[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۴۲۲
  • دوره جدید

دلمه پیاز (پیاز شکم پر)، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 50 دقیقه
 زمان پخت: 50 دقیقه

 مواد لازم برای 6 تا 8 نفر
پیاز متوسط: 4 عدد
برنج نیم دانه: 1 پیمانه
گوشت چرخ کرده: 250 گرم
لپه: یک دوم پیمانه
سبزی دلمه خرد شده: یک دوم پیمانه
پودر سماق: 2 قاشق غذاخوری
کره: 1 قاشق غذاخوری
رب گوجه: 2 قاشق غذاخوری
آب: 1 و یک دوم پیمانه
روغن: به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم 

دلمه یکی از غذاهای معروف کشورهای خاورمیانه و آسیای مرکزی هست. دلمه را می‌توانید به شکل‌های متنوع درست کنید مثل دلمه گوجه فرنگی، دلمه تخم مرغ، دلمه برگ مو و یک دلمه جدید که قرار است به شما آموزش بدهیم به اسم دلمه پیاز. بعضی افراد وقتی اسم این غذا را می‌شنوند تعجب می‌کنند. ولی این را بگویم که دلمه پیاز هم خیلی خوشمزه هست و هم اینکه خواص زیادی دارد، علاوه بر این‌ها دارای شکل ظاهری زیبایی می‌باشد.
 پیاز دارای کالری بسیار کمی است، اما سرشار از ویتامین، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان می‌باشد. این ماده همچنین دارای ویتامین B6، C و منگنز بوده که برای بدن مفید هستند. پیاز به دلیل داشتن گوگرد رشد موی سر را افزایش می‌دهد. مصرف مداوم پیاز، خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد. خوردن پیاز با غذا باعث هضم بهتر می‌شود. با وجود این همه خاصیتی که پیاز دارد به نظر می‌آید گزینه خوبی برای درست کردن غذاهای متفاوت به شمار می‌رود و چه خوب که این غذا پیاز شکم پر باشد. امیدوارم این دلمه را تهیه کنید و از آن لذت ببرید.
 طرز تهیه
 مرحله اول : آماده کردن مواد دلمه
برای درست کردن دلمه پیاز مانند بقیه دلمه‌ها باید لپه و برنج را از شب قبل خیس کنید. برنج و لپه‌های خیس خورده را داخل ظرف‌های جداگانه نیم پز کنید. دو قاشق غذاخوری سماق را با یک لیوان آب جوش مخلوط کرده و کنار بگذارید. اکنون یکی از پیازها را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید. مقداری زردچوبه و فلفل به پیازها اضافه کنید. گوشت چرخ کرده را داخل ظرف بریزید و اجازه دهید خوب تفت بخورد.
یک قاشق غذاخوری رب گوجه داخل گوشت بریزید تا سرخ شود و بوی خامی آن گرفته شود. اکنون برنج و لپه نیم پز، نمک و سبزی دلمه را به بقیه مواد اضافه کرده و مخلوط کنید. ظرف را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود.
 مرحله دوم : آب پز کردن پیازها
در فاصله‌ای که مواد میانی دلمه خنک می‌شود پیازها را آماده کنید. برای این کار ابتدا ریشه و سر پیازها را جدا و یک برش عمیق و طولی (از سر تا ته) روی پیاز ایجاد کنید. سپس آن‌ها را داخل آب جوش و نمک انداخته تا نیم پز شوند. پس از اینکه پیازها پخته شدند از قسمتی که برش نخورده آن‌ها را فشار دهید تا لایه‌هایش از هم جدا شود.
 مرحله سوم : پر کردن پیازها با مواد میانی
در این مرحله از پخت دلمه پیاز یک قابلمه آورده و کف آن مقداری روغن بریزید و ته دیگ مورد نظر خود را ته قابلمه بگذارید. سپس یک لایه پیاز برداشته و با مواد میانی پر کنید و داخل قابلمه قرار دهید. وقتی همه دلمه‌ها را درست کردید، سماق مخلوط شده با آب را صاف کرده و روی آن‌ها بریزید. اکنون یک قاشق کره را داخل یک ظرف کوچک ریخته و مابقی رب را تفت دهید و به دلمه‌ها اضافه کنید. در نهایت نصف لیوان آب را روی آن‌ها بریزید و اجازه دهید که دم بکشند.

 نکات کلیدی 
 اگر سبزی دلمه نداشته باشید می‌توانید از ریحان خرد شده استفاده کنید.
 اضافه کردن رب گوجه و سماق به مواد میانی دلمه پیاز دلخواه است اما برای تهیه سس نباید آن‌ها را حذف کنید.
 پیازها را نباید خیلی بپزید چون هنگام پیچیدن دلمه پاره می‌شوند.
 هنگام دم دادن دلمه‌ها یک شیء سنگین مانند بشقاب روی آن‌ها قرار دهید تا از هم باز نشوند.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی