[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۴۲۷
  • دوره جدید

کتلت ساده خوشمزه، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 10 دقیقه
 زمان پخت: 20 دقیقه

 مواد لازم برای 4 نفر
گوشت چرخ‌کرده: 350 گرم
سیب زمینی نسبتاً بزرگ: 2 عدد
پیاز متوسط: 1 عدد
پودر سیر: 1 قاشق چای‌خوری
پودر پیاز: 1 قاشق غذاخوری
پودر سوخاری: 3 قاشق غذاخوری
تخم مرغ: 1 عدد
نمک: 1 قاشق چای‌خوری
زردچوبه: 2 قاشق چای‌خوری

کتلت از غذاهای ایرانی خیلی ساده و خوشمزه است که تقریباً همه آن را دوست دارند. گرچه انواع دیگری از کتلت هم داریم که قبلاً تعدادی از آن‌ها آموزش داده شده‌اند، اما رایج‌ترین نوع آن با گوشت چرخ‌کرده، پیاز و سیب‌زمینی تهیه می‌شود. حتماً شما هم متوجه شده‌اید که طعم کتلت هر آشپزی کمی تفاوت دارد و بعضی خوشمزه‌تر و به اصطلاح خوش خوراک‌تر هستند. دلیل آن هم استفاده از مواد جانبی و ادویه‌های مناسب و رعایت ترفندهای ساده‌ای است که به خوشمزه‌تر شدن غذا کمک می‌کنند.
مواد لازم برای تهیه این کتلت ترد و خوشمزه عبارتند از: گوشت چرخ‌کرده، سیب‌زمینی، پیاز، پودر سوخاری، پودر سیر، پودر پیاز، زردچوبه و نمک. کالری کتلت و ارزش غذایی آن بستگی به مواد استفاده شده در آن دارد. در اینجا جدول کالری و ارزش غذایی بر اساس مواد ذکر شده به علاوه سه قاشق روغن زیتون برای سرخ کردن محاسبه شده است. توجه کنید که کالری روغن آفتاب‌گردان از روغن زیتون بیشتر نیست، بلکه فقط چربی روغن زیتون از نوع سالم‌تری است.
 طرز تهیه
 مرحله اول:
سیب‌زمینی را پوست بکنید و رنده کنید و آب آن را به طور کامل جدا کنید.
 مرحله دوم:
پیاز را نیز رنده کنید و آب آن را بگیرید. حال پیاز رنده شده را به سیب زمینی اضافه کنید.
 مرحله سوم:
گوشت چرخ کرده را به همراه ادویه‌ها، پودر سوخاری و تخم مرغ  به مخلوط پیاز و سیب‌زمینی اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه هم بزنید تا کامل با یکدیگر مخلوط شوند. مایه کتلت را به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید.
 مرحله چهارم:
پس از این مدت که مایه خودش را گرفت، تکه تکه از آن بردارید و به شکل دلخواه خود (بیضی، دایره، مستطیل و…) در بیاورید.
 مرحله پنجم:
تابه‌ای را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن کف آن بریزید. کتلت‌ها را داخل تابه داغ شده بچینید و دو طرف آن‌ها را تا زمانی که به رنگ طلایی در بیایند سرخ کنید. 
نوش جان

 نکات کلیدی 
 اگر آب سیب‌زمینی و پیاز را نگیرید مایه بیش از حد شل می‌شود.
 قرار دادن مایه در یخچال ضروری نیست اما به وا نرفتن کتلت‌ها موقع سرخ شدن کمک زیادی می‌کند. اگر وقت ندارید مایه را 5 دقیقه در فریزر قرار دهید.
 برای تهیه این غذا بهتر است از گوشت گوسفندی کم چرب استفاده شود.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی