[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۴۱۹
  • دوره جدید

خورشت بادمجان، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 30 دقیقه
 زمان پخت: 150 دقیقه

 مواد لازم برای 4 نفر
بادمجان: 6 عدد
پیاز بزرگ: 2 عدد
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
گوشت خورشتی گوسفندی یا گوساله: 500 گرم
نمک، زردچوبه، فلفل: به میزان لازم 

خورشت بادمجان غذای محبوب همه کسانی است که عاشق خورشت‌های ایرانی هستند. این غذا ترکیبی شگفت انگیز از گوشت، بادمجان، گوجه و طعم دهنده‌های بی نظیر است که خیلی راحت تهیه می‌شود. اگر از طرفداران خورشت قیمه بادمجان یا خورشت کدو و بادمجان با مرغ باشید، حتماً از این خورشت هم لذت می‌برید. تهیه کردن خورشت بادمجان رستورانی آن‌قدرها هم کار سختی نیست. اگر عاشق آشپزی، بادمجان و خورشت خوشمزه‌اش باشید، کاملاً شدنی است. فقط کافی است مراحل زیر را مو به مو اجرا کنید. اگر هم دوست ندارید خورشت مجلسی تهیه کنید و فقط یک خورشت بادمجان ساده می‌خواهید، می‌توانید با روش‌هایی که آموزش می‌دهیم، آن را به غذایی آسان و رژیمی تبدیل کنید. اگر دوست دارید خورشت شما زودتر آماده شود، می‌توانید همه مواد را تفت دهید و بعد نیم ساعت در فر بگذارید. انتخاب با خودتان است. با ما همراه باشید تا به سراغ تهیه خورشت بادمجان خوشمزه مجلسی برویم.

 طرز تهیه
 مرحله اول:
پیاز را خرد و ریز کنید. یک قابلمه روی حرارت قرار دهید و داخل آن روغن بریزید. وقتی روغن داغ شد، پیاز را تفت دهید تا طلایی رنگ شود. در صورت تمایل می‌توانید در این مرحله سیر هم تفت داده و با پیاز مخلوط کنید.
 مرحله دوم:
حالا باید زردچوبه، فلفل و ادویه‌های دلخواه دیگر را به قابلمه اضافه کنید. گوشت گوسفندی یا گوساله را که مخصوص خورشت است، در قابلمه بریزید و با پیازها تفت دهید.
 مرحله سوم:
هنگامی که رنگ گوشت تغییر کرد، آب را اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید. اجازه دهید گوشت به مدت حدوداً دو ساعت با حرارت ملایم بپزد.
 مرحله چهارم:
در این مرحله از تهیه خورشت بادمجان نوبت به آماده کردن بادمجان‌ها می‌رسد. در حالی که گوشت می‌پزد، بادمجان‌ها را بشویید و پوست بگیرید. سپس به شکل دلخواه برش بزنید و در مخلوط آب نمک قرار دهید. همچنین می‌توانید روی آن‌ها نمک بپاشید. اجازه دهید بادمجان‌ها به مدت 30 دقیقه الی یک ساعت در مخلوط نمکی بماند تا تلخی آن‌ها گرفته شود.
 مرحله پنجم:
حالا بادمجان‌ها را آب کشی کرده و روی یک حوله کاغذی تمیز بگذارید تا آبشان گرفته شود.
 مرحله ششم:
مقداری روغن در ماهیتابه دیگری بریزید و بادمجان‌ها را سرخ کنید. بادمجان‌ها نباید زیاد از حد نرم شده و نباید خیلی تیره شوند. همین که کمی طلایی مایل به قهوه ای شدند، آن‌ها را از ماهیتابه خارج کرده و روی حوله کاغذی تمیزی بگذارید تا روغن آن‌ها گرفته شود.
 مرحله هفتم:
حالا که گوشت خورشت بادمجان تقریباً آماده شده، می‌توانید رب گوجه فرنگی را به خورشت اضافه کنید. کمی نمک در خورشت بریزید و بعد بادمجان‌های سرخ شده را به آن بیفزایید.
 مرحله هشتم:
اگر آب خورشت خیلی کم باشد، می‌توانید در این مرحله کمی آب اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و صبر کنید خورشت بادمجان نیم ساعت دیگر بپزد. خورشت را در ظرف سرو بکشید و به همراه پلو زعفرانی، ترشی زیتون، سبزی تازه و سالاد فصل نوش جان کنید.

 نکات کلیدی 
 خورشت بادمجان با گوجه فرنگی تازه هم تهیه می‌شود. می‌توانید گوجه‌ها را با روغن کمی تفت دهید و بعد به همراه بادمجان به خورشت اضافه کنید. در این روش می‌توان از گوجه گیلاسی برای تزئین خورشت بادمجان مجلسی استفاده کرد.
 برای تهیه خورشت بادمجان با مرغ می‌توانید از ران یا سینه مرغ استفاده کرده و همان مراحل گفته شده را تکرار کنید. خورشت بادمجان بدون گوشت هم تهیه می‌شود که در آن صورت می‌توانید مراحل مربوط به گوشت را حذف کنید. در این روش خورشت سریع‌تر آماده 
خواهد شد.
 طرز تهیه خورشت بادمجان شمالی با رب انار است. رب انار را به میزانی که با ذائقه تان تناسب دارد، به همراه بادمجان و قبل از جا افتادن خورشت، اضافه کنید.
 ادویه‌هایی که برای این خورشت استفاده می‌شود، معمولاً دارچین، ادویه کاری، آویشن، فلفل سیاه و پودر سیر است.
 برای کم کردن مصرف روغن می‌توانید گوشت و پیاز را به جای تفت دادن، از ابتدا با مقداری آب بپزید. همچنین می‌توانید خورشت بادمجان با بادمجان کبابی تهیه کنید که غذای شما کاملاً رژیمی باشد.
 برخی این خوراک خوشمزه را با طعم ترش می‌پسندند. در این صورت می‌توانید به همراه بادمجان، آب لیمو یا گوجه سبز به خورشت اضافه کنید. البته خورشت بادمجان با غوره یا آبغوره هم محبوبیت بسیاری دارد.
 این خورشت با گوشت قلقلی، گوشت ماهیچه و گوشت چرخ کرده هم قابل تهیه کردن است.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی