[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۴۳۰
  • دوره جدید

گوشت و بادمجان، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 20 دقیقه
 زمان پخت: 100 دقیقه

 مواد لازم برای 4 نفر
بادمجان: 900 گرم
روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری
پیاز بزرگ: 1 عدد
گوشت چرخ‌کرده: 450 گرم
گوجه خرد شده: 450 گرم
جعفری خشک: 1 قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
نمک: یک‌دوم قاشق چای‌خوری
تخم مرغ زده شده: 2 عدد
شیر: 1 قاشق غذاخوری 

گوشت و بادمجان یکی از غذاهای ساده، سالم و خوشمزه‌ای است که می‌توانید به راحتی در منزل تهیه کنید و هزینه چندانی هم ندارد. در کل این خوراک از سه لایه بادمجان و دو لایه سس گوشت تهیه می‌شود که با مقداری تخم مرغ به هم چسبیده‌اند. تخم مرغ علاوه بر چسباندن لایه‌ها به هم، پروتئین غذا را هم افزایش می‌دهد. در ضمن در تهیه گوشت و بادمجان، بادمجان در روغن سرخ نمی‌شود بلکه در فر بدون هیچ روغنی پخته می‌شود و به همین دلیل از بیشتر غذاهای دیگری که می‌شود با بادمجان تهیه کرد سالم‌تر است و چربی کمتری دارد.
 طرز تهیه
ابتدا برای تهیه سس گوشت، روغن زیتون را داخل تابه‌ای بریزید و آن را روی شعله‌ زیاد داغ کنید. پیاز خرد شده و گوشت چرخ‌کرده را داخل روغن بریزید و حدود ۱۰ دقیقه تفت بدهید تا قهوه‌ای شوند و آب پیاز به طور کامل بخار شود. حال گوجه خرد شده را اضافه کنید و بگذارید آب گوجه شروع به قل زدن کند. سپس شعله را کم کنید و بگذارید ۲۰ دقیقه به پختن ادامه دهد. در این مدت درب تابه را بگذارید و هر از گاهی هم بزنید.
درب تابه را بردارید و به آن جعفری، نمک و فلفل اضافه کنید. سس را بچشید و اگر لازم بود مقدار نمک و فلفل را تنظیم کنید. بگذارید ۱۰ دقیقه دیگر روی شعله ملایم بماند سپس آن را از روی گاز بردارید.
فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد روشن کنید. بادمجان‌ها را بشویید و کلاهشان را جدا کنید ولی پوست نکنید. سپس آن‌ها را به صورت حلقه‌هایی به ضخامت حدوداً یک سانت خرد کنید. کف یک سینی فر کاغذ روغنی بکشید. حلقه‌های بادمجان را به صورت یک لایه روی سینی بچینید. روی آن‌ها نمک بپاشید و آن‌ها را ۱۵ دقیقه در فر بپزید. بادمجان‌های پخته را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید. اولین قسمت را به صورت یک لایه کف قالب فر بچینید.
نصف سس گوشت را روی آن بریزید و پخش کنید. یک لایه بادمجان دیگر و سپس نصف دیگر سس گوشت را بریزید. کار را با یک لایه بادمجان دیگر تمام کنید. ۳۵ دقیقه در فر بپزید. تخم مرغ را با ۱ قاشق شیر و اندکی نمک هم بزنید و سپس روی مواد بریزید و دوباره ۱۰-۱۵ دقیقه در فر قرار دهید تا طلایی رنگ شود. قبل از سرو گوشت و بادمجان ۵ دقیقه صبر کنید تا خنک شود.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی