[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۴۲۵
  • دوره جدید

مصرف دارچین چه زمانی مضر است؟، روزنامه شیراز نوین

مصرف دارچین در مقادیر کم خطری ندارد اما مصرف زیاد آن می‌تواند مشکلاتی برای سلامتی ایجاد کند، زیرا حاوی مقادیر زیادی از ترکیبی به نام کومارین است. به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از نمناک؛ دارچین گیاهی معروف در سرتاسرجهان به‌خصوص خاورمیانه است که در ایران به صورت ادویه در کنار غذا و قسمتی از بافت چوب دارچین کنار دمنوش‌ها استفاده می‌شود. استفاده از دارچین به مقدار کم مشکلی ندارد ولیکن مصرف بی‌رویه گیاه دارچین اختلالات زیادی برای بدن ایجاد و بدن را با چالش و پارادوکس روبه‌رو می‌کند. در این بخش از بهداشت و سلامت شما را با عوارض مصرف بیش از حد دارچین آشنا خواهیم کرد.
رایج‌ترین نوع دارچین شامل:
کاسیا:
نوعی دارچین معمولی که عامه مردم از آن استفاده می‌کنند. دارچین کاسیا، نسبت به دارچین سیلان، بسیار ارزان‌تر است و در مقادیر کم خطری ندارد اما استفاده زیاد آن به دلیل وجود کومارین می‌تواند مشکلاتی برای سلامتی ایجاد کند.
سیلان:
سیلان همان دارچین واقعی است که تلخی آن کمتر است و طعم سبک‌تری دارد.
مصرف بیش از حد دارچین چه عوارضی دارد؟
گرچه دارچین طعم و مزه و طبع جذابی دارد اما به دلیل وجود کومارین در آن دانشمندان شما را از مصرف بی‌اندازه آن منع می‌کنند زیرا عوارض و مشکلات زیر را در پی دارد.
سرطان
تحقیقات ثابت کرده که کومارین سرطان ریه و کبد و کلیه‌ها را در پستانداران به وجود می‌آورد اما نظریه تأیید شده‌ای از نوع تأثیر آن در دست نیست. بعضی از دانشمندان بر این باورند کومارین می‌تواند به طور پیاپی به یک سری از ارگان‌های بدن آسیب بزند و سلول‌های سالم را با سلول‌های سرطانی جایگزین کند.
آلرژی دهان
دارچین دارای ترکیبی به نام سینامالدهید است که می‌تواند در صورت مصرف زیاد و تماس طولانی بزاق دهان با این مواد شیمیایی در کسانی که به دارچین حساسیت دارند، واکنش آلرژیک مانند التهاب زبان یا لثه، احساس سوزش یا خارش و لکه‌های سفید رنگ در دهان ایجاد کند اما مقادیر کم این ادویه چنین واکنشی را در بر ندارد. زخم دهانی بیشتر در افرادی ایجاد می‌شود که از روغن دارچین و آدامس‌های دارچینی استفاده می‌کنند.
آسیب کبد
دارچین معمولی که کاسیا نیز نامیده می‌شود، دارای کومارین فراوانی است. مصرف زیاد کومارین سبب سمی ‌شدن کبد و آسیب به آن خواهد شد، بنابراین در مصرف دارچین باید احتیاط کنید. در هر قاشق چای‌خوری دارچین معمولی تقریباً 5 میلی‌گرم کومارین وجود دارد که این مقدار غیر مجاز می‌باشد.
شما در طول روز می‌توانید تنها نصف یک قاشق چای‌خوری دارچین کاسیا مصرف نمایید زیرا مقدار مجاز توصیه شده روزانه برای مصرف کومارین، 0.1 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن می‌باشد. به جز کاسیا مکمل دارچین نیز دارای مقدار زیادی کومارین است.
کاهش قند خون
دارچین ماده‌ای است عالی برای کاهش قند خون برای کسانی که دارای قند خون بالا هستند؛ دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که دارچین می‌تواند کار انسولین را انجام دهد گرچه یک قاشق از هر فراورده‌ای از دارچین در لحظه می‌تواند قندخون را پایین بیاورد ولیکن برای کسانی که دارای قند خون پایین هستند بسیار خطرناک است و مصرف آن می‌تواند آن‌ها را دچار سرگیجه، ضعف و خستگی یا حتی از هوش رفتن بکند که به این وضعیت، هیپو گلیسمی ‌یا افت قند خون می‌گویند.
تداخل دارویی
مصرف دارچین به مقدار کم معمولاً باعث تداخل دارویی نمی‌شود اما با مصرف داروهای دیابت و قلب و کبد و تداخل آن با مصرف دارچین باعث بیشتر شدن عوارض جانبی دارو می‌شود. همچنین دارچین در برخی مواقع می‌تواند همانند یک آنتی‌بیوتیک عمل نماید و مصرف آن به همراه آنتی بیوتیک موجب ایجاد ناسازگاری‌هایی شود.
مشکلات تنفس، حلق و بینی
دارچین به دلیل بافت ریزی که دارد در صورت تنفس اشتباه وارد ریه‌ها می‌شود و باعث احتقان و تنگی نفس می‌شود. در صورت ورود به گلو به دلیل وجود سینامالدهید باعث تحریک گلو و بروز مشکلات تنفسی می‌شود.
افراد دارای آسم و مشکلات تنفسی باید مراقب باشند به اشتباه دارچین تنفس نکنند زیرا خوردن دارچین خشک می‌تواند گلو و ریه‌ها را تحریک کند و باعث آسیب دائمی ‌به ریه‌ها و التهاب یا پنومونیا (سینه پهلو) شود. اگر پنومونیا درمان نشده بماند، ریه‌ها برای همیشه زخم شده و احتمالاً از کار می‌افتند.
رقیق شدن خون
مصرف دارچین کاسیا سبب رقیق شدن خون می‌شود و ماده خوبی برای افرادی است که دچار غلظت خون هستند. این خاصیت دارچین موجب می‌شود تا به عنوان انعقاد کننده در افرادی که از بیماری‌های قلبی رنج می‌برند عمل نماید، اما مکمل خوبی در کنار قرص‌های رقیق کننده خون نیست.
سقط جنین
دارچین دوای خوبی برای دل درد و باد معده است، اما مصرف دارچین برای خانم‌های باردار اصلاً توصیه نمی‌شود زیرا باعث سوزش معده می‌شود. همچنین دارچین برای کسانی که رحم ضعیفی دارند و نگهداری جنین برای بدن آن‌ها سخت است به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.
در صورت بروز مشکلاتی در دوران بارداری مثل نفخ و سردی معده برای مصرف دارچین با دکتر مشورت کنید زیرا استفاده دارچین باعث افزایش ضربان قلب و افت قند خون و تعریق بیش از حد در بانوان می‌شود. همچنین مصرف دارچین باعث انقباض و باز شدن رحم و پایین آمدن جنین قبل از تکامل می‌شود و به زایمان زودرس منجر می‌شود.
افزایش ضربان قلب
استفاده بیش از حد از دارچین باعث افزایش ضربان قلب می‌شود و برای بیماران قلبی مضر است، پس اگر دچار بیماری قلبی هستید در مصرف دارچین دقت کنید و حتی اگر می‌خواهید روغن دارچین استفاده کنید، قبل استفاده این روغن را رقیق کنید.
گرمی ‌دارچین
همان طور که در ابتدای مطالب گفتیم دارچین دارای طبع گرم است و در طب ایران باستان برای مقاومت بدن در مقابل ویروس‌ها و بیماری‌ها مفید است اما در طب چین استفاده گرمی‌ در فصل گرما مطلقاً ممنوع است زیرا باعث جوش زیر زبان می‌شود و بدن برای تخلیه این گرما به چالش کشیده می‌شود، اما در زمستان عوارضی ندارد. همچنین استفاده از روغن دارچین در صورت رقیق نشدن برای پوست مضر بوده و باعث حساسیت پوستی می‌شود.
سخن آخر
بهتر است در صورت تمایل به مصرف دارچین از این ادویه خوش طعم و بو بیش از اندازه استفاده نکنید. نه تنها مقدار زیاد پودر و چوب دارچین مضر است بلکه استفاده از مقدار فراوان روغن دارچین و مصرف قرص دارچین یا کپسول‌های دارچین به دلیل وجود دی اکسید سیلیکون در ساخت آن مضر می‌باشد.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی