[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۴۲۶
  • دوره جدید

کوفته قلقلی (میت بال)، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 35 دقیقه
 زمان پخت: 20 دقیقه

 مواد لازم برای 8 نفر
پودر سوخاری: 2 پیمانه
شیر: سه چهارم پیمانه
گوشت چرخ کرده مخلوط: 900 گرم
تخم مرغ بزرگ: 2 عدد
پیاز زرد خرد شده: 2 عدد
سیر رنده شده: 2 قاشق چای‌خوری
ریحان خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
جعفری خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
پونه کوهی خرد شده: 1 قاشق غذاخوری
پنیر پارمزان رنده شده: 1 پیمانه
فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم
روغن زیتون: سه چهارم پیمانه (برای روش 2)

کوفته قلقلی یا میت بال (meatball) یکی از انواع کوفته هست که ایتالیایی هست و طعمی عالی دارد. برای تهیه کردنش هم قرار نیست اذیت شوید چون آسان است. کوفته قلقلی برای کودکان هم یک غذای محبوب به حساب می‌آید. یادم هسست خودم هم از بچگی عاشق این غذا بودم و هنوز هم هستم. حالا این روشی که قصد دارم آموزشش بدهم، یک روش خیلی عالی هست که کمک می‌کند هیچ وقت کوفته شما خشک نشود و همیشه طعم و بافتی ترد و خوشمزه داشته باشد. در این دستور کوفته قلقلی با گوشت چرخ کرده مخلوط تهیه می‌شود. طبیعتاً روش تهیه آن کمی با کوفته تبریزی، کوفته قلقلی با مرغ و کوفته برنجی متفاوت هست و لازم هست به ریزه کاری‌هایش هم خوب دقت کنید.
در این دستور من اول کار را با تهیه پودر سوخاری تازه شروع کردم تا تمام صفر تا صدش را با هم انجام بدیم. در ادامه کار، از دو روش برای پخت کوفته استفاده کردم. یکی پخت آن در فر و دیگری سرخ کردن کوفته در تابه. این روش‌ها را در مرحله پنجم و ششم از هم جدا کردم که برایتان گیج کننده نباشد. کالری این دستور هم طبق روشی نوشته شده که کوفته در فر تهیه و به تنهایی سرو شود. یعنی بدون سُس، پاستا یا برنج. این میت بال ایتالیایی را می‌توانید با اسپاگتی، پاستا و همین طور سُس گوجه فرنگی کچاپ و سُس ایتالیایی مخصوص یعنی مارینارا و یا اصلاً هر چی که دوست دارید سرو کنید. راستی! مواد اولیه را آماده کردید تا با هم یک کوفته قلقلی فوق‌العاده خوش طعم تهیه کنیم؟
 
 طرز تهیه
 مرحله اول: آماده‌سازی پودر سوخاری
نانی که دو سه روز از پخت آن می‌گذرد را با دست چند تکه کنید. آن را در غذاساز بریزید تا خرد و ریز شود. در برخی از دستورهای آشپزی، نیاز است قبل از خرد کردن نان، آن را به مدت 10 الی 15 دقیقه در فر با دمای 150 درجه سانتی‌گراد یا 300 درجه فارنهایت بپزید و بعد خرد کنید. اما در این دستور از نان مانده استفاده می‌شود.
برای نگه‌داری مازاد پودر سوخاری می‌توانید آن را در ظرف دربسته بریزید و در فریزر بگذارید. با این روش تا سه ماه قابل نگه‌داری است.
 مرحله دوم: مخلوط کردن پودر سوخاری و شیر
در یک کاسه بزرگ، پودر سوخاری را به همراه شیر مخلوط کنید. اگر نیاز بود هر بار یک قاشق غذاخوری شیر اضافه کرده و مواد را به‌هم بزنید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که پودر سوخاری به حد کافی مرطوب شود. حالا اجازه دهید به مدت حداقل 5 دقیقه مخلوط شیر و پودر سوخاری استراحت کند.
 مرحله سوم: مخلوط کردن مواد کوفته قلقلی (میت بال)
یک کاسه بردارید. گوشت چرخ کرده مخلوط، تخم مرغ، پیاز، سیر، ریحان، جعفری، پونه کوهی، پنیر پارمزان، نمک و فلفل را در کاسه بریزید. حدوداً سه چهارم قاشق چای‌خوری نمک و یک دوم قاشق چای‌خوری فلفل کافی است.
 مرحله چهارم: ورز دادن مواد اولیه کوفته
حالا به آرامی مواد کوفته قلقلی را با دست ورز دهید تا خوب مخلوط شوند. سپس دست‌هایتان را کمی چرب کنید. مقداری از مخلوط گوشت را بردارید و آن را به شکل توپ کوچک گرد کنید. هر میت بال باید تقریباً 38 گرم وزن داشته باشد.
 مرحله پنجم:
(روش اول) پخت کوفته قلقلی در فر
قبل از این که کوفته‌ها را آماده کنید، فر را روشن کنید تا در دمای 400 درجه فارنهایت یا 200 درجه سانتی‌گراد گرم شود. دو سینی فر به ابعاد حدوداً 35 در 45 بردارید. داخل سینی را با کمی روغن زیتون چرب کنید و یا از اسپری جدا کننده استفاده کنید.
حالا میت بال‌ها را با فاصله داخل سینی فر بچینید. در هر سینی فر تقریباً بیست عدد کوفته قرار می‌گیرد.
حالا کوفته قلقلی‌ها را داخل فر بگذارید تا به مدت ده دقیقه بپزند و زیر آن‌ها قهوه‌ای رنگ شود. سپس کوفته‌ها را از فر خارج کنید و به کمک یک کفگیر آن‌ها را بچرخانید. جای سینی‌ها را در فر با هم عوض کنید. حدوداً 8 تا 12 دقیقه طول می‌کشد تا طرف دیگر کوفته‌ها پخته شود.
احتمالاً کوفته‌هایی که در مرکز سینی هستند دیرتر از کوفته‌هایی که در لبه هستند، می‌پزند. آن‌ها را تست کنید تا از پختشان مطمئن شوید. سپس با سُس مارینارای گرم آن را سرو کنید. نوش جان.
(روش دوم) سرخ کردن کوفته قلقلی
یک تابه نچسب بزرگ به ابعاد حدوداً سی سانتی‌متری بردارید. سه چهارم پیمانه روغن زیتون در آن بریزید. تابه را روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید. کوفته‌ها را به سه گروه تقسیم کرده و بعد سرخ کنید. به این شیوه دیگر کوفته‌ها نمی‌سوزند و با هم برخورد نمی‌کنند.
اجازه دهید پس از گذشت حدوداً 4 تا 6 دقیقه یک سمت کوفته قهوه‌ای مایل به طلایی رنگ شود. سپس با احتیاط آن را بچرخانید تا سمت دیگرشان هم سرخ شود. وقتی این کار را برای تمام کوفته‌ها تکرار کردید و کوفته‌ها کاملاً پخته شدند، آن‌ها را روی حوله کاغذی بگذارید تا روغنشان گرفته شود.
 مرحله ششم: پختن کوفته با سُس مارینارا (اختیاری)
کوفته‌ها را به یک قابلمه بزرگ منتقل کنید و روی آن‌ها سُس مارینارای گرم بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و درب آن را بگذارید. اجازه دهید میت بال به مدت 15 تا 20 دقیقه در این سُس بپزد و فقط هر از گاهی آن را به‌هم بزنید.
کوفته شما آماده است. نوش جان.

 نکات کلیدی
 در روش پخت کوفته‌ها در فر هم می‌توانید برای طعم دهی بیشتر، آن‌ها را با سُس مارینارای گرم روی حرارت ملایم بجوشانید. اما این بار فقط به ده الی بیست دقیقه زمان احتیاج است.
 حتماً پیاز و سیر را به خوبی و به یک اندازه خرد و ریز کنید تا موقع پخت و سرو به اندازه سایر مواد اولیه نرم و ترد شود و زیر دندان احساس نشود.
 برای خوشمزه‌تر شدن این میت بال تا حد امکان از مواد اولیه تازه استفاده کنید. پر چرب بودن گوشت هم تأثیر چشمگیری در خوشمزه‌تر شدن این غذا دارد.
 به جای شیر می‌توانید پودر سوخاری را با آب مرطوب کنید. اما ترکیب پودر سوخاری با شیر طعم و تردی بی‌نظیری به کوفته‌هایتان می‌دهد.
 مخلوط کردن مواد کوفته قلقلی با دست خیلی راحت‌تر از استفاده از قاشق است و باعث می‌شود زودتر انجام شود.
 به اندازه کافی از تخم مرغ استفاده کنید. چون تخم مرغ باعث می‌شود کوفته شکل خود را حفظ کند. مخصوصاً هنگام پخته شدن در سُس مارینارا. به ازای هر 450 گرم گوشت چرخ کرده، یک عدد تخم مرغ کافی است. برای همین ما از دو تخم مرغ استفاده کردیم.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی