[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۴۲۹
  • دوره جدید

غذاهای محلی اراک؛ مزه‌هایی که دل می‌برند ، روزنامه شیراز نوین

آش ترخینه با شکمبه
تنوع بی‌نظیری از انواع آش‌ها را در استان مرکزی می‌توانید شاهد باشید. در بسیاری از مناطق این استان یک نوع آش به نام آش ترخینه دوغ تهیه می‌شود که در بعضی جاهای منطقه به آش سیرابی نیز معروف است و از رایج‌ترین غذاهای شهرهای این خطه از کشور به شمار می‌رود.
نکته جالبی که وجود دارد و دانستن آن خالی از لطف نیست این است که ترخینه نوعی ماده حل شده و مرکب از دوغ، گوجه، گندم پرک شده، برگ چغندر و دیگر سبزیجات می‌باشد که توسط بسیاری از خانواده‌ها در فصل تابستان تهیه شده و در فصل زمستان به مصرف می‌رسد.
آش خیار
شاید برای اولین بار است که اسم غذایی را می‌شنوید که در داخل آن خیار به کار برده شده است. در شهرستان اراک غذایی به نام آش خیار طبخ می‌شود که طعم و عطر بسیار جذاب و اشتها آوری دارد.
مردمان این شهر با استفاده از موادی همچون گوشت، خیار چنبر، نعنا، گندم، سیر، پیاز، عدس، نان خشک و... این غذای بومی ‌را تهیه می‌کنند و جالب است بدانید به واسطه استفاده حبوبات مغذی در آن، این غذا در زمره مغذی‌ترین و سالم‌ترین غذاهای سنتی این استان قرار گرفته است.
آش آلو
آش آلو یکی از غذاهای اشتها آور استان مرکزی به شمار می‌رود. وجود آلو باعث شده است که این غذا طعم بسیار لذیذ و دلچسبی به خود بگیرد و از جمله غذاهای محبوب ساوه می‌باشد. در پخت این غذا موادی همچون زردچوبه، گوجه فرنگی، پیازداغ، نخود، لوبیا چیتی، رشته آش، آلوبخارا و... به کار برده می‌شود.
کله جوش (کال جوش یا دوغ گرمه)
غذایی به نام کله جوش مشهور به دوغ گرمه از جمله غذاهای محلی استان مرکزی محسوب می‌شود که در مناطق دیگر کشور همچون خراسان و استان یزد نیز طبخ می‌شود.
کشک اصلی‌ترین ماده تشکیل دهنده این غذا می‌باشد و کدبانو‌های خوش ذوق این منطقه با استفاده از موادی همچون کشک، روغن، نعنا، مغز گردو، زردچوبه، و نمک و فلفل اقدام به پختن این غذای مقوی و مفید می‌کنند. ناگفته نماند که این غذا در گروه خوراکی‌های آبکی قرار دارد و یکی از بهترین گزینه‌های فصول سرد سال می‌باشد.
آبگوشت دودار (دوگوله دودار)
آبگوشت دودار یا همان آبگوشت دوغ دار از جمله غذاهای محلی پر از انرژی استان مرکزی می‌باشد که علاوه بر این استان در استان لرستان نیز به عنوان یکی از مقوی‌ترین خوراکی‌های محلی و سنتی مصرف می‌شود. از جمله مواد تشکیل دهنده این غذا می‌توان به گوشت آبگوشتی، لوبیا سفید، نخود، بادمجان سرخ شده، کشک، نعنا، سیر و... اشاره کرد.
گوشتابه اراک
گوشتابه اراک یکی از پرطرفدارترین غذاهای شهرستان اراک به شمار می‌رود که در مدت زمان نسبتاً کمی ‌آماده می‌شود و به خاطر استفاده از گوشت گوسفند و تخم مرغ در آن، سرشار از منابع غذایی پروتئینی حیوانی و گیاهی می‌باشد. از مواد تشکیل دهنده این غذا می‌توان به تخم مرغ، رب گوجه فرنگی، گوشت چرخ کرده، زردچوبه و... اشاره کرد.
شفته اراکی (کوفته اراکی)
شفته مخصوص اراک از جمله غذاهای دیگر محلی و سنتی این خطه می‌باشد که به خاطر رنگ و شکل جذاب و فوق‌العاده‌ای که دارد زبانزد خاص و عام می‌باشد. غذایی خوش عطر و لذیذ که با ترکیبی از موادی همچون گوشت چرخ کرده، جعفری، پیاز، آرد نخودچی، رب گوجه فرنگی و... تهیه می‌شود و پس از آماده شدن می‌توان آن را به همراه ماست، نان و سبزی خوردن سرو کرد.
کباب ته تالی
یکی از غذاهای معروف و پرطرفدار استان مرکزی و شهرستان اراک که در گذشته به آن ته تالی گفته می‌شد و اکنون ماهیتابه نام دارد با استفاده از گوشت چرخ کرده، فلفل دلمه، گوجه فرنگی، لواشک، زردچوبه، نمک، رب گوجه فرنگی، سیب زمینی، پیاز و... تهیه می‌شود و طعم بسیار لذیذی دارد. این غذا با چاشنی‌های بومی‌، سبزی خوردن و ماست میل می‌شود.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی