[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۴۳۰
  • دوره جدید

لبخند طلای سرخ به زعفران‌کاران نی‌ریز، روزنامه شیراز نوین

لبخند طلای سرخ به زعفران‌کاران نی‌ریز

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی ریز گفت: برداشت زعفران از صد هکتار زمین‌های زراعی این شهرستان آغاز شده است و تا یک‌ ماه ادامه دارد.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نی‌ریز، علیرضا بصیری با بیان اینکه متوسط برداشت این محصول در شرایط عادی 6 کیلوگرم در هر هکتار است، افزود: متأسفانه امسال کاهش بارندگی و گرمای هوا در تابستان باعث ضعیف شدن پیازهای زعفران شده که کاهش 60 درصدی عملکرد را به‌دنبال داشته است. وی اظهار کرد: پیش بینی می‌شود در مجموع 220 کیلوگرم زعفران با متوسط برداشت 2.5 کیلوگرم در هکتار و ارزش اقتصادی حدود 60میلیارد ریال، از مزارع نی‌ریز برداشت شود که عمده آن در بخش پشتکوه (مشکان و دهچاه) این شهرستان واقع شده است. بصیری تصریح‌کرد: تولید اقتصادی زعفران از سال سوم کشت پیاز آن آغاز می‌شود و برای پنج تا هفت سال متوالی ادامه دارد. مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی‌ریز نبود صنایع بسته‌بندی را یکی از بزرگ‌ترین مشکلات زعفران‌کاران دانست. این مقام مسئول ابراز کرد: زعفران به دلیل طعم، بو و رنگ زرد خاصی که دارد در صنعت غذا، شیرینی پزی، داروسازی و دیگر صنایع کاربرد دارد. بصیری در خصوص مرغوبیت زعفران نیز گفت: کُلاله مهم‌ترین قسمت گل زعفران است که از بخش‌های مختلف «نگین»، «سَرگل»، «پوشال» و «دسته» تشکیل شده است و مرغوب‌ترین زعفران از «نگین» کلاله به دست می‌آید که سرخ‌ترین بخش آن می‌باشد.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی