[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۴۲۵
  • دوره جدید

کوفته ترکیه‌ای استانبولی، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 15 دقیقه
 زمان پخت: 10 دقیقه

 مواد لازم برای 5 نفر
گوشت گاو یا گوسفند چرخ شده: 500 گرم
پیاز: 1 عدد
سیر: 1 حبه
تخم مرغ: 1 عدد
دانه چیا: 1 قاشق غذا خوری
بهارات: 1 قاشق چای‌خوری
پاپریکا: 1 قاشق چای‌خوری
پودر زیره سبز: 1 قاشق چای‌خوری
پودر چیلی: 1 قاشق چای‌خوری (اختیاری)
نمک و فلفل: به مقدار لازم 

انواع مختلف کوفته در میان مردم ‌ایران و جهان وجود دارد، مخصوصاً اگر بحث کشور ترکیه  در میان باشد. ‌این غذا جایگاه خاصی دارد. بعد از آموزش غذاهای ترکیه‌ای مثل نخود پلو یا مانتی قصد داریم طرز تهیه کوفته ترکیه‌ای استانبولی را هم آموزش بدهیم. همان‌ طور که  از نام ‌این غذا پیداست، ‌این کوفته غذایی از  شهر استانبول ترکیه است، همان طور که استانبول گل سرسبد شهرهای ترکیه است پس قطعاً کوفته‌اش هم خوشمزه است. ‌این کوفته با نان باگت یا نان پیده سرو می‌شود.‌ این غذا در شهر استانبول از محبوبیت خاصی بین مردم برخوردار است، کوفته ترکیه‌ای استانبولی از جمله غذاهای خیابانی ‌این شهر هست و تقریباً در هر منطقه‌ای می‌شود آن را پیدا و تست کرد. ناگفته نماند انواع مختلفی از کوفته در کشور ما نیز تهیه می‌شود که از  معروف‌ترین آن‌ها  می‌توان به کوفته تبریزی اشاره کرد، این غذا تقریباً در تمام کشور شناخته شده است و معمولاً در رستوران‌های سنتی سراسر‌ ایران سرو می‌شود. انواع دیگری از کوفته در کشور ما وجود دارد که کوفته سبزی، کوفته عدس و کوفته قلقلی از معروف‌ترین آن‌ها هستند و هر یک متعلق به شهرخاصی از کشور عزیزمان هستند.
 طرز تهیه
 مرحله اول: آماده کردن مواد کوفته
یک کاسه بزرگ برای مخلوط کردن مواد بیاورید و گوشت چرخ کرده را در آن بریزید، سیر و پیاز را پوست بگیرید، آن‌ها را رنده و به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. پس از آن تخم مرغ را بزنید و همراه با دانه چیا، بهارات، پاپریکا، پودر زیره سبز، چیلی، نمک و فلفل به مواد بیافزایید، اکنون با استفاده از دست مواد را با هم مخلوط کنید و ورز دهید. ورز دادن مواد را حدود چند دقیقه ادامه دهید.
 مرحله دوم: شکل دادن به کوفته‌ها
 حدوداً به  اندازه یک توپ گلف از مواد  بردارید و با استفاده از دست آن را به شکل یک توپ کروی در بیاورید، سپس کمی ‌آن را صاف کنید تا از حالت کروی خارج و تخت شود. بقیه مخلوط را هم به همین صورت شکل دهید. اگر وقت کافی داشتید، در صورت تمایل می‌توانید کوفته‌ها را در یخچال قرار دهید تا کمی ‌بافت آن‌ها  سفت شود. اکنون کوفته ترکیه‌ای استانبولی آماده پختن است.
 مرحله سوم: پختن کوفته ترکیه‌ای استانبولی
یک ماهیتابه نچسب بیاورید و  آن را بر روی شعله متوسط رو به زیاد قرار دهید تا گرم شود (بدون روغن). سپس کوفته‌ها را در ماهیتابه قرار دهید و اجازه دهید تا زیر کوفته قهوه‌ای رنگ شود، برای ‌اینکه کوفته‌ها  قهوه‌ای شوند حدود 5 دقیقه زمان لازم است؛ سپس با استفاده از یک کاردک چوبی آن‌ها را زیر و رو کنید و اجازه دهید تا آن طرف کوفته نیز پخته شود. حالا دیگر کوفته ترکیه‌ای استانبولی آماده سرو کردن است. در صورت تمایل می‌توانید قبل از سرو کوفته‌ها آن‌ها را حدود 5 دقیقه بر روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود.


 نکات کلیدی
 می‌توانید با توجه به سلیقه خود ادویه‌ها را تغییر دهید.
 در‌ این دستور از تخم چیا به دلیل ارزش غذایی بالا استفاده شده اما شما می‌توانید آن را با پودر سوخاری جایگزین کنید. 
 اگر از گوشت گاو یا گوسفند چرخ کرده بدون چربی استفاده می‌کنید، مقداری روغن آفتاب‌گردان به تابه اضافه کنید.
 می‌توانید کوفته ترکیه‌ای استانبولی را گریل کنید، اما در صورت استفاده از کباب‌پز حتماً صبر کنید تا صفحه گریل تا بالاترین حد ممکن گرم شود. 
 برای تهیه ‌این کوفته می‌توان از گوشت گاو، گوسفند یا ترکیب آن‌ها استفاده کرد. 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی