[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۴۳۰
  • دوره جدید

لازانیا با گوشت چرخ کرده، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 20 دقیقه
 زمان پخت: 50 دقیقه

 مواد لازم برای 6 نفر
گوشت چرخ کرده: 400 گرم
پیاز بزرگ: 1 عدد
سیر: 1 حبه
قارچ: 200 گرم
گوجه فرنگی تازه خرد شده: 4 عدد
سس(کچاپ یا سالسا) 1 قاشق غذاخوری
جعفری تازه خرد شده: 1 قاشق غذاخوری
پودر سیر: یک دوم قاشق چای‌خوری
پودر پابریکا: یک دوم قاشق چای‌خوری
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
آویشن: به مقدار لازم
ریحان خشک(در صورت تمایل): یک دوم قاشق چای‌خوری
جوز هندی(در صورت تمایل): 1 پینچ
روغن زیتون: به میزان لازم
لازانیا: 1 بسته
پنیر پیتزا(یا مخلوط پنیر پارمزان و موزارلا): به مقدار لازم
مواد سس بشامل
کره: 2 قاشق غذاخوری
آرد سفید ساده: 2 قاشق غذاخوری
شیر: 2 پیمانه
پنیر خامه‌ای(موزارلا یا چدار): 2 قاشق غذاخوری
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم

لازانیا یکی از خوش طعم‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای بین‌المللی می‌باشد. ریشه و اصالت این غذا به ایتالیا باز می‌گردد، اما در تمام کشورها از جمله ایران، لازانیا طرفداران بی‌شماری دارد. محال است کسی پیشنهاد یک لازانیا خوشمزه را به آسانی رد کند. لازانیا را می‌توان نوعی پاستا چند لایه هم دانست. مواد اصلی تشکیل دهنده این غذای لذیذ شامل ورقه لازانیا، مواد میانی (گوشتی یا سبزیجات)، ادویه مخصوص لازانیا، پنیر و سس بشامل می‌باشد. انتخاب مواد میانی لازانیا کاملاً سلیقه‌ای است. شما می‌توانید از گوشت، مرغ و انواع سبزیجات به همراه پنیر طبق ذائقه‌تان برای تهیه مواد میانی استفاده کنید. اما رایج‌ترین و همین طور خوشمزه‌ترین نوع آن، لازانیا با گوشت چرخ کرده می‌باشد. لازانیا غذایی برای همگان بوده و اگر گیاه‌خوار هستید، لازانیا بدون گوشت و همراه با انواع سبزیجات مانند لازانیا کدو و بادمجان و لازانیا آلفردو(قارچ و اسفناج) می‌تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. لازانیا را می‌توان به شکل‌های متنوع و خلاقانه‌ای تهیه کرد. لازانیا لقمه‌ای، لازانیا رولی مرغ و اسفناج، لازانیا قایقی با بادمجان و سوسیس، لازانیا راویولی و… از روش‌های گوناگون طبخ لازانیا می‌باشند. دستور و نحوه پخت لازانیا بسیار ساده می‌باشد، اما به شرط آن که نکات طلایی پخت لازانیا را جزء به جزء رعایت کنید و یک لازانیا خانگی خوشمزه و عالی را برای عزیزانتان تهیه و نوش جان کنید. در این مطلب دستور پخت لازانیا با گوشت چرخ کرده با تمام فوت و فن‌های خوشمزه‌تر شدن آن را برای شما مخاطبان عزیز قرار داده‌ایم. امیدواریم این رسپی عالی برای شما مفید باشد. 

 طرز تهیه 
 مرحله اول:
برای تهیه مواد گوشتی لازانیا، ابتدا پیاز را نگینی و خیلی ریز خرد کنید. همین طور سیر را رنده کرده و یا ریز خرد کنید. درون تابه‌ای کمی ‌روغن زیتون بریزید و روی حرارت قرار دهید. پیاز و سیر خرد شده را درون روغن تفت دهید تا سبک شده و خامی‌شان گرفته شود. گوشت چرخ کرده را به درون تابه اضافه کنید. (در این مرحله می‌توانید کمی ‌زردچوبه به مواد بزنید) گوشت را به همراه پیاز و سیر تفت دهید تا رنگ گوشت کمی ‌تغییر کند.
 مرحله دوم:
در ظرف جداگانه‌ای قارچ‌های خرد شده را همراه با کمی‌ روغن تفت دهید. می‌توانید چند قطره آب لیموی تازه به قارچ‌ها اضافه کنید تا رنگ آن‌ها سیاه نشود. سپس قارچ‌های تفت داده شده را به مواد گوشتی اضافه کنید. در این مرحله گوجه فرنگی‌های خرد شده، سس سالسا و تمام ادویه‌ها(نمک، فلفل، پودر سیر و پابریکا، آویشن) را به مواد اضافه کنید و تفت دهید.(می‌توانید به جای گوجه تازه از 3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی استفاده کنید، در این صورت 3 قاشق غذاخوری آب هم همراه آن اضافه کنید) در تابه را بگذارید، اجازه دهید گوشت به همراه سایر مواد برای مدت 30 دقیقه روی حرارت ملایم خوب و کامل پخته شود. در آخر جعفری تازه خرد شده به همراه ریحان خشک و جوز هندی را به مواد گوشتی اضافه کرده، تفت دهید و بعد از گذشت 2 الی 3 دقیقه زیر تابه را خاموش کنید.
 مرحله سوم:
در این مرحله باید سس مخصوص (یا همان سس بشامل) را برای لازانیا با گوشت تهیه کنید. کره را درون تابه‌ای ریخته روی حرارت قرار دهید تا ذوب شود، سپس آرد سفید را اضافه کنید. (توجه کنید که در این مرحله شعله گاز بایستی خیلی ملایم باشد و مدام آرد را هم بزنید تا نسوزد). سپس شیر را درون تابه بریزید، تند تند هم بزنید تا هم آرد درون شیر حل شده و هم گلوله نشود.(شیر باید کمی‌گرم باشد تا آرد به خوبی در آن حل شود) در آخر پنیر خامه‌ای و یا ترکیبی از پنیر موزارلا و چدار، همین طور نمک و فلفل را به سس اضافه کنید. هم بزنید تا سس بشامل به غلظت کافی و مناسب برسد. سپس زیر شعله را خاموش کنید.
 مرحله چهارم:
 اگر از ورقه لازانیا خشک استفاده می‌کنید، ورقه‌های لازانیا را درون آب، روغن و کمی ‌نمک برای مدتی که روی بسته بندی نوشته شده بجوشانید. سپس با آب سرد آبکشی کنید و آن‌ها را روی پارچه تمیز و یا حوله قرار دهید. اما اگر از لازانیا پیش پخت استفاده می‌کنید، نیازی به جوشاندن ندارد و کافی است چند دقیقه درون آب ولرم قرار داده تا ورقه‌ها نرم و قابل استفاده شوند.
 مرحله پنجم:
برای چیدن لایه‌های لازانیا با گوشت یک ظرف نچسب مانند پیرکس یا قالب مخصوص فر را آماده کنید. کف و دیواره‌های ظرف را با روغن چرب کنید، سپس با برس مخصوص آشپزی، مقداری از سس بشامل را به کف و دیواره‌های ظرف بکشید تا خوب و کامل آغشته به سس شوند.(این ترفند مانع از خشک شدن و چسبیدن لازانیا می‌شود) سپس شروع به چیدن ورقه‌ها کنید. ابتدا یک لایه ورقه لازانیا بچینید، روی آن را با برس آغشته به سس بشامل کنید، بعد کمی ‌پنیر پیتزا بریزید. سپس مقدار نازک و کمی ‌از مواد گوشتی را روی لایه قرار دهید، در اینجا ادویه مخصوص لازانیا را به همراه آویشن روی مواد بپاشید و در نهایت مجدداً پنیر پیتزا بریزید. لایه‌های بعد را به همین ترتیب ادامه دهید. 4 الی 6 لایه لازانیا بچینید. روی سطح لایه آخر را فقط با سس بشامل و پنیر پیتزا فراوان خوب و کامل پوشش دهید.
 مرحله ششم:
مقداری آب روی سطح لازانیا اسپری کنید(این کار مانع از خشک شدن سطح آن خواهد شد) حالا ظرف را درون فر که آن را از قبل گرم نموده‌اید برای مدت 45 الی60 دقیقه و با حرارت 180 درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا پخته شود. در آخر برای مدت 2 الی 3 دقیقه، فر را روی حالت گریل قرار دهید تا روی لازانیا خوب طلایی و خوش رنگ شود. لازانیا با گوشت چرخ کرده خوشمزه شما آماده می‌باشد. وقتی آن را از فر خارج کردید، 10 دقیقه اجازه دهید تا داغی و حرارت آن کم شود و سپس برش داده و سرو کنید. (اگر بلافاصله و داغ برش بزنید لازانیا از هم می‌پاشد) لازانیا را می‌توانید همراه با انواع سس، سالاد و نوشیدنی دلخواهتان نوش جان کنید.

 نکات کلیدی 
 شما می‌توانید به جای جعفری تازه و یا همراه آن، سبزیجات دیگری مانند فلفل دلمه‌ای، هویج، ذرت و… را به موادتان اضافه کنید.
 پیاز مورد استفاده در مواد میانی باید نگینی و خیلی ریز خرد یا رنده شود.
 مواد گوشتی را تا حد ممکن با کمترین مقدار روغن تهیه کنید. همچنین از گوشت چرخ کرده بدون چربی و یا کم چربی استفاده کنید.
 در هر لایه باید مقدار کمی‌ مواد گوشتی و پنیر قرار دهید. مقدار پنیر روی سطح رویی لازانیا باید فراوان باشد و کامل پوشش دهد.
 در انتهای پخت، 2 الی 3 دقیقه فر را روی حالت گریل قرار داده تا روی لازانیای شما طلایی و خوش رنگ شود.
 یک ظرف پیرکس را پر از آب کنید و همراه با آن درون فر قرار دهید (این ترفند مانع از خشک شدن لازانیای شما می‌شود).
 قبل از قرار دادن لازانیا در فر، مقداری آب روی سطح آن اسپری کنید (باعث می‌شود لازانیای شما خشک نشود).
 اگر در مواد میانی لازانیا از رب استفاده می‌کنید، مقدار آن کم باشد. همچنین همراه آن چند قاشق آب اضافه کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی