[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۴۲۵
  • دوره جدید

طرز تهیه قیمه ریزه، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 20 دقیقه
 زمان پخت: 60 دقیقه

 مواد لازم برای 2 نفر
گوشت چرخ‌کرده: 200 گرم
روغن سرخ کردنی: 1 قاشق غذاخوری
پیاز: 1 عدد متوسط
سیب‌زمینی: 1 عدد متوسط
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
آب: 1 و یک دوم پیمانه
آرد نخودچی: 2 قاشق غذاخوری
سبزی معطر خشک: 2-3 قاشق غذاخوری
زردچوبه: 1 قاشق چای‌خوری
نمک و فلفل: به مقدار کافی 

قیمه ریزه از غذاهای محلی اصفهان است که از کوفته‌های کوچک گوشت، آرد نخودچی و سبزیجات معطر تهیه می‌شود. به این کوفته‌ها گاهی خوراک کله گنجشکی هم گفته می‌شود. در دستوری که اینجا توضیح می‌دهیم سیب‌زمینی هم استفاده شده ولی می‌توانید قیمه ریزه را بدون سیب‌زمینی هم تهیه کنید. قیمه ریزه از آن دست غذاهایی است که همه افراد دوست دارند و خیلی هم ساده تهیه می‌شود. مواد لازم برای قیمه ریزه معمولاً در هر خانه‌ای پیدا می‌شود و تهیه آن حدود یک ربع تا بیست دقیقه بیشتر وقت شما را نمی‌گیرد. بعد از آن فقط باید قیمه ریزه حدود یک ساعت روی شعله ملایم بماند تا جا بیافتد و آماده سرو شود.

 طرز تهیه
ابتدا پیاز را بشویید و پوست بکنید و از وسط نصف کنید. نصف پیاز را رنده کنید و در کاسه‌ای بریزید و با گوشت چرخ‌کرده مخلوط نمایید. سپس سبزی خشک، آرد نخودچی، نمک، فلفل و یک دوم قاشق چای‌خوری زردچوبه را به گوشت و پیاز اضافه کنید و خوب با هم مخلوط نمایید. مواد را به صورت کوفته‌های کوچک شکل بدهید و کنار بگذارید.
نصف دیگر پیاز را خرد کنید . یک قابلمه کوچک را روی شعله متوسط قرار دهید تا داغ شود. سپس کمی روغن کف آن بریزید. وقتی روغن داغ شد پیاز خرد شده را داخل آن بریزید. یک دوم قاشق چای‌خوری از زردچوبه را روی پیاز بریزید و آن را دو سه دقیقه تفت بدهید.
سیب‌زمینی را پوست بکنید و خرد کنید (نه خیلی ریز و نه خیلی درشت) سپس سیب‌زمینی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و یکی دو دقیقه دیگر تفت بدهید. پس از آن رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی دیگر به تفت دادن ادامه دهید. یک‌ونیم پیمانه آب داخل قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید تا جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد کوفته‌ها را داخل آن بریزید و شعله زیر قابلمه را کم کنید. درب قابلمه را مجدداً ببندید و بگذارید حدود یک ساعت روی شعله ملایم بماند تا جا بیافتد. خوراک قیمه ریزه را همراه با نان و سبزیجات تازه سرو کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی