[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۴۲۸
  • دوره جدید

کوفته سبزی (شیراز)، روزنامه شیراز نوین

 زمان آماده‌سازی: 60 دقیقه
 زمان پخت: 40 دقیقه

 مواد لازم برای 6 نفر
گوشت چرخ کرده: 500 گرم
پیاز متوسط: 3 عدد
نخود آبگوشتی: 300 گرم
برنج: 5 پیمانه
سبزی (جعفری، شوید، تره و ترخون) ساطوری شده: 1 کیلو
کشمش یا آلو: به میزان لازم
گردو: 100 گرم
پیاز داغ: 1 پیمانه
نمک و زردچوبه و فلفل: به مقدار لازم 

کوفته سبزی شیراز یکی از انواع مختلف کوفته می‌باشد. این خوراک جزء غذاهای قدیمی و پرطرفدار ایرانی هست و آن را به شهر شیراز نسبت داده‌اند. در تهیه انواع کوفته از جمله همین کوفته، گوشت قرمز و سبزی‌های معطر استفاده می‌شود. کوفته‌ها ارزش غذایی زیادی دارند. با توجه به مواد اولیه مغذی که در تهیه آن‌ها به کار می‌رود، جزو غذاهای پرکالری و مقوی به شمار می‌روند. در تهیه این غذای خوشمزه باید دقت لازم را داشته باشید تا کوفته‌ها مزه واقعی و شکل خود را از دست ندهند. اگر تا به حال کوفته سبزی شیراز را درست نکرده‌اید با ایران کوک همراه شوید تا طرز تهیه آن را مرحله به مرحله یاد بگیرید.

 طرز تهیه
 مرحله اول: برای پختن کوفته سبزی شیراز باید برنج و نخود را خیس کنید.
نخود و برنج را از روز قبل در آب خیس کنید. سعی کنید چندین بار آب نخود را عوض کنید تا نفخ آن از بین رود. سپس برنج و نخود خیس خورده را در آبکش بریزید تا آب آن‌ها کاملاً گرفته شود. اگر مواد کوفته آب داشته باشند از هم وا می‌روند.
 مرحله دوم: آماده کردن سس کوفته
برای تهیه سس غذا، یک لیوان برنج و مقداری از سبزی خرد شده را داخل یک قابلمه بزرگ بریزید و داخل آن آب زیاد ریخته و بگذارید بپزد تا شبیه آش شود. سس این غذا باید غلیظ باشد، بنابراین باید برنج و سبزی خوب بپزند تا لعاب‌دار شود.
 مرحله سوم: آماده کردن مایه کوفته
برای درست کردن مایه کوفته ابتدا پیازها را رنده کرده و آب آن‌ها را بگیرید. سپس گوشت، بقیه برنج و نخود را با پیاز مخلوط کرده و با چرخ گوشت چرخ کنید. نمک، زردچوبه و فلفل و مابقی سبزی را به مواد اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه با دست خوب ورز دهید. هنگام ورز دادن مایه را چندین بار داخل ظرف بکوبید تا مواد چسبندگی بیشتری پیدا کند. اگر مواد کوفته خوب ورز نخورد هنگام پخت از هم باز می‌شوند.
 مرحله چهارم: درست کردن مواد میانی کوفته
بنا به سلیقه خود می‌توانید برای داخل کوفته از کشمش یا آلو استفاده کنید. از هر کدام از این مواد استفاده می‌کنید آن‌ها را خوب بشویید و همراه پیاز داغ و گردو در یک قاشق روغن تفت دهید و کمی زردچوبه هم به آن‌ها اضافه کنید تا خوش رنگ شوند.
 مرحله پنجم: درست کردن کوفته‌ها
برای درست کردن کوفته مقداری از مایه بردارید و داخل دست خود باز کنید. یک قاشق از مواد میانی روی آن بریزید و با دست گلوله کنید. سپس کوفته‌ها را به آرامی و با کمی فاصله در سس در حال جوش بگذارید. زمان بدهید تا کوفته‌ها کاملاً پخته شوند. وقتی کوفته‌ها آماده شدند داخل ظرف مورد نظر سرو کنید و از سس آن روی کوفته‌ها بریزید.

 نکات کلیدی 
 در تهیه سس کوفته می‌توانید از رب گوجه فرنگی نیز به دلخواه استفاده کنید.
 مواد کوفته را باید خیلی خوب ورز دهید تا هنگام پخت از هم وا نروند. همچنین در نیم ساعت اول پخت، درب قابلمه را نگذارید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی