کنید. وقتی رنگ ماهی کدر و گوشت آن نرم شود، آماده است.
 مرحله هشتم:
هنگامی‌که روی گوشت ماهی؛ خط‌های گریل را مشاهده کردید، وقت سرو آن است. ماهی شکم پر بدون فر شما حاضر است. پوست ماهی را جدا کرده و آن را با برنج یا شوید پلو نوش جان کنید.

روش دوم: طرز تهیه ماهی شکم پر جنوبی
 مواد لازم برای 4 نفر
ماهی جنوب: 2 عدد 
گشنیز خرد شده: 400 گرم
شنبلیله خرد شده:  50 گرم
سیر رنده شده:  1 بوته
پیاز متوسط رنده شده: 1 عدد
تمر هندی: 1 قاشق غذاخوری
روغن سرخ کردنی: 2 یا 3 قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه، فلفل و آرد: به میزان لازم
 مرحله اول:
ماهی را کاملاً تمیز و داخل شکم آن را خالی کنید. کمی ‌نمک بردارید و به گوشت ماهی بزنید. ماهی را به مدت نیم ساعت در گوشه‌ای قرار دهید. سپس آن را با آب بشوئید.
 مرحله دوم:
 2 یا 3 قاشق غذاخوری روغن در تابه بریزید و پیاز و سیر را درون آن سرخ کنید. نمک، زردچوبه، فلفل، شنبلیله و گشنیز خرد شده را اضافه کنید و همراه با هم خوب سرخ کنید. 5 تا 10 دقیقه خوب هم بزنید و سپس تمر هندی را اضافه کنید و پس از 2 تا 3 دقیقه مواد را از روی گاز بردارید.
 مرحله سوم:
در این مرحله از تهیه ماهی شکم پر بوشهری باید ماهی را حاضر کنید و شکم آن را با مواد سرخ شده پر کنید. می‌توانید شکم ماهی را توسط خلال دندان یا به وسیله نخ و سوزن بدوزید.
 مرحله چهارم:
در یک ظرف کمی ‌آرد و نمک و زردچوبه بریزید و ماهی را در آن بغلتانید. تابه مناسب را انتخاب کنید و به کمک روغن، ماهی را در آن سرخ کنید.
 مرحله پنجم:
پس از سرخ کردن؛ ماهی شکم پر بوشهری را در ظرف سرو بکشید و به همراه سبزی پلو نوش جان کنید.

 نکات کلیدی
 روش تهیه ماهی شکم پر شمالی کمی ‌با مدل جنوبی آن تفاوت دارد. در ماهی شکم پر گیلانی یا مازندرانی از انواع سبزیجات محلی مانند چوچاخ، اناریجه، برگ سیر و … استفاده می‌شود. برای طبخ این غذا به سبک شمالی؛ می‌توانید سبزیجات را با ادویه و گردو تفت دهید و در شکم ماهی ریخته و آن را در ماهیتابه سرخ کنید. البته ماهی شکم پر شمالی در فر هم تهیه می‌شود که نکات تهیه در فر را در ادامه توضیح خواهیم داد.
 برای تهیه ماهی شکم پر در فر می‌بایست ماهی را درون یک سینی که از قبل چرب کرده‌اید؛ قرار دهید و به مدت 30 دقیقه در فر بگذارید. اگر دوست دارید ماهی برشته‌تری داشته باشید می‌توانید روی ماهی را با کره و زعفران چرب کنید. شعله بالایی فر را روشن نموده و ماهی را به مدت 10 دقیقه در فر قرار دهید تا خوب طلایی رنگ شود.
 در تهیه ماهی شکم پر زغالی به توری مخصوص نیاز دارید. ماهی‌ها را با احتیاط در توری قرار دهید. در صورتی که نیاز است شکم ماهی را با نخ مخصوص آشپزی و سوزن ببندید. سپس ماهی را روی آتش مستقیم منقل گذاشته و کباب کنید. ماهی شکم پر روی آتش خیلی زود آماده می‌شود. هنگامی‌که رنگ پوست آن کمی ‌تیره و گوشتش نرم شد می‌توانید آن را بردارید، یا می‌توانید ماهی شکم پر را روی سینی بگذارید و به همراه سینی روی منقل قرار دهید تا پخته شود.
 طرز تهیه ماهی شکم پر در ماکروویو به این صورت است که می‌بایست ابتدا روی پوست ماهی را به مقداری زعفران و کره آغشته کنید، سپس به کمک کلید ترکیبی ترکیب گریل و مایکروویو با قدرت 40 درصد و به مدت 8 الی 10 دقیقه ماهی آماده خواهد شد.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی