خوردنی و غذاهایی که افسردگی شدید میآورند، روزنامه شیراز نوین
تغذیه یکی از عوامل مهم در افسردگی است، بهطوری که بدون آنکه فرد متوجه شود، خوردن یک سری از مواد غذایی باعث تشدید علائم افسردگی در وی میشود.
به گزارش نمناک، افسردگی شدید، میتواند ریشه در شرایط فردی و اجتماعی داشته باشد اما تغذیه هم بیتأثیر نیست. در بین خوراکیها، غذاهای افسردهکننده بسیاری وجود دارد که برخی موجب بروز افسردگی شدید میشوند.
ما در جهانی زندگی میکنیم که بیشتر مواد به روش شیمیایی پرورش داده میشوند و به همین خاطر برای کاهش نگرانی و اضطراب باید بیشتر به تغذیه توجه کنیم زیرا تغذیه، نقش بسزایی در حالات روحی افراد دارد.
مصرف این غذاها تأثیر منفی بر وضعیت روحی شما دارد
مطالعات نشان میدهند که مصرف مواد غذایی فاقد ارزش تغذیهای، مصرف زیاد گوشت قرمز، شیرینی و شکلات و عدم مصرف فیبر و انواع میوه و سبزیجات تازه، میتواند بهشدت باعث افزایش ریسک ابتلا به افسردگی حاد شود؛ علاوه بر این، یک سری مواد خوراکی هم اثرات منفی بر سلامت روان گذاشته و افزایش خطر ابتلا به افسردگی در فردرا در پی دارند.
غذاهایی که باعث تشدید افسردگی میشوند:
1. شکر
محققان دریافتند، هنگامی که سطح گلوکز خون افزایش یابد، سطوح پروتیینی بالا میرود و رشد نورونها و سیناپسها را مورد تشویق قرار میدهد. خوردن شکر، باعث میشود که مغز شما در یک سطح بهینه کار کند و هرچه بیشتر این کار را انجام دهید، ریسک افسردگی و خطر ابتلا به دیابت و جنون نیز بیشتر میشود.
2. شیرینکنندههای مصنوعی
فکر نکنید که شیرینکننده مصنوعی، خطری برای شما ندارد، زیرا اسپارتام موجود در محصولاتی مثل نوشابه، انتقالدهنده عصبی سروتونین را مسدود میکند که میتواند باعث بروز انواع بیماریهای عصبی از جمله سردرد، بیخوابی، تغییرات در حالت روحی و افسردگی شود، اما ممکن است برای سلامت ذهنی نیز بد باشد.
3. الکل
سیستم عصبی، مرکزی مهم و مسئول گرفتن اطلاعات از طریق پنج حس، تفکر، درک، استدلال و کنترل عملکرد حرکت است، اما با مصرف الکل این موارد کاهش پیدا میکنند و باعث تشدید علائم افسردگی میشود.
4. روغن هیدروژنه
مرغ سرخشده، پنیر سرخشده و سیبزمینی سرخکرده به دلایل مختلفی برای بدن مشکل ایجاد میکنند و میتوانند باعث افزایش وزن شوند. اما همچنین در ابتلا به افسردگی هم نقش دارند.
هر چیزی که با روغنهای هیدروژنه درست شده و حاوی چربیهای ترانس است، میتواند بهطور بالقوه به بروز افسردگی کمک کند. چربیهای اشباعشده، مثل آنهایی که در گوشت گوساله، لبنیات بالا، و کره پیدا شدهاند، میتوانند شریانها را مسدود کنند و از ورود جریان خون به مغز جلوگیری کنند.
5. فستفود
افرادی که فستفود میخورند، 51 درصد بیشتر دچار افسردگی میشوند و بنابراین از خوردن آنها بپرهیزید.
6. چربی ترانس
چربی ترانس به چربیهای اشباعنشده گفته میشود که معمولاً در تمامی غذاها دیده نمیشوند. چربیهای ترانس تنها در دهه 1950 بهطور معمول در مارگارین، اسنک، محصولات پخته و بستهبندیشده و روغنهای مورد استفاده برای سرخ کردن مواد غذایی، مورد استفاده قرار گرفتند. مصرف چربیهای ترانس کنترلنشده، میتواند ریسک افسردگی را تا 48 درصد افزایش دهد.
7. غذاهای با سدیم بالا
دهههاست، غذاهای بدون چربی بهعنوان یک راه حل کاهش وزن اعلام میشوند، اما بسیاری از این محصولات حاوی کمی سدیم هستند. متخصصان میگویند که همه این نمک اضافی، میتواند کاملاً با احساسات شما ناسازگاری داشته باشد، زیرا سدیم اضافی در این محصولات میتواند سیستم عصبی را مختل کند که نه تنها میتواند، باعث افسردگی شود، بلکه میتواند به واکنش سیستم ایمنی نیز کمک کرده و باعث خستگی شود و البته نمک همچنین، منجر به نگهداری مایعات و بادکردگی میشود.
8. کافئین
متخصصان بسیاری وجود دارند که میگویند، حتی مقدار کمی کافئین نیز میتواند منجر به افسردگی شود. دلیل بیشتر کارشناسان، اثر مخرب کافئین روی خواب است. خواب آشفته میتواند بهطور جدی به وضعیت ذهنی آسیب برساند.
9. سبوس گندم
سبوس گندم بهدلیل وجود فیتیک اسید و فیبر، جذب روی را محدود میسازد و برای افرادی که دچار افسردگی هستند بسیار مفید است.
مقدار کافی روی، بهخصوص برای افراد مضطرب اهمیت ویژهای دارد، زیرا کمبود روی در بروز رفتار عصبی و افسردگی مؤثر است.
10. پنیر سویا
با اینکه سویا، مملو از پروتئین کمچرب است، با آنزیمهای گوارشی و پروتئاز میتواند بستهبندی شود که هضم پروتئین را بهطور باورنکردنی دشوار میکند. سویا دارای مس بالایی است که یک ماده معدنی مرتبط با رفتار مضطرب و نفخ شکم بهشمار میرود.
11. قهوه
قهوه، مانند سوخت جت برای یک مغز نگران و یکی از بالاترین منابع حاوی کافئین است. کافئین نیز میتواند، جذب مواد مغذی کلیدی مانند ویتامین د و ویتامینهای ب را کاهش دهد.
تحقیقات نشان داده است که استفاده از مواد گیاهی، بهطور طبیعی، بهخصوص بابونه، میتواند جایگزین خوبی برای قهوه باشد.
12. نان سبوسدار
برخی غذاهای موجب تحریک افسردگی میشوند که نان سبوسدار از جمله انهاست.
گلوتن برای بسیاری از افراد مضطرب، بهخصوص بیمارانی با بیماری سلیاک که در میان آنها اضطراب رایج است، خوب نیست و زمانی که گلوتن حذف میشود، این رفتار هم ناپدید خواهد شد، اما حتی افراد دچار آلرژیهای خفیف نیز به آن حساسیت دارند.
13. سوپ و غذاهای کنسروشده
غذاهای فرآوریشده، حاوی بیسفنول هستند که در اکثر غذاهای کنسروی و پلاستیکی وجود دارد که میتواند باعث کاهش قابلتوجه ژنها در بخش استرسمداری مغز شود.
14. آبمیوه
آبمیوهها فیبرندارند و حاوی فروکتوز هستند که در نتیجه قند خون و هورمون استرس آدرنالین را بالا میبرند؛ پس بهعنوان یک قاعده کلی از نوشیدنیهای شیرین اجتناب کنید.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین