[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۴۲۲
  • دوره جدید

خواص تخمه کدو برای حفظ سلامت بدن ، روزنامه شیراز نوین


برخی از خوراکی‌ها با وجود ظاهر کوچک خواص بسیار دارند مثل تخمه کدو تنبل که در ادامه می‌توانید از خواص آن باخبر شوید.
به گزارش علاج نیوز، دانه‌های کدو تنبل برای سلامتی بدن بسیار  مفید است، گرچه ممکن است ظاهر آن‌ها کوچک باشد، اما تخمه‌های کدو تنبل مملو از مواد مغذی ارزشمند هستند و مصرف مقدار کمی ‌از آن‌ می‌تواند مقدار قابل توجهی چربی سالم، منیزیم و روی (زینک) را برای بدن‌تان تأمین کند، به همین دلیل، دانه کدو تنبل با چندین مزیت برای سلامتی لازم است.تخمه کدو برای بهبود سلامت قلب، سلامت پروستات و محافظت در برابر برخی سرطان‌ها مفید است، همچنین علاوه بر این موارد، این دانه‌های خوشمزه می‌توانند با قرارگرفتن در برنامه رژیم غذایی تناسب اندام واقعی را برای شما به ارمغان بیاورند و از آنجایی که تخمه کدو حاوی انواع مواد مغذی و معدنی است فواید زیادی برای سلامت جسم دارد. در ادامه فواید این دانه‌ها را می‌خوانیم.
۱. کاهش استرس 
تخمه کدو فواید شگفت‌انگیزی برای کاهش استرس دارد و مصرف آن در کنار باقی راه‌های مقابله با استرس قرار می‌گیرد، در واقع چه کسی فکرش را می‌کند که تخمه کدو می‌تواند شما را از شر استرس خلاص کند و افسردگی را در شما تسکین دهد، اما این دانه خوشمزه حاوی مقدار زیادی منیزیم است که روی اعصاب اثر آرام‌بخشی دارد و همچنین برای سیگنال‌های انتقال‌دهنده‌های عصبی درون مغز مفید است، در نتیجه باعث می‌شود احساس بهتری داشته باشید.
2. محافظت از کلیه
عناصر فیتوکمیکال تخمه کدو از انباشته شدن مواد مضر در کلیه‌ها جلوگیری می‌کند، این انباشت‌ها می‌تواند باعث ایجاد سنگ کلیه یا سنگ صفرا شود، همچنین خون را قبل از وارد شدن به کلیه تصفیه می‌کند و به این طریق به کلیه در تصفیه‌ خون و تولید ادرار و دفع مواد زاید متابولیک از بدن کمک می‌کند.
3. تقویت استخوان‌ها 
تخمه کدو حاوی مقداری کلسیم و روی است که برای حفظ توده‌ استخوان مفید است و می‌تواند برای از دست دادن توده استخوانی یا همان پوکی استخوان مفید و مؤثر باشد و همچنین افرادی که به‌طور مرتب روی مصرف می‌کنند معمولاً کم‌تر در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان در سن بالا هستند.
4. پیشگیری از تصلب شرایین 
اسید‌های چرب موجود در تخمه کدو می‌تواند مانع از ورود کلسترول به عروق ‌شود، یعنی مانع از ضخیم شدن دیواره‌ عروق می‌شود. ضخیم شدن دیواره‌ عروق سبب افزایش فشار خون و بالا رفتن خطر بیماری قلبی می‌شود.
5. مانع بروز ورم مفاصل 
این دانه‌های مغذی دارای خواص شفابخشی هستند که اثبات شده می‌توانند التهاب داخلی بدن را کاهش دهد و تأثیری مشابه دارو‌های ضد التهاب غیراستروئیدی مانند ایندومتاسین دارد، این دانه‌ها خواص ضدالتهابی برای محافظت از مفاصل در برابر آرتروز دارند و در صورت ابتلا به آرتروز درد را کاهش می‌دهند.
6. بهبود روحیه 
در صورتی که قصد دارید روحیه‌تان را بالا ببرید کافی است یک مشت تخمه کدو را به عنوان تنقلات بخورید یا آن را با غذای مورد علاقه‌تان مخلوط کنید، تخمه کدو حاوی آمینواسید‌هایی از جمله تریپتوفان است که تولید سروتونین را افزایش می‌دهد، این تخمه‌ها باعث افزایش سروتونین هورمونی می‌شود که حس خوب را به افراد القا و روحیه‌ خوب را درون بدن ایجاد می‌کند.
7. تسریع و بهبود زخم‌ها
دانه کدو حاوی پروتئینی است که به عنوان بلوک سازنده‌ بدن شناخته می‌شود و برای ترمیم بافت‌ها بسیار مفید است، سلول‌هایی که در بدن شکسته می‌شود با سلول‌های جدیدی جایگزین می‌شود که در حضور پروتئین و آمینو اسید‌ها تشکیل می‌شود، برای همین است که تخمه کدو برای التیام زخم‌ها مفید است.
8. جوان ماندن و حفظ سلامت پوست مفید 
تخمه کدو حاوی ویتامین C و ویتامین E و فیتوکمیکال‌های دیگر است که خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند و مانع از آسیب دیدن پوست و بروز علائم پیری از قبیل چین و چروک و افتادگی پوست می‌شوند.
9. از بین بردن عفونت انگلی 
بومیان آمریکا عادت داشتند از تخمه کدو به عنوان داروی کرم نواری و دیگر بیماری‌های انگلی استفاده کنند،اما پس از آن پژوهش‌ها نشان داد تخمه کدو در کاهش رشد انگل‌ها و عفونت ناشی از آن در بدن انسان‌ها و همچنین حیوانات مؤثر است.
10. بهبود سلامت مغز 
مغز نیز مانند سایر اعضای بدن نیازمند مواد مغذی است. تخمه کدو حاوی مقداری اسید‌های چرب از جمله امگا۳ و امگا۶ است که می‌تواند از سلول‌های مغز در برابر آسیب محافظت کند و عملکرد آن را بهبود ببخشد.
11. کاهش سطح قند خون 
مطالعات روی حیوانات نشان داده است که کدو تنبل، دانه کدو تنبل، پودر تخمه کدو و آب کدو تنبل می‌توانند قند خون را کاهش دهند. این امر به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت که ممکن است برای کنترل سطح قند خون خود مشکل داشته باشند بسیار مهم است. چندین مطالعه نشان داده‌اند که مکمل آب کدو تنبل یا پودر تخمه آن، سطح قند خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع دو کاهش می‌دهد. محتوای بالای منیزیم دانه کدو تنبل ممکن است مسئول تأثیر مثبت آن بر دیابت و این خواص تخمه کدو باشد.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی